Jocuri de curte pentru copii – Idei de activități distractive pentru toate vârstele!

Odată cu vremea bună, vine și posibilitatea de joacă în aer liber! Copiii adoră să încerce diferite jocuri afară, mai ales dacă au la dispoziție o curte. Fie că prichindelului îi place să se joace cu prietenii, fie că petrece mai mult timp jucându-se pe cont propriu, este bine să știi că există jucării care îl pot ajuta pe cel mic să se distreze în orice moment, chiar dacă se bucură de compania altor copii sau nu. Așadar, este important să te documentezi cu privire la variantele pe care le poți încerca, pentru a crea un mediu propice pentru voie bună și distracție!

 


1. Jocuri de curte pentru copii – Cum să le alegi?

 

Pentru a alege cele mai bune jocuri de curte pentru copii, este esențial să ai în vedere câteva criterii care te pot ajuta să iei decizia potrivită. Sunt multe opțiuni disponibile și, de aceea, o astfel de abordare te va sprijini în căutările tale, oferindu-ți un sprijin eficient în acest proces. Prin urmare, atunci când vrei să selectezi jocuri și jucării de exterior, trebuie să ții cont de:

 

  • Vârsta copilului

Vârsta pe care o are copilul este un factor semnificativ, care te poate ajuta să faci o primă selecție. Sunt anumite jucării care pot fi folosite pe o perioadă mai îndelungată și altele care se potrivesc doar pentru o categorie de vârstă restrânsă (cum este în cazul celor destinate bebelușilor). Așadar, studiază acest amănunt atunci când cercetezi gama de produse și îndreaptă-ți atenția către cele care sunt ideale pentru copilul tău. 


  • Mărimea spațiului

Bineînțeles, nu uita să iei în calcul și dimensiunea curții – acesta este un detaliu care contează, deoarece, în acest mod, vei opta pentru jucării și jocuri care să se încadreze în perimetrul pe care îl ai la dispoziție. De exemplu, în cazul unor căsuțe pentru copii sau al unor locuri de joacă, totul depinde de modelul pe care vrei să-l achiziționezi. Există variante mici, care pot fi integrate în orice fel de spațiu, dar și obiecte mai mari și mai complexe, pentru care ai nevoie de loc.


  • Tipul de joc

Jocurile pot fi educative, sportive, relaxante sau orientate către dobândirea unor abilități specifice – motrice, de îndemânare, de atenție, etc. Aceste elemente se află în strânsă legătură cu modul în care copilul poate învăța noi lucruri, prin joacă, la orice vârstă. Astfel, trebuie să te gândești la scopul pe care vrei să-l atingă cel mic, sau poți, pur și simplu, să alegi o jucărie care să-i placă și pe care să o utilizeze cu bucurie.

 2. Idei de jocuri de curte pentru copii 


Sunt numeroase jocuri și jucării de curte, pe care le poți cumpăra – tot ce contează este ca acestea să-ți satisfacă nevoile și preferințele. Însă, dacă ești în pană de idei și ai nevoie de inspirație, iată câteva opțiuni pe care le poți analiza:

 

  • Centrele de joacă sunt perfecte pentru copii, deoarece au mai multe activități incluse, iar cel mic nu se va plictisi deloc. 

 

  • În cazul în care prichindelului tău îi place să se miște și să fie activ în permanență, îi poți achiziționa o tricicletă pe care o poate folosi atât în curte, cât și în parc, precum și trambuline sau coșuri de baschet

 

  • Dacă ai un băiețel pasionat de mașini, poți opta pentru o mașină de jucărie, cu care să se plimbe în voie prin curte, ori de câte ori își dorește. Există o mulțime de modele către care te poți orienta: mașini de pompieri, basculante, camioane, betoniere, excavatoare și numeroase alte jucării similare, de diferite dimensiuni.

 

  • De asemenea, toți copiii sunt fericiți atunci când au în preajmă leagăne și tobogane – acestea sunt perfecte pentru aproape toate vârstele, nu sunt dificil de instalat și de utilizat și, cu siguranță, cel mic se va distra pe cinste folosindu-le!
În concluzie, posibilitățile sunt nenumărate și ai de unde alege produsul perfect pentru tine și pentru copilul tău – tot ce ai de făcut este să-ți stabilești o serie de criterii pe care să te poți baza și, apoi, să studiezi pe îndelete caracteristicile fiecărui articol, pentru a vedea care este cel care îți îndeplinește așteptările. Transformă-ți curtea într-un loc de poveste!


Sursă foto: Pixabay.com

Articole recente: