Lenjerie patut cu 3 piese, MimiNu, Pentru patut...
Lenjerie patut cu 3 piese, MimiNu, Pentru patut...
Lenjerie patut cu 4 piese, MimiNu, Pentru patut...
Lenjerie patut cu 6 piese, MimiNu, Pentru patut...
Lenjerie patut cu 4 piese, MimiNu, Pentru patut...
De ce transpiră bebelușii la cap - Ce trebuie șă știi despre acest fenomen întâlnit mai ales în timpul somnului
Copiii sunt minunățiile lumii, sunt bucăți de suflet care, atunci când vin pe lume, rup din inima mamei. O mămică va fi întreagă, cu adevărat, doar atunci când copilașul va fi lângă ea și va fi complet sănătos.
Însă, deși este extrem de dificil și de solicitant să fii mamă, copiii sunt cea mai mare bucurie a unui părinte, sunt stele, sunt bulgări de magie, ființe luminoase care umplu suflete și inimi cu bucurie pură și zâmbete sincere.
Toate momentele magice din primele luni de viață ale bebelușului vin la pachet cu o serie de noi provocări pentru părinți, pentru mămici, care vor trebui să se descurce în orice situație cu cel mic și să învețe rapid tot ce nu știau despre un bebeluș.
Din materialul următor vei afla de ce transpiră bebelușul la cap, care sunt cauzele acestui fenomen, dar și când sau dacă trebuie să te îngrijorezi.
Cuprins:
1. De ce transpiră bebelușii la cap? Care sunt cauzele acestui fenomen
Copiii, dar mai ales bebelușii, au tendința de a transpira abundent, mai ales în primele minute după ce adorm. De cele mai multe ori, atunci când nu știu despre ce este vorba, părinții se panichează și ajung cu cei mici la medic, deși transpirația, în anumiți parametri, este perfect normală, mai ales atunci când este vorba despre un bebeluș sau un copil mic.
Transpirația bebelușilor, mai ales în zona capului, este perfect normală. Cei mici nu își pot regla singuri temperatura corpului, astfel că o transpirație abundentă este răspunsul corpului la mediul înconjurător, fiind perfect normală atât timp cât nu deranjează somnul copilului.
Transpirația în zona capului la bebeluși este normală, mai ales având în vedere faptul că, în primul an de viață, copilul are capul mult mai mare decât restul corpului (comparativ cu un adult), astfel că această zonă va transpira mai mult.
Bebelușul poate transpira în zona capului și după băița de seară, ceea ce poate însemna că apa a fost poate puțin prea caldă (astfel că se recomandă folosirea unui termometru de baie) sau că în camera de baie a fost prea cald.
Transpirația poate începe la numai câteva minute după ce bebelușul a adormit, fiind frecventă mai ales în primele două ore de somn ale copilului.
2. De ce transpiră copiii la cap, mai ales atunci când dorm. Cauze și motive
La fel ca bebelușii, nici copiii mici nu își pot regla foarte bine temperatura corpului, ”termostatul” copiilor nefiind matur.
Spre deosebire de bebeluși, copiii puțin mai mari pot transpira și atunci când fac puțin efort, de exemplu atunci când aleargă sau se joacă într-o cameră încălzită.
Însă, transpirația la copii apare cel mai frecvent în timpul somnului, exact ca la bebeluși.
Dacă nu este vorba de o transpirație cauzată de o infecție sau de o viroză (situație în care ar fi abundentă și uneori însoțită de febră), transpirația în timpul nopții este dată de un răspuns natural al organismului care se relaxează și care încearcă să își regleze temperatura.
3. Ce trebuie să faci atunci când bebelușul transpiră la cap
Transpirația bebelușului în zona capului este perfect normală. Însă, pentru a evita ca cel mic să ajungă să doarmă cu hainele ude, se pot încerca mici trucuri pentru a rezolva această mică problemă.
Ce poți face pentru ca bebelușul să transpire mai puțin:
- folosește o lenjerie de pat de cea mai bună calitate, din bumbac, astfel pielea copilului va respira iar transpirația va fi absorbită de material;
- ai grijă la temperatura ambientală, dacă este mult prea cald, cel mic va transpira foarte mult;
- încearcă sa îl îmbraci în tip ce doarme în pijamale mai subțiri, din materiale naturale, care absorb transpirația;
- nu îi pune căciulă copilului în timp ce doarme!
Atunci când copilul transpiră în timpului somnului, nu este cazul să te panichezi, cel mai bine este să te informezi, iar dacă ai nelămuriri să discuți cu un specialist pentru a face cele mai bune alegeri atunci când vine vorba despre copilul tău.
Sursa foto: Pexels.com.
Articole recente:
Siguranța copilului în timpul unei călătorii cu mașina este o prioritate pentru fiecare părinte. Chiar și...
Odată cu venirea toamnei, răcelile și alte afecțiuni respiratorii devin mai frecvente, afectând în speci...
Somnul este esențial pentru dezvoltarea armonioasă a copilului, iar o rutină de somn bine stabilită poate face d...
Cuprins: Cuprins: 1. Introducere 2. Importanța scaunelor auto în siguranța copiilor ...
Cuprins: 1. Introducere 2. Înțelegerea crizelor de furie 3. Pregătirea pentru ieșirile...