Hidratarea Bebelusului: Cata Apa Trebuie sa Bea un Copil de 2 Ani?

Apa este un lichid necesar vietii, fiind esentiala pentru dezvoltarea oamenilor, specialistii recomandand consumarea ei de-a lungul unei zile in cantitati suficiente, in asa fel incat corpul sa fie mereu hidratat. Importanta ei in traiul cotidian al tuturor este vitala, contribuind la mentinerea in corp a unei temperaturi constante, lubrifiind incheieturile sau obligand muschii sa functioneze intr-un mod cat mai corect.

Copiii sunt si ei invatati de mici sa bea apa in cantitate suficienta, iar cel mai usor exemplu in acest sens este cel al parintilor. Daca in primele luni de viata se recomanda sa nu se ofere bebelusilor, acestia extrangand-o din lapticul pe care-l primesc de la sanul bogat al mamei sau din formula de lapte praf, dupa ce mamicile incep diversificarea micutii o pot bea cu biberonul sau cu lingurita.

Lulabi Cana portelan The Good Dinosaur 340ml Lulabi 9376968

Iata cateva sfaturi utile pentru hidratarea corespunzatoare a prichindeilor:

Atunci cand se instaleaza deshidratarea situatia poate lua oricand o intorsatura chiar tragica. Mamicile trebuie sa cunoasca semnalele pe care le transmite corpul copilului si sa ia masurile de cuviinta. Formele usoare se vor trata la domiciliu printr-o hidratare corecta, iar cele mai grave necesita internare in spital.

Ce este deshidratarea

Deshidratarea este una dintre problemele grave cu care se poate intalni un copil, ducand la complicatii extrem de severe si se poate observa atunci cand cei mici manifesta urmatoarele simptome:

  • Ochi adanciti in orbite;
  • Frecventa redusa a urinarii;
  • Letargie;
  • Iritabilitate sporita;
  • Membrane uscate sau lipicioase etc.

Lulabi Set pentru masa melamina 5 piese Bunul Dinozaur Lulabi 8139900

Ce cantitate trebuie sa bea copilul

Parintii sunt stresati de multe probleme care apar in primii ani de viata ai micutului, astfel incat in ce priveste cantitatea de apa pe care vor trebui sa i-o asigure, trebuie sa tina cont de urmatoarele lucruri:

  • Pana la varsta de 6 luni, bebe nu are nevoie de alte lichide in afara de laptic;
  • Dupa inceperea diversificarii, toti bebelusii primesc o cantitate de apa care va creste in functie de varsta, alaturi de bolul cu supica sau piure, vezi pe babyneeds.ro cateva produse interesante pentru ca prichindeii sa fie atrasi de continut;
  • Copiii intre 1 si 3 ani pot consuma 1,3 l de lichid zilnic;
  • Daca vremea este rece, micutul nu va mai cere apa, dar parintii trebuie sa stie cat a baut si de ce cantitate mai are nevoie pana la sfarsitul zilei si sa i-o ofere;
  • Unele afectiuni medicale pot creste necesarul de lichid zilnic;
  • Trebuie limitat consumul de suc de fructe dulce pentru ca acesta contine o cantitate de zahar mult prea mare (sub nicio forma nu i se va oferi doar suc).

De unde isi extrage necesarul zilnic un prichindel de 2 anisori

Copilul refuza des sa bea apa pentru ca acest lichid are mereu acelasi gust, dar refuzul lui nu trebuie sa-i faca pe parinti sa renunte, ci din contra sa gaseasca solutii diverse pentru a-l determina sa se hidrateze corespunzator, astfel cateva sfaturi utile sunt urmatoarele:

  • I se va oferi un pahar sau un biberon cu un continut putin mai rece decat temperatura camerei;
  • In canuta preferata de copil, mama va adauga o bucatica de lamaie congelata;
  • In loc de apa, uneori micutul va primi suc de fructe proaspat stoarse, supa de legume sau laptic.

Ce fel de apa bea un copil de 2 ani si cand

In ziua de astazi, tot mai multi parinti sunt stresati in legatura cu apa pe care o beau cei mici, mai ales ca poluarea si problemele legate de instalatiile sanitare vechi de prin orase ii determina deseori sa renunte la a consuma de la chiuveta, asadar pot avea in vedere urmatoarele solutii:

  • Cea mai buna apa este cea plata, imbuteliata, care are un continut echilibrat de minerale;
  • Cea de la fantana nu ar trebui folosita pentru cei mici datorita continutului bogat in nitrati periculosi;
  • Apa direct de la robinetul de acasa va fi fiarta, apoi racita;
  • Unii nutritionisti recomanda sa fie bauta cu 30 de minute inainte de masa pentru a nu perturba digestia;
  • Copilul trebuie sa bea de cate ori ii este sete si sa aiba o sticluta sau un pahar plin la indemana, iar conditiile din camera sa fie perfecte, astfel incat parintii nu pot uita sa achizitoneze si un umidificator bun pentru camera copilului.

Umidificator de camera Notus Lanaform

Tu cum ai mentinut hidratarea optima a copilului la 2 ani?

Mamicile aflate la inceputul acestei meserii au invatat ca cea mai usoara cale prin care micutii lor pot fi invatati sa bea apa suficienta pe parcursul unei zile este sa le ofere acestora o canuta amuzanta, care sa-i imbie sa o foloseasca. Cana de portelan cu dinozaur are un maner confortabil, usor de utilizat de catre copii, fiind perfecta pentru orice bautura va dori sa incerce micutul. Mamele vor fi incantate sa afle ca acest produs se poate introduce in cuptorul cu microunde sau masina de spalat vase.

Articole recente: