
Petite&Mars - Baveta moale Sam, Din silicon, Cu...

Petite&Mars - Baveta moale Sam, Din silicon, Cu...

Kidscare - Aparat de gatit cu aburi si functie de...

Philips - Aparat de aerosoli cu compresor...

Philips Avent - Canuta cu pai , 200 ml, 9 luni+,...
Morcovul la bebelusi: DE CE și CÂND trebuie să îl adaugi în alimentația micuțului tău?
Morcovul mai este numit și “regele legumelor”. Nu degeaba a primit acest titlu, fiind cea mai consumată legumă. Acesta are proprietăți multiple precum: beta-carotenul, vitamina C, fier, potasiu, calciu, vitamina B și magneziu. Pe lângă acestea, morcovul este util și pentru vedere, prevenind îmbătrânirea ochilor, beta-carotenul fiind transformat în vitamina A de către organismul nostru.
Cuprins:
1.Morcov la bebelusi: Când poți diversifica alimentația?
Morcovul este foarte ușor acceptat de bebeluși, deci poți începe diversificarea alimentației chiar cu el. După ce bebelușul tău a împlinit vârsta de 6 luni poți adăuga noi alimente în mancarea lui zilnică. Ai mai multe variante prin care micuțul tău poate consuma morcovul: pasat, suc sau dat prin răzătoare. Pentru a beneficia de toate vitaminele acestuia, morcovul trebuie gătit deoarece fiind fiert fibrele sunt mult mai ușor de absorbit în organism.
Pe lângă vitaminele C și B, morcovul are și alte beneficii. Acesta ajută la problemele tranzitului intestinal, dacă bebelușul tău se confruntă cu diaree sau constipație, morcovul este soluția. Acesta ajută și la întărirea sistemului și osos sau la combaterea anemiei. Încearcă să integrezi această legumă în diferitele preparate pe care i le faci bebelușului tău. Acesta este considerat un aliment de bază în hrana bebelușilor fiind bogat în nutrienți. Nu trebuie să faci abuz de morcov, deoarece, având beta-caroten, acesta poate duce la îngălbenirea pielii. Nu uita! Morcovul trebuie preparat fără coajă!
2.Cum poți prepara morcovul și cu ce alimente îl poți asocia
Există nenumărate metode prin care bebelușul tău poate consuma morcovul, deci nu îți face griji pentru acest lucru. Poți începe diversificarea cu un piure, fie simplu, fie în combinație cu alte legume. Cu siguranță cel mic va fi încântat. Pe lângă această rețetă, poți prepara o supă. Atenție! Supa trebuie să fie lichidă și lipsite de îngredinte solide. Adaugă morcov și dovlecel ras. După ce bebelușul tău va crește, îi poți da și supă gremă de legume în care poți adăuga morcov, dar până la vârsta de 1 an este indicat ca supa să fie cât mai lichidă. Atunci îi poți da și morcov crud tăiat în cubulețe.
Morcovul se poate combina și cu diverse fructe precum mărul sau banana, fiind și acestea foarte bogate în vitamine și nutrienți.
Dacă alegi să îi dai suc de morcov, începe prin administrarea unei cantități reduse, pentru început. Poți să mărești porția treptat.
Piure de morcovi și mere
Ingrediente necesare: 1-2 morcovi, 2 linguri de lapte, brânzică calcică făcută în casă și 1 măr.
Mod de preparare: Începe rețeta prin a spăla morcovii și mărul și a le pune intr-o tavă la cuptor. Mărul se va coace înaintea morcovilor, așa că, scoate-le pe rând. După ce s-au făcut toate legumele, începi să le pasezi bine și să le amesteci. Într-un alt castron prepară brânzica alături de lapte. Le poți mixa mult mai bine cu ajutorul unui blender. La final adaugă și morcovul cu mărul și amestecă bine. Adaugă produsul final într-un recipient.
Supă de morcovi
Îngrediente: 6 morcovi, 1 cană de lapte, 1 ceapă, legume și o lingură de unt.
Mod de preparare: Spală bine morcovul și curăță ceapa. După ce le tai cubulețe trebuie să le pui la fiert. După ce acestea au fiert le poți pasa cu ajutorul unui blender pentru a obține o pastă. Adaugă laptele și amestecă bine.
Budincă cu morcovi
Ingrediente: 4 morcovi, 2 ouă, 1 linguriță de praf de vanilie, 6 curmale, 100 grame de brânzică de vaci și 1 linguriță de unt.
Mod de preparare: Pune morcovii curățați și tăiați cubulețe în apă la fiert timp de 15 minute. În ultimele 5 minute adaugă și curmalele în apă. După ce au fiert amestecă bine tot cu blenderul. Adaugă și ouăle și brânza de vaci alături de unt și lingurița de praf de vanilie. Amestecă toată compoziția până se formează o pastă omogenă și adaug-o la cuptor timp de 30 de minute.
Morcovi cu țelină
Ingrediente: morcovi, o lămâie, 2 linguri de ulei de măsline, un praf de sare, o rădăcină de țelină și pătrunjel.
Mod de preparare: spală foarte bine morcovul și țelina, iar după ce le-ai curățat începi să le dai prin răzătoare. Amestecă bine legumele cu sare și ulei de măsline. Adaugă și pătrunjel dacă celui mic îi place.
În concluzie, dacă micuţul tău a împlinit vârsta de 6 luni şi încă nu ai adăugat morcovul în alimentaţia lui, este momentul să o faci.
sursă foto: shutterstock.com
Articole recente:
În zilele noastre, tehnologia face parte din viața noastră de zi cu zi și, deși aduce multe beneficii, există ...
In timp ce cresti un copil, descoperi cat de multa energie si timp iti ocupa ingrijirea lui. Din fericire, exista ca...
Copiii sunt minunățiile lumii, sunt bucăți de suflet care, atunci când vin pe lume, rup din inima mamei. O...
Topul celor mai bune periuțe de dinți pentru copii te poate sprijini în căutările tale, mai ales dacă nu știi ...
Un top al celor mai bune saltele de înfășat poate fi extrem de util în procesul de căutare a produsului ...