Muzica pentru copii, benefica pentru intreaga familie

Muzica_pentru_copii_benefica_pentru_intreaga_familie

 

Muzica este un liant pentru intreaga familie – ea poate fi ascultata si de cei mari, insa si cei mici o iubesc. De multe ori copiii reactioneaza pozitiv la muzica: unii danseaza, altii canta, pe altii ii linisteste. Un studiu realizat in Statele Unite a aratat ca bebelusii care au ascultat muzica clasica in timpul vietii intra-uterine au suferit schimbari pozitive in dezvoltarea fizica si psihica dupa nastere. Se pare ca muzica ascultata dupa nastere, mai ales cea clasica, ii ajuta sa isi dezvolte perceptia auditiva, care apoi le va fi de folos pentru invatarea limbajului verbal. Un alt punct important legat de muzica este cel al emotiilor – se pare ca bebelusii care asculta mai mult muzica isi dezvolta abilitatile de a observa emotiile si ulterior in viata stiu sa-si foloseasca mai bine propriile emotii.

Un alt studiu efectuat in Ungaria, avand drept subiecti copiii intre trei si patru ani, a demonstrate ca cei care iau lectii de cantat la instrumente muzicale obtin note mai mari pentru creativitate decat copiii de aceeasi varsta care nu primesc educatie muzicala. Se pare insa ca muzica nu ajuta numai la asta – experimentele au aratat ca micutii care au facut muzica, au avut note mai mari la matematica decat cei care nu au beneficiat de educatie muzicala.

In ultimele zeci de ani, in Statele Unite si in Europa au aparut melodii special pentru copii, precum si muzica pentru bebelusi. Aceasta este linistita, lenta, ajutand copilul sa fie relaxat. Exista si muzica pentru linistirea colicilor, muzica potrivita pentru somn, muzica ce poate linisti durerile cauzate de aparitia dintisorilor. Se pare ca muzica ajuta si la insanatosirea copiilor bolnavi: un studiu efectuat in Florida pe 52 de bebelusi nascuti prematur, cu o greutate mica la nastere, a demonstrat ca ascultatul muzicii a contribuit la cresterea rapida in greutate a acestora si a scurtat durata spitalizarii lor in medie cu 5 zile fata de bebelusii in conditii similare ce nu au primit terapie prin muzica.

Despre cantecele de leagan pentru copii se spune ca sunt printre cele mai relaxante melodii, care pot ajuta si un adult sa se relaxeze.

Va invitam sa achizitionati cd-urile cu muzica pentru copii din sectiunea speciala din magazinul Babyneeds, pentru o doza de relaxare pentru intreaga familie!

 

Articole recente: