Înghețată de casă - idei rapide și delicioase

O înghețată este desertul ideal pentru toți membrii familiei, mai ales când este făcută în casă, din ingrediente sănătoase. O să fiți surprinși cât de gustoase sunt următoarele propuneri de înghețată, în care puteți adăuga miere sau alt îndulcitor, în funcție de vârstă și preferințe.

 

Știați că e un mit faptul că “roșu în gât” se face de la alimentele reci? Adevăratele cauze sunt bacteriile și infecțiile virale.

Condiția este totuși ca înghețata să fie mâncată fără grabă, în ritm normal.

 

Înghețată de casă

Ingrediente pentru 6 bucăți:

 

 • 6 linguri de iaurt grecesc

 • 3 banane mici înghețate

 • 3 căpșuni 

 • o mână de afine înghețate

 • 2 linguri de unt de arahide natural

 

Pentru înghețata cu căpșuni am pus în robotul de bucătărie 2 linguri de iaurt grecesc, căpșunile și 1 banană și am mixat până când am obținut o compoziție omogenă.

Pentru înghețata cu afine am pus în robotul de bucătărie 2 linguri de iaurt grecesc, afinele și 1 banană și am mixat până când am obținut o compoziție omogenă.

Pentru înghețata cu unt de arahide am pus în robotul de bucătărie 2 linguri de iaurt grecesc, untul de arahide și 1 banană și am mixat până când am obținut o compoziție omogenă.

Am turnat câteva linguri de compoziție în fiecare formă de înghețată și am dat la congelator peste noapte sau minim 4 ore.

Când scot din congelator câte o înghețată pt consum, o trec 20-30 secunde printr-un jet de apă caldă, pentru a se desprinde mai rapid.

 

 

Înghețată rapidă 

 

Conține:

 • banană feliată șj înghețată

 • o lingură generoasă de mascarpone

 

Se scot feliile de banană din congelator cu 10 min înainte de a fi folosite. Se pun ingredientele în blender și se mixează până se ajunge la o compoziție cremoasă, apoi se servește cu poftă.

 

Înghețată de casă cu kiwi și cu fructe de pădure

Ingrediente pentru 3-4 bucăți:

 • 3 linguri de smântână

 • 2 banane mici 

 • 1 kiwi foarte copt 

 • o mână de coacăze și afine moi 

 

Pentru înghețata cu kiwi am amestecat 2 linguri de smântână cu kiwi-ul și o banană pasate cu furculița, până când am obținut o compoziție omogenă.

Pentru înghețata cu fructe de pădure am amestecat o lingură de smântână cu banana, coacăzele și afinele pasate cu furculița, până când am obținut o compoziție omogenă.

Am turnat câteva linguri de compoziție în fiecare formă de înghețată și am dat la congelator peste noapte sau minim 4 ore.

 

Înghețată de casă cu caise, mango și zmeură

Ingrediente pentru 4 bucăți:

 

 • două pahare de lapte bătut

 • 2 banane mici coapte

 • o caisă mică coaptă

 • o mână de zmeură 

 • 2 felii de mango copt

 

Pentru înghețata cu caise am amestecat un pahar de lapte bătut cu caisa și o banană pasate cu furculița, până când am obținut o compoziție omogenă.

Pentru înghețata cu zmeură am amestecat o jumătate de pahar de lapte bătut cu o jumătate de banană și zmeura, pasate cu furculița, până când am obținut o compoziție omogenă.

Pentru înghețata cu mango am amestecat o jumătate de pahar de lapte bătut cu o jumătate de banană și mango, pasate cu furculița, până când am obținut o compoziție omogenă.

Am turnat câteva linguri de compoziție în fiecare formă de înghețată și am dat la congelator peste noapte sau minim 4 ore.

Dacă doriți să evitați acele de gheață care se formează în înghețată, puteți folosi fructe deja înghețate.

 

Înghețată de casă cu piersici, pepene roșu și cocos

Ingrediente pentru 6-8 bucăți:

 

 • 2 felii de pepene roșu 

 • o piersică foarte coaptă 

 • 2 linguri de fulgi de cocos

 

Pentru înghețata cu piersici am pasat piersica bine cu furculița (sau o puteți da prin blender), am amestecat-o cu o lingură de fulgi de cocos și am turnat piureul în formele de înghețată.

Pentru înghețata cu pepene roșu am scos sâmburii și am pus bucățele de pepene în blender (cu furculița nu s-a mărunțit suficient). La sucul de pepene am adăugat câteva linguri de apă plată pentru a-l dilua și am turnat în forme de înghețată, iar o parte l-am amestecat cu fulgi de cocos și am

turnat în forme de înghețată.

Am dat formele de înghețată la congelator peste noapte (sau minim 4 ore).

Un articol semnat de blogger-ul culinar Diana Vochin 

Diana Vochin este blogger culinar și creator de conținut de parenting pe pagina de Instagram Emelicious.food. Această pagină a luat naștere din pasiunea pentru gătit, pe care Diana a descoperit-o de puțin timp, abia la 30 ani, odată cu începerea diversificării fetiței.
Diana și-a dorit ca fetița ei să aibă o relație bună cu mâncarea, așa că a început să se documenteze din surse oficiale despre alimentația copiilor, schimbând stilul de viață, începând să gătească mâncare sănătoasă, diversificată și gustoasă pentru toată familia.
A simțit că alimentația bebelușilor este un subiect de interes, așa că a început să fotografieze farfuriile pe care le pregătea pentru fetița ei și să le posteze pe Instagram, ca inspirație pentru mămici, tătici și bunici. Cu timpul, pagina s-a dezvoltat și pe mâncare pentru copiii mai mari și adulți, precum și pe experiențele personale de educație cu blândețe.
Deși meseria ei nu are legătură cu zona de blogging culinar, postează constant pe Emelicious.food din pasiune și pentru energia pozitivă pe care o primește zilnic de la oamenii care o urmăresc.

Articole recente: