Autori

Merele in Sarcina: 7 Moduri de a le Consuma CORECT!

Orice om trebuie sa manance sanatos si sa introduca in alimentatia zilnica legumele si fructele. O gravida insa va avea grija la dieta sa mai mult ca oricand pentru ca de ea depinde dezvoltarea fatului din burtica. Desigur ca asta nu inseamna schimbarea completa a stilului de viata in ce priveste hrana, mai ales daca a avut mereu grija sa manance doar ce e sanatos, ci doar sa fie atenta ca alimentatia sa fie echilibrata, sa contina vitamine si minerale.

Fiecare viitoare mama ar fi bine sa manance zilnic cel putin 5 portii de fructe si legume, de preferat crude, dar le poate introduce si pe cele deshidratate sau congelate. Printre fructele pe care orice femeie insarcinata trebuie sa le consume pe durata celor 9 luni, merele raman in top deoarece sunt surse importante de vitamine, minerale, fibre, ideale chiar si pentru bebelusii din burtica.

Iata cum pot fi consumate corect merele in timpul sarcinii!

Merele sunt cele mai placute fructe pentru gustul lor deosebit, parfumul unic, dar si pentru nenumaratele beneficii pe care reusesc sa le aduca organismului uman. Femeile insarcinate se pot bucura in voie de consumul lor, fara sa isi faca griji cu privire la contraindicatii. Acestea nu exista. Ba mai mult, ar fi perfect sa nu uite vechea zicala ca un mar pe zi tine medicul departe!

Beneficiile acestor fructe in sarcina

Merele verzi, galbene sau rosii sunt fructele copilariei tuturor, mirosul lor ramanand inconfundabil de-a lungul vietii, insa beneficiile consumului lor vor fi simtite din plin de organism:

 

  • Protejeaza impotriva astmului pe care copilul l-ar putea avea mai tarziu. Nu se cunosc insa motivele pentru care se intampla acest lucru, dar efectul este unul garantat;
  • Fiind bogate in fier, merele reusesc sa protejeze femeia insarcinata impotriva anemiei, ce ar putea duce la o nastere prematura si la o greutate mica a copilului;
  • Curata si detoxifiaza organismul de mercur si plumb;
  • Ajuta tranzitul intestinal si fereste corpul gravidei de constipatie;
  • Contin vitamina C si cresc imunitatea organismului;
  • Caloriile pe care le are un mar sunt foarte putine, dar carbohidratii reusesc sa ofere corpului energia de care are nevoie;
  • Reduce riscul de arsuri la stomac;
  • Pastreaza inima sanatoasa;
  • Sunt o sursa de calciu, necesar pentru dezvoltarea oaselor micutului.

 

Moduri de a le consuma corect

Evident ca exista o multime de moduri in care merele pot fi preparate si mancate, dar o femeie insarcinata trebuie sa aiba mai multa grija cu privire la acest aspect, astfel:

 

  1. Le poate consuma crude in voie, bine spalate, dar nu curatate de coaja. Aceasta parte a merelor contine aproape jumatate din totalul de fibre pe care il detine un fruct, plus o treime din nutrienti. Antioxidantii aflati in coaja reusesc se pare sa imbunatateasca memoria;
  2. Gatite la abur sunt iarasi un deliciu pentru orice masa si pot deveni garnitura pentru friptura de pui, porc sau vita;
  3. Compotul de mere ramane printre preferintele culinare ale tututor pentru dulceata sa, aroma inconfundabila a copilariei si pentru beneficiile aduse in diferite diete sau regimuri alimentare;
  4. Prajiturile sau patiseriile cu mere raman alta delicatesa de la care se abtine cu greu o gravida. De preferat insa ar fi consumarea tartelor ce contin mai multe mere decat aluat, in plus feliile nu sunt preparate termic foarte mult si deci nu sunt distruse vitaminele sau mineralele;
  5. Merele pot fi introduse si in tot felul de salate, date pe razatoare, taiate cubulete cu ajutorul cutitului sau fierte usor in apa;
  6. Transformate in piure devin usor de mancat intre mese sau ca desert la sfarsitul unei mese principale;
  7. Prin stoarcere femeile au obtinut usor sucul de mere, ideal pentru a se hidrata, dar le-a adus si numeroase alte beneficii pentru organismul aflat in continua transformare.

 

Tu ai consumat mere in sarcina?

Multe gravide au marturisit faptul ca au mancat aceste fructe mai ales sub forma de suc. Impreuna cu biscuitii au devenit desertul lor preferat si mai tarziu chiar si al micutilor. Un storcator nu trebuie sa lipseasca din bucataria niciunei gospodine, in acest sens intra pe LINK si gaseste produsul ideal. Pentru o utilizare intensa, un storcator deosebit este cel cu bolul din tritan, un material nou in industria electrocasnicelor, care nu are in compozitie nicio substanta ce ar putea dauna sanatatii omului.

up