NUCILE in Sarcina - PRO sau CONTRA consumului de catre GRAVIDE?

In ziua de astazi, foarte multi oameni prefera sa manance intre mese snacks-uri, cips-uri sau alte gustari nesanatoase, iar acest lucru dauneaza organismului uman pe termen lung. Alimentatia deficitara este primul pas catre instalarea diferitelor boli digestive si nu numai, asa ca medicii trag un semnal de alarma in aceasta privinta si recomanda tuturor consumul de legume si fructe in mod regulat, in fiecare zi.

O gravida trebuie sa aiba o si mai mare grija cu privire la alimentele pe care alege sa le manance, aceastea avand uneori repercursiuni si asupra fatului ce se dezvolta in burtica sa. Pentru a avea un control perfect asupra cantitatii alimentelor, femeia poate sa isi procure un cantar electronic de bucatarie de aici si sa se bucure de o dieta sanatoasa.

Iata cateva recomandari referitoare la consumul de nuci in sarcina!

Ideale pentru a fi mancate intre mese sau in diferite salate, nucile sunt bogate in vitamine, antioxidanti, calorii, facand parte din familia alimentelor cu grad alergenic crescut. Gravidele sunt speriate de acest lucru si evita sa le consume de frica sa nu faca vreun rau copilului nenascut. Fructele oleaginoase insa sunt indicate a fi consumate pe perioada sarcinii, cel putin asta sustin multe studii in domeniu, dar si unii medici, deoarece femeile insarcinate reusesc astfel sa reduca riscul aparitiei alergiilor la prichindeii lor.

Pro nuci

Aceste fructe oleaginoase reprezinta o gustare perfecta intre mese in locul snacks-urilor sau cips-urilor, mai ales ca vin cu o multime de beneficii pentru organismul mamei si pentru fatul ce se dezvolta in burta ei:

 

  • Contin vitaminele B si E. Acestea ajuta corpul fatului sa se dezvolte corect si previn aparitia malformatiilor congenitale;
  • Acizii omega 3 pe care ii au in componenta reusesc sa protejeze inima gravidei;
  • Sunt o sursa ideala de proteine, atat de necesare pe durata celor 9 luni de sarcina. Cu ajutorul lor copilul va lua in greutate intr-un mod corespunzator;
  • Bogate in fier, nucile ajuta organismul sa produca mai multa hemoglobina, asigurand fatului necesarul de oxigen;
  • Contin fibre si sunt indicate pentru a fi consumate deoarece reusesc cu brio sa impiedice instalarea constipatiei si aparitia hemoroizilor cu care se confrunta cele mai multe dintre femeile insarcinate;
  • Sunt o sursa bogata de melatonina, iar acest lucru ajuta gravida sa aiba un somn odihnitor;
  • De asemenea, au darul de a controla nivelul de zahar din sange si previn aparitia diabetului zaharat de tip 2.

 

Contra nuci

Exista si pareri conform carora consumul de fructe oleaginoase ar putea duce la aparitia unor probleme in sarcina, precum urmeaza:

 

  • Daca gravida este alergica, atunci trebuie sa se fereasca de a le manca;
  • Sunt contraindicate si pentru femeile insarcinate care sufera de astm, eczeme si febra fanului;
  • Unele tipuri de nuci contin aflatoxina, o toxina pe care o produce un mucegai ce se instaleaza uneori in coaja lemnoasa a fructelor. Aceasta afecteaza ficatul si poate duce la aparitia cancerului chiar. Mai multe studii insa au demonstrat ca este vorba despre o cantitate mult prea mica din aceasta toxina si ca ar trebui ca gravida sa consume foarte multe nuci ca sa existe un astfel de risc;
  • Daca rudele de gradul I au alergii severe la aceste fructe, atunci medicii recomanda femeilor sa se abtina sa le manance deoarece bebe poate sa dezvolte reactii alergice severe;
  • Pericolul alergiei la nuci inseamna ca aceste fructe oleaginoase provoaca probleme de respiratie foarte grave chiar, tensiunea arteriala scade brusc si se poate ajunge, in unele cazuri, chiar si la decesul persoanei in cauza.

 

Tu mananci nuci in sarcina sau iti e teama de problemele ce ar putea aparea?

Intotdeauna este bine sa nu se consume o cantitate foarte mare de alimente, in caz contrar organismul ar putea sa riposteze. In cazul nucilor, specialistii in nutritie recomanda moderatie, altfel ar putea aparea unele efecte secundare nedorite. Un cantar de bucatarie poate sa ajute in acest sens orice femeie insarcinata deoarece cantareste exact orice aliment isi doreste sa-l foloseasca pentru gatit, chiar si in cantitati foarte mari.

Cantarul ideal este cel cu un design modern, cu finisaj lucios si colturi rotunjite, perfect pentru a fi instalat in orice bucatarie cu pretentii. Poate fi transportat usor pentru ca este dotat cu un maner, sustine o greutate de pana la 5 kg, are ecran LCD mare, lejer de vizualizat, dar si picioare non alunecare.

Articole recente: