Sarcina Oprita in Evolutie Semne si Simptome - 5 greseli la GRAVIDE

Cunoscuta si sub denumirea de avort spontan, sarcina oprita din evolutie se poate produce cel mai adesea in primul trimestru, mai exact in primele 12 saptamani (cele mai multe cazuri au loc in cele trei saptamani de la conceptie). Fiecare femeie insarcinata se confrunta cu o panica uriasa referitoare la acest subiect, dar incearca sa-i faca fata informandu-se cat mai exact asupra cauzelor care determina oprirea sarcinii.

Desi se intampla ca femeia sa nu resimta niciun simptom, totusi in perioada de dupa avortul spontan vor aparea numeroase semne care sa-i atraga atentia: observa ca nu ii mai creste burta, nici greturi nu mai are, o doare abdomenul, iar ecografia efectuata de medic arata ca nu mai exista semne vitale ale copilului. Expulzarea naturala a fatului seamana cu o sangerare mai abundenta, foarte asemanatoare cu menstruatia.

Cantaloop Centura suport pentru perioda prenatala Alba

Iata cateva greseli pe care le fac gravidele:

Din cauza nestiintei si a neinformarii, a vizitelor tot mai rare la medicul ginecolog, foarte multe gravide nu realizeaza ca isi pun viata in pericol si in aceeasi masura si pe a fatului uitand sa tina cont de anumite semne pe care le transmite propriul corp. Dintre greselile acestora pot fi mentionate cateva foarte comune.

Essentials by Cantaloop Centura suport pentru perioda prenatala Crem

1. Ignorarea sangerarilor

Sangerarile sunt intotdeauna periculoase, asa ca daca o gravida se confrunta cu aceasta problema, atunci devine important sa se adreseze medicului personal deoarece ar putea fi semnele unei sarcini extrauterine:

  • Sangerarea este foarte puternica;
  • Durerile abdominale sunt severe si insotite de crampe (ca cele din timpul menstruatiei);
  • Gravida simte ca lesina in primul trimestru de sarcina.

2. Neglijarea lipsei greturilor de dimineata

Foarte normale pentru o sarcina, greturile de la prima ora arata unei viitoare mame ca fatul traieste si aceasta urmeaza pasii normali:

  • Lipsa greturilor poate fi un semn de sarcina oprita din evolutie, in care fatul nu mai creste;
  • Daca mama nu bea apa si nu se hraneste cum trebuie, atunci exista riscul deshidratarii, in acest sens medicul personal poate sa ofere mamei un tratament care sa diminueze greturile severe;
  • Un alt pericol este malnutritia, iar urmarile sale pot fi malformatiile congenitale si nasterea prematura.

Cantaloop Chilot gravide cu centura integrata Negru

3. Nu considera o problema faptul ca fatul nu misca de cateva zile

Desigur, micutul nu are chef intotdeauna sa se zbuciume in burta mamei, dar daca femeia nu a simtit miscare de ceva timp acesta este un motiv de ingrijorare si de vizitare a medicului:

  • Daca nu se misca la fel de mult, atunci exista o posibilitate mare ca nu primeste oxigen suficient sau nutrientii necesari;
  • Mama poate verifica foarte usor daca bebe e ok sau nu prin consumarea unei bauturi fierbinti sau foarte reci sau prin asezarea la somn intr-o pozitie care sa exercite presiune asupra fatului;
  • De asemenea, mama poate numara miscarile fatului, care ar trebui sa fie cam zece in doua ore, iar daca ele sunt mult mai putine, atunci trebuie sa mearga la specialist.

4. Ignora complicatiile cauzate de gripa

Daca la o persoana normala sistemul imunitar nu este foarte slabit si face fata uneori cu brio la raceala sau gripa din sezonul rece, o gravida se confrunta cu probleme adevarate, care pot duce la oprirea din evolutie a sarcinii, asa ca trebuie sa aiba in vedere simptomele urmatoare pentru a se prezenta la medic:

  • Febra oricat de mare;
  • Tuse puternica;
  • Secretiile nazale abundente;
  • Dureri in gat care continua mai mult de o zi;
  • Stranut intens;
  • Greata si varsaturi;
  • Diaree.

5. Varsta inaintata si problemele de sanatate

In ultima vreme, tot mai multe femei aleg sa-si faca o cariera profesionala inainte de a se gandi la a fi mame, asa ca se trezesc brusc ca se confrunta cu probleme mai mari decat ar fi avut la tinerete:

  • Dupa 35 de ani apare frecventa defectelor cromozomiale;
  • Diabetul zaharat necontrolat creste riscul de pierdere a sarcinii;
  • Fibromul uterin are un comportament imprevizibil pe durata graviditatii, asa ca poate opri sarcina din evolutie in anumite conditii;
  • Infectiile pot fi responsabile si ele de aceasta problema in primul trimestru;
  • Medicamentele administrate in timpul sarcinii, consumul ridicat de cafea, fumatul sunt alti factori pot duce la sarcina oprita din evolutie;
  • Alte boli ale mamei care pot avea ca rezultat avortul spontan sunt tensiunea arteriala crescuta, boala celiaca, insuficienta renala, lupus, boli cu transmitere sexuala, probleme cu tiroida etc.

Tu cum ai reusit sa ai grija de sarcina ta?

Desi poate parea greu de crezut, stilul de viata al mamei poate sa aiba un rol in pierderea unei sarcini. Tutunul, drogurile, cafeaua, alcoolul, lipsa unei locuinte sau a confortului necesar pot sta la baza acestei probleme. Un rol important in viata fiecarei viitoare mamici il au si accesoriile care ii usureaza nespus viata de zi cu zi, in acest sens pot fi cumparate diverse lenjerii recomandate gravidelor, care le face sa fie protejate si in siguranta.

Pentru perioada prenatala, centura suport ofera un sprijin perfect burticii care tot creste vazand cu ochii, fiind recomandata in timpul contractiilor false, chiar ajutand la prevenirea acestora. Confectionata din material anti-alergic, protejand foarte bine spatele si mulandu-se pe burta in creste a mamei, centura devina un produs util in garderoba oricarei gravide.

Articole recente: