Mărimi încălțăminte copii - Ce măsuri trebuie să alegi atunci când cumperi încălțări pentru cei mici? SFATURI UTILE pentru categoria de vârstă 0-36 luni

Chiar și adulții pot întâmpina dificultăți atunci când vine vorba despre alegerea mărimii ideale, deoarece calapodul poate fi diferit în funcție de model sau producător. În ceea ce privește copiii, provocarea constă în rapiditatea cu care li se schimbă măsura la picior, dar și în caracteristicile fiecărui pantof în parte. Este important să cunoști care sunt numerele specifice unei anumite vârste și de ce anume ai nevoie pentru a lua decizia corectă.

1. Mărimi de încălțăminte pentru copii în funcție de vârstă – Ce încălțări sunt potrivite pentru cei mici?

Copiii se încadrează, în general, în anumite tipare de dezvoltare, iar majoritatea măsurilor sunt potrivite pentru fiecare vârstă în parte. Totuși, există situații în care cel mic are o evoluție mai rapidă sau mai înceată – această posibilitate poate reprezenta o problemă în alegerea unei perechi de încălțăminte potrivită. 

Pentru a fi pregătită cu toate informațiile necesare, este recomandat să ai în vedere atât măsurile standard, cât și modalități adiacente de depistare a numărului ideal. Așadar, dacă prichindelul tău crește ca la carte, nu vei întâmpina dificultăți – poți consulta un tabel clasic de mărimi pentru a te poziționa în zona corectă. 

Însă, de cele mai multe ori, totul se poate schimba în funcție de ritmul și etapa de creștere, dar și în funcție de fiecare calapod. Iată câteva tehnici prin care poți afla exact câți centimetri măsoară piciorușul copilului tău:

  • Poți măsura lungimea tălpii, de la vârful degetelor până la călcâi, cu ajutorul unui centimetru de croitorie – dacă nu ai așa ceva, folosește o riglă și desenează linii pe o foaie de hârtie, pe care o vei folosi ca suport pentru măsurători; 
  • Poți utiliza unui instrument special pentru măsurarea tălpii.

Metodele nu sunt complicate și pot fi ușor de pus în aplicare, însă, la această vârstă, poate fi dificil să-l ții pe loc pe tot parcursul procesului. Sunt câteva secrete prin care te poți asigura că obții mărimea bună rapid și sigur:

  • Identifică, în prealabil, punctele extreme ale tălpii (cel mai lung deget + călcâiul);
  • Măsoară ambele picioare și asigură-te că acestea sunt într-o poziție fixă, relaxată și dreaptă.

Vârsta bebelușului sau a copilului tău influențează, în mod direct și frecvența cu care trebuie efectuate aceste măsurători. În primele luni de viață, dezvoltarea este extrem de rapidă, iar piciorul trece prin transformări bruște și considerabile – de aceea, pentru a evita achiziționarea unor perechi de încălțăminte pentru copii care să-l jeneze pe cel mic, este recomandat să repeți procedeul de măsurare o dată la 2 săptămâni. Treptat, acest interval se lungește și nu va mai trebui să faci acest lucru la fel de des. 

2. Tabel de mărimi pentru toate tipurile de încălțăminte pentru bebeluși și copii – 0-36 luni

Așa cum, în cazul alegerii unor haine, te gândești la material sau la alte caracteristici, cu siguranță, există mai mulți factori de care vei ține cont în căutarea modelului ideal de încălțăminte pentru copii: grosimea șosetelor pe care le folosești, modalitatea de închidere, confortul și multe altele. Însă, măsura finală poate fi ajustată pe parcurs având în vedere fiecare detaliu care ajută la corespondența tuturor elementelor. 

Așadar, dacă nu știi de unde să pornești, te poți baza pe ajutorul unui tabel de mărimi, ori de câte ori te confrunți cu nelămuriri în ceea ce privește alegerea unei perechi de pantofi sau a unei măsuri perfecte. Iată un ghid potrivit pentru prichindeii cu vârste cuprinse între 0 și 36 de luni:

 

Vârsta copilului

Mărimea pantofului

Lungimea tălpii

0-3 luni

17

10 - 10,5 cm

3-6 luni

18

10,6 - 11 cm

6-9 luni

19

11,1 - 11,6 cm

9-12 luni

20

11,7 - 12,1 cm

1 an - 1 an și 3 luni

20,5

12,2 - 12,7 cm

1 an și 3 luni - 1 an și 6 luni

21

12,8 - 13,1 cm

1 an și 6 luni - 1 an și 9 luni

21,5

13,2 - 13,6 cm

1 an și 9 luni - 2 ani

22

13,7 - 14,1 cm

2 ani - 2 ani și 6 luni

23

14,2 - 14,7 cm

2 ani și 6 luni - 3 ani

24

14,8 - 15 cm

În concluzie, cea mai bună metodă este să cercetezi atât ghidul standard, cât și metodele alternative de măsurare, pentru a ajunge la cel mai bun rezultat. De asemenea, fii atentă la specificitățile pe care le are copilul tău, fiindcă anumite detalii anatomice pot fi diferite față de șablonul general, iar cel mic poate avea alte tipuri de nevoi, pentru a se simți bine în propria pereche de încălțăminte.

Sursă foto: Pixabay.com 

Articole recente: