Icre in Sarcina - TOP 9 Sfaturi pentru GRAVIDE

Graviditatea nu este vreo boala care sa tintuiasca femeile in pat sau sa le restrictioneze consumul alimentelor preferate, dar este o stare fiziologica deosebita si impune o atentie sporita cu privire la o multime de lucruri ce ar putea dauna, intr-o masura mai mare sau mai mica, sarcinii. Un bebe sanatos este tot ceea ce isi doreste o viitoare mamica, acesta fiind motivul pentru care toti specialistii si medicii recomanda in aceasta perioada o alimentatie variata si echilibrata.

Poftele insa coplesesc uneori femeile si acestea nu reusesc intotdeauna sa-si infraneze dorinta de a gusta diverse alimente mai putin sanatoase pentru organism. Inainte de a le consuma, gravida trebuie sa tina cont de viata ce se dezvolta in burtica si sa ia cele mai bune decizii cu privire la tot ceea ce inghite, chiar sa foloseasca un cantar de bucatarie electronic pentru a tine cont de cantitate si a se ingriji astfel de kilogramele pe care le acumuleaza zilnic.

Iata 9 sfaturi pentru femeile insarcinate ce doresc sa consume icre!

Bineinteles ca gravidele pot consuma fara probleme peste si icre, insa trebuie neaparat sa aiba grija la anumite aspecte legate de prospetimea lor, dar si de cantitatea pe care o mananca. Se pare ca unele specii de peste contin mult mercur, toxic pentru organismul uman, iar unele icre, precum cele din saramura, sunt total interzise mamelor. Insa alimentatia unei femei insarcinate trebuie sa fie complexa, iar ouale de peste nu vor fi uitate de la masa ei.

Beneficiile icrelor asupra organismului gravidei

Inainte de a le consuma, viitoarele mamici trebuie sa cunoasca in detaliu toate avantajele pe care icrele le aduc organismului lor, precum si al fatului din burtica:

 

  • Sunt bogate in nutrienti, ceea ce le transforma intr-o masa ideala;
  • Ofera corpului uman o varietate de vitamine (C, A, E, B12), minerale (zinc, fosfor, seleniu) si grasimi;
  • 85 de grame de icre contin 2 grame de acizi grasi omega-3;
  • Ajuta la o alaptare eficienta dupa ce se naste bebe;
  • Reduc riscul bolilor alimentare;
  • Ajuta la cresterea creierului copilului si la dezvoltarea nervilor.

 

Sfaturi importante legate de consumarea acestor alimente

Consumul icrelor trebuie insa facut cu grija pe perioada sarcinii, tinand cont de anumite lucruri importante:

 

  1. Gravidele vor manca doar icre pasteurizate, nu in saramura, acestea favorizand riscul aparitiei listeriei. Pasteurizarea lor se realizeaza de catre producatori prin unde radio sau prin temperatura ridicata pe baie de aburi;
  2. Intotdeauna se va verifica eticheta produsului cumparat din comert inainte de a cumpara sau de a prepara icrele;
  3. Daca nu este sigura modalitatea de fabricare a icrelor, atunci se va contacta producatorul pentru a afla informatii suplimentare sau nu se vor consuma sub nicio forma;
  4. Icrele nu vor fi mancate niciodata crude. Ele ar putea fi infectate cu larve de tenie;
  5. Acest fel de mancare ar trebui sa fie preparat in casa pentru mai multa siguranta si gravidele sa evite icrele din comert;
  6. Daca nu sunt depozitate corespunzator, se pot altera cu usurinta, asa ca este nevoie de o mare atentie asupra acestui aspect;
  7. Ouale de peste au diferite dimensiuni si culori, iar gustul depinde de fiecare specie in parte, dar si de modalitatea in care sunt preparate;
  8. Unele specii de pesti au icre considerate delicatese si pretul lor este unul enorm (caviarul), dar acest lucru nu inseamna ca nu sunt la fel de perisabile si nu trebuie sa existe aceeasi atentie atunci cand sunt mancate sau preparate;
  9. In general, pot fi consumate fara probleme pe tot parcursul celor 9 luni de sarcina, iar gravidele trebuie doar sa tina cont de faptul ca inainte de toate conteaza foarte mult cantitatea ingerata intr-o zi.

 

Tu ai mancat icre in timpul sarcinii?

Exista o lista lunga de alimente interzise unei gravide deoarece ii pot face rau in aceasta perioada din viata ei, dar specialistii recomanda multa moderatie, atentie la cantitatea de hrana pe care o mananca in fiecare zi, iar rezultatul nu poate fi decat unul satisfacator. Din bucataria unei femei insarcinate nu poate lipsi cantarul de bucatarie electronic, cel ce cantareste perfect alimentele care vor fi pregatite la masa.

Un produs ideal ramane cantarul potrivit gravidelor si mamicilor grabite, care pot vedea rapid greutatea alimentelor fara sa piarda timp pretios. Cu o carcasa colorata, potrivita interiorului oricarei bucatarii cu pretentii, cantarul este prevazut cu un ecran LCD, cu un maner mare, cu picioare non-alunecare si sustine o greutate de pana la 5 kg.

Articole recente: