MARSUPIU ERGONOMIC: informatii ESENTIALE despre acest tip de port bebe

 

Din ce in ce mai multe mamici aleg sa isi poarte copilul intr-un marsupiu ergonomic. De ce? Pe langa faptul ca esti aproape de cel mic, acesta iti ofera si libertate de miscare, avand mainile liber, iar greutatea este distribuita corect. Acesta poate sa fie foarte util in cazul in care hotarasti sa mergi cu cel mic la cumparaturi sau chiar si la treburile de zi de zi din casa, cand cel mic nu vrea sa stea singur in patut. Pe langa aceste avantaje, marsupiul ajuta la dezvoltarea fizica si emotionala a micutului tau. Daca vrei sa afli mai multe informatii, citeste acest articol.

 

 

 

1. Avantajele port bebe-ului de tip marsupiu ergonomic

Daca te intrebi ce inseamna acesta, afla ca marsupiul ergonomic s-a dovedit a fi una dintre cele mai bune inventii si, in acelasi timp, o investitie cat mai buna. Cu ajutorul unui astfel de produs, reusesti sa ramai conectata cu micutul tau, il simti aproape si nimic nu va desparte. Pe langa acestea, este si foarte practic, iar viata este usurata considerabil. Nu trebuie sa iti faci griji, nu o sa simti disconfort, deoarece greutatea bebelusului tau este distribuita corespunzator. Tu vei avea mereu mainile libere si vei putea desfasura diferite activitati in timp ce iti porti copilul. Cand vine vorba de carucioare, cei mici sunt nelinistiti si plang destul de des, lucru care nu se intampla in cazul marsupului ergonomic, care este cea mai buna metoda de a-l avea pe cel mic langa tine mereu, deoarece micutul se simte protejat, la fel ca in cazul in care il tii in brate. Un alt avantaj descoperit de specialisti este ca acest produs ajuta in cazul bebelusilor care sufera de colici, acestia devenind linistiti mult mai repede. In plus, vigilenta auditiva si cea vizuala este sporita in cazul in care micutul este purtat intr-un astfel de port.

 

 

2. Marsupiul: Cum alegi un sistem de purtare ergonomic potrivit pentru bebelusul tau?

Doresti sa folosesti un astfel de marsupiu, dar nu stii de unde sa incepi? Pe piata exista o multitudine de modele, insa, pentru a-l alege pe cel potrivit pentru micutul tau, trebuie sa ai in vedere cateva criterii.

 

2.1. Purtarea bebelusului in siguranta

Cel mai important lucru cand alegi marsupiul ergonomic potrivit pentru micutul tau este siguranta. Pentru a-ti da seama de acest lucru, este necesar sa evaluezi factorii de siguranta, adica suportul pentru cap si gat. Nu este suficient sa alegi un produs care sa se incadreze doar in cele mentionate mai sus, ci extrem de important este modul de folosire. Daca acesta nu este utilizat corespunzator, se poate ajunge la sufocarea sau caderea bebelusului. Pe langa acestea, incearca sa te orientezi asupra unui marsupiu fabricat de bumbac organic, deoarece cel mic va intra in contact cu acest material. 

In ceea ce priveste pozitia corecta in marsupiu a bebelusului, medicii recomanda ca acestia sa stea ghemuiti, pe orizontala, pentru a evita intampinarea unor probleme cu coloana vertebrala. Pe langa acest lucru, trebuie sa ai mare grija ca micutul sa nu stea lipit de pieptul tau, deoarece exista exista riscul sufocarii. 

Probabil ti-ai pus intrebarea “De la cate luni se poate pune bebe in maruspiu?”. Afla ca nu exista o data anume, totul depinde de dezvoltarea lui. 

In ceea ce priveste marsupiul ergonomic, acesta poate fi folosit, in mod general, cand copilul implineste 6 luni. Poti incerca atunci si iti vei da singura seama daca este pregatit sau nu.

 

2.2. Usurinta curatatii marsupiului pentru nou nascuti

Dupa cum ti-ai dat seama pana acum, un bebe murdareste tot din jurul sau si nu iarta nimic. Acest lucru se va petrece si pe marsupiul nou cumparat. Micutul poate ca va da mancare pe el, va scuipa, regurgita etc. Din acest motiv, produsul trebuie sa fie cat mai usor de curatat. Incearca sa te orientezi asupra unui port bebe de acest gen care se poate baga la masina de spalat. Munca ta se va usura considerabil, iar copilasul se va bucura de un accesoriu mereu curat.

 

 

2.3. Usurinta in folosire a portului ergonomic pentru bebe

Este important sa achizitionezi un marsupiu cat mai usor de folosit. Majoritatea sunt dotate cu tot felul de buzunare, barete si fermoare. Incearca sa te orientezi catre unul cat mai usor de reglat. Nu iti doresti ca de fiecare data cand il muti pe cel mic sa stai sa pierzi minute bune cu baretele si cataramele prezente, corect? Este normal ca in cazul oricarui nou produs sa existe o perioada de acomodare, dar, cu cat vei alege ceva mai simplu, cu atat perioada se va scurta considerabil.

 

Incearca sa alegi marsupiul ergonomic potrivit pentru bebelusul tau tinand cont de aceste criterii. Cauta unul sigur, usor de folosit si de curatat. Odata cu achizitionarea acestuia, iti vei da seama cum munca ta zilnica este usurata considerabil nu vei mai vrea sa te desparti de el. 

 

Detalii aici → https://www.babyneeds.ro/marsupii-portbebe/luna-dream-marsupiu-ergonomic-2-in-1-forest.html

 

 

 

Detalii aici → https://www.babyneeds.ro/marsupii-portbebe/luna-dream-marsupiu-ergonomic-2-in-1-red-triangles.html

 

 

Detalii aici → https://www.babyneeds.ro/marsupii-portbebe/luna-dream-marsupiu-ergonomic-2-in-1-safari.html

 

Detalii aici → https://www.babyneeds.ro/marsupii-portbebe/kavkaplus-marsupiu-ergonomic-2-in-1plus-sandy-herringbone.html

 

Detalii aici → https://www.babyneeds.ro/marsupii-portbebe/kavka-marsupiu-ergonomic-2-in-1-river-linen.html

 

Detalii aici → https://www.babyneeds.ro/marsupii-portbebe/kavka-marsupiu-ergonomic-2-in-1-denim-braid.html

 

 

surse foto: shutterstock.com, pinterest.com

Articole recente: