Dermatita atopica la bebelusi: Tratament naturist contra petelor rosii!
Aceasta afectiune apare in primele luni de viata ale copilului, dar s-a inregistrat si dupa varsta de 2-3 ani. Dermatita atopica reprezinta inflamatia cronica a pielii ce se caracterizeaza prin uscaciune cutanata, leziuni rosiatice la nivelul pielii si o mancarime intensa. Desi nu este o afectiune contagioasa, ea provoaca parintilor stari tensionate deoarece e de lunga durata si acestia nu reusesc sa descopere cine este de vina: detergentul de rufe, sapunul, transpiratia, unghiutele, istoricul familiei etc.
Simptomele sunt greu suportate de copii, asa ca mancarimea, usturimea si pielea uscata complica foarte mult intreaga situatie. Din pacate, micutii se vor confrunta de cele mai multe ori cu aceasta afectiune, asa ca parintii trebuie sa cunoasca foarte bine care sunt masurile de prevenire a ei, dar si care sunt cele mai bune tratamente naturiste pentru a o combate. Totusi, trebuie sa tina minte ca medicul este in masura sa recomande cel mai bun tratament, tinand cont de varsta si simptomele copilului.
Iata care sunt cele mai bune tratamente naturiste impotriva petelor rosii:
Petele rosii apar pe fata si obraji, pe gat, maini si picioare, inaintand pe tot corpul atunci cand dermatita atopica este intr-o forma avansata. Ele se extind mai mult prin scarpinare, iar bacteriile si ciupercile pot oricand sa infecteze zonele (apar pete exagerat de rosii, cu basicute, poate chiar cu mici cruste galbene). In aceste conditii, este obligatoriu ca parintii sa se alarmeze si sa rezolve responsabil situatia.
Masuri preventive
Inainte de toate, mamicile trebuie sa se asigure ca pastreaza in bune conditii igiena copilului, dar si a mediului inconjurator acestuia:
- Trebuie sa evite atmosfera prea uscata sau prea umeda, asadar in casa va exista o temperatura constanta. Iar pentru a face lucrul acesta, mamele pot gasi pe aceasta pagina produsele utile potrivite;
- Hainutele vor fi confectionate din material din bumbac si vor fi largute;
- Produsele folosite pentru spalarea hainelor sunt detergentii blanzi, fara inalbitori sau balsam de rufe;
- Se folosesc doar produse cosmetice bio, speciale pentru pielea sensibila a micutilor;
- Unele alimente cu potential alergen se vor scoate din hrana de zi cu zi a copilului;
- Se evita pe cat posibil contactul cu animalele, cu mucegaiul, puful, penele etc.
Tratamente naturiste
Cu acceptul medicului este posibil sa se ofere copilului si alternative naturale, astfel incat mamicile trebuie sa cunoasca cateva trucuri utile:
- Crema de galbenele fabricata in casa este buna in tratarea acestei afectiuni. Cea din comert contine parfum sau coloranti, asa ca este nociva pielii bebelusului. Compozitia se obtine din doi pumni de flori fierte in 250 m ulei la bain-marin timp de 45 de minute, ce se strecoara si apoi se amesteca repede cu o nuca de ceara de albine si rasina de brad. Acest amestec se omogenizeaza cu 2 linguri de alcool dublu rafinat (indicat ar fi fara alcool). Se pastreaza la temperatura scazuta si se aplica pe pielea copilului cand este nevoie;
- Imbaierea copilului in apa fiarta cu tarate de grau sau de ovaz. Se inveleste intr-o fasa sterila tarate (in jur de un kilogram) si se fierb asa cam doua ore. Tratamentul poate reduce roseata, mancarimea si vindeca pielea;
- Aplicarea uleiului de cocos zilnic inainte de culcare este utila pentru ca reduce roseata si combate descuamarea si uscaciunea in doar cateva zile. Unii copii pot fi alergici la cocos, asa ca trebuie folosit cu bagare de seama;
- Extractele din musetel, lemn dulce si hamamelis reduc simptomele eczemei;
- Aloe vera are proprietati miraculoase in interiorul, cat si in exteriorul corpului uman, vindecand foarte bine tesutul epitelial, dar trebuie utilizata cu atentie pentru ca ingerata poate avea efect laxativ si da dependenta daca este utilizata pe termen lung.
Tu ce tratament naturist ai folosit impotriva petelor rosii?
Cele mai multe mamici au recunoscut ca au evitat baile frecvente, au folosit sapun natural si au evitat uscatul excesiv cu prosopul, dar si imbracamintea iritanta. De asemenea, au aplicat pe pielea bebelusului o lotiune pe baza de galbenele, fara alcool, comprese reci cand mancarimea devenea insuportabila si o hidratare corespunzatoare. Un rol important in aceasta lupta impotriva dermatitei atopice l-a avut si umidificatorul, care a pregatit camera pentru o protectie mare contra alergiilor.
Umidificatorul cu abur rece este perfect pentru utilizarea in cazul in care in camera este un aer prea uscat. Functia sa de ozonizare face posibila eliminarea germenilor din aer si purificarea aerului, ceea ce il face un must-have pentru orice camera de copil. Poate fi programat usor sa emita abur in mod automat sau sa-l opreasca, in orice moment isi doresc parintii. Ajustarea functiilor se realizeaza lejer din telecomanda si poate functiona pana la 12 ore.
Articole recente:
Siguranța copilului în timpul unei călătorii cu mașina este o prioritate pentru fiecare părinte. Chiar și...
Odată cu venirea toamnei, răcelile și alte afecțiuni respiratorii devin mai frecvente, afectând în speci...
Somnul este esențial pentru dezvoltarea armonioasă a copilului, iar o rutină de somn bine stabilită poate face d...
Cuprins: Cuprins: 1. Introducere 2. Importanța scaunelor auto în siguranța copiilor ...
Cuprins: 1. Introducere 2. Înțelegerea crizelor de furie 3. Pregătirea pentru ieșirile...