Cum sa incalzesti laptele matern intr-o maniera sigura si corecta

Laptele matern reprezinta cea mai buna optiune in ce priveste alimentatia noului-nascut, avantajele sale fiind explicate de medicii pediatri, de specialistii in nutritie, dar si de numeroase reviste de specialitate, care-l recomanda in vederea dezvoltarii armonioase ale micutilor.

Nu degeaba se spune ca laptele matern este o adevarata minune pentru sanatatea bebelusului, dar si a viitorului adult. Acest lichid pretios este o masa completa si un scut impotriva infectiilor si a unor boli cronice. Chiar daca multe dintre femeile de astazi incearca sa nu alapteze natural, scuzandu-se ca au revenit la serviciu si alaptarea este imposibila, specialistii le invita sa se mulga pentru a putea oferi lapticul necesar copilului.

Switel Incalzitor electric cu timer pentru biberoane Switel BF500

Mulgerea, stocarea, congelarea si incalzirea laptelui matern poate parea un proces complicat, care le rapeste din timp si le obliga pe mamici sa ia in calcul diverse lucruri pentru ca lichidul sa ramana in continuare unul perfect pentru hrana bebelusului.

Care sunt beneficiile laptelui matern pentru bebe?

Mamicile care nu doresc sa continue alaptarea naturala trebuie convinse ca bebe nu trebuie privat de sanatate si ca reintoarcerea in campul muncii nu inseamna neaparat ca nu mai pot alapta, din contra.

Orice specialist in alimentatia noilor nascuti poate explica care sunt beneficiile laptelui matern pentru prunci:

  • Ofera toti nutrientii de care are nevoie bebe in primele 6 luni;
  • Contine anticorpi si agenti diferiti care-l protejeaza de infectii sau boli;
  • Scade riscul de moarte infantila subita;
  • Gustul sau se schimba in functie de alimentatia mamei;
  • Este gratuit etc.

Cum hranim bebelusul cu lapte matern muls?

Exista situatii in care femeia nu se afla langa copil pentru a-l alapta, iar in aceste conditii este mai mult decat evident ca trebuie sa recurga la mulgere si stocarea lapticului pretios in biberoane, pe care sa le congeleze sau sa le tina la rece, in frigider, in vederea hranirii copilului de catre o alta persoana (tatici, bunici, bone etc).

SisiBabyCare - Incalzitor si sterilizator biberoane 2 in 1

Dupa mulgere, mamicile trebuie sa aiba in vedere cateva operatiuni:

  • Daca bebe trebuie hranit in circa 2-3 ore, atunci laptele matern muls poate fi lasat pe masa (se poate ajunge si pana la 8 ore cu conditia ca temperatura din camera sa nu fie mai mare de 26 de grade Celsius);
  • Laptele trebuie pus in frigider daca se doreste pastrarea lui mai indelungata, dar obligatoriu bebe trebuie sa-l manance pana in 48 de ore;
  • Stocat in congelator, laptele matern poate sta chiar si 3 luni, doar ca nivelul celulelor albe si al vitaminei C va scadea;
  • Daca laptele congelat si incalzit nu este suficient, mama poate adauga lapte muls proaspat, dar sa tina cont sa fie racit in frigider separat inainte de a fi amestecate.

Cum se incalzeste laptele matern?

Mulgerea se poate realiza manual sau cu o pompita speciala, pe care orice mama o poate achizitiona din magazinele fizice sau online, la preturi avantajoase. Dupa ce laptele este refrigerat sau congelat nu poate fi oferit bebelusului pentru hrana in aceasta stare, ci trebuie incalzit corespunzator.

Unele femei vor spune ca pruncii lor prefera laptele rece si nu e nevoie de incalzire, ca este suficient sa-l tina la temperatura camerei o perioada pentru a-l oferi. Desigur exista si astfel de situatii, dar cei mai multi dintre bebelusi adora acest lichid caldut. O solutie ar fi introducerea biberonului intr-o oala cu apa pusa pe aragaz, apoi incalzit la flacara pana la temperatura potrivita, doar ca trebuie verificat des sa nu fie prea fierbinte sau prea rece, plus ca dureaza ceva timp.

Incalzitor biberoane REER UNIVERSAL HOME+CAR 702

Incalzirea laptelui matern devine importanta in orice familie care tocmai si-a sporit numarul cu un membru nou, astfel incat incalzitoarele de biberoane devin o achizitie obligatorie. Absolut interzis pentru toata lumea este incalzirea lapticului in cuptorul cu microunde, deoarece in acest fel el isi va pierde din anticorpi.

Incalzitorul de biberoane vine cu urmatoarele avantaje:

  • Incalzirea rapida si eficienta a laptelui matern;
  • Incalzirea delicata si uniforma a lichidului;
  • Este usor de utilizat si poate fi compatibil cu orice forma de biberon;
  • Se curata foarte usor;
  • Poate functiona si pe baterii (ideal pentru calatorii) etc.

Incalzitoarele de biberoane sunt un ajutor practic pentru proaspetii parinti, alegerea lor de pe rafturile magazinelor poate fi insa putin dificila datorita faptului ca exista mai multe modele: standard, multifunctionale, portabile, auto, cu conectare la priza sau nu. In functie insa de nevoile fiecaruia vor sti exact ce anume se potriveste, iar stresul legat de pret dispare ca prin minune, deoarece aceste produse sunt ieftine si de calitate foarte buna.

Hauck Incalzitor Biberon Pentru Masina - Feed Me

Articole recente: