Scapa de febra in sarcina cu aceste alimente

Perioada de graviditate reprezinta pentru cele mai multe dintre femei singurul moment in care isi pot permite sa manance cat pentru doi orice fel de tipuri de alimente, ce altadata le erau interzise de numeroasele diete si regimuri alimentare pe care le tineau pentru a avea o silueta de invidiat. Cel putin asta cred proaspetele mamici, fara sa stie ca absolut orice aliment are un impact puternic asupra evolutiei fatului.

Adevarul este ca o femeie insarcinata trebuie sa aiba mare grija la ingredientele pe care le consuma, deoarece are nevoie doar de nutrienti esentiali pentru dezvoltarea bebelusului, dar si pentru a oferi organismului suficienta putere de a duce sarcina pana la capat, luptand cu diferitele probleme ce pot aparea (chiar impotriva unor raceli sau guturaie pacatoase). Specialistii recomanda in astfel de situatii sa nu consume alimente si plante la sfatul bunicii, ci sa se adreseze medicului.

Termometru digital cu infrarosu pentru ureche Laica TH2002

Iata cateva sfaturi utile de a scapa de febra in sarcina cu ajutorul alimentelor

O eventuala raceala sau gripa care ia prin surprindere o gravida este de 3 ori mai puternica uneori decat in cazul unei persoane normale, astfel incat consecintele pot fi, de multe ori, fatale pentru fat. In aceasta perioada, femeia insarcinata trebuie sa previna mai ales, nu sa trateze, stiindu-se faptul ca si o banala pastila destinata acestei afectiuni medicale poate duce la complicatii in sarcina. Daca viitoarea mamica face febra, atunci ea ar trebui sa cunoasca cateva trucuri utile pentru a scapa de ea.

SisiBabyCare - Termometru multifunctional 5 in 1 cu infrarosu

Factori care provoaca febra in sarcina

Inainte de a sti cum sa o trateze, gravidele trebuie sa stie ce anume le poate provoca febra si cum se manifesta aceasta:

  • Raceala comuna;
  • Gripa;
  • Infectia tractului urinar;
  • Infectia cu virusuri gastrointestinali;
  • Infectia intrauterina etc;
  • Starea febrila se manifesta prin: spasme musculare, frisoane, cresterea pulsului, ameteli, unul sau doua grade peste 37 de grade Celsius.

Alimente indicate in aceasta problema

Pentru ca medicamentele sunt extrem de periculoase in sarcina, o gravida trebuie sa se informeze cum sa scada febra prin consumul unor ingrediente minune (daca febra nu dispare, atunci va trebui sa ceara ajutorul medicului specialist):

  • Alimentele indicate sunt cele care ajuta organismul uman sa se vindece. Este impropriu spus ca ele scad febra, mai degraba ajutand corpul sa lupte impotriva infectiilor;
  • Consumul de lichide este foarte indicat pentru tratarea racelilor comune si a gripei, de aceea este potrivit si pentru scaderea temperaturii in perioada de sarcina. Lichidele vor fi bogate in electroliti si nu trebuie sa fie carbonatate (alegerea cea mai buna in acest sens este limonada care se realizeaza acasa din apa si lamaie). Supele sunt si ele bune intr-o astfel de situatie din acelasi motiv, fiind bogate in apa si nutrienti, la fel si laptele;
  • Merisoarele pot fi consumate mai ales in cazul febrei provenite dintr-o infectie urinara, fiind cunoscut efectul lor benefic in lupta cu bacteriile ce lupta cu acest tip de infectie;
  • Alimentele bogate in vitamina C, cum ar fi fructele si legumele au si ele un rol important in asigurarea imunitatii organismului si implicit in disparita cauzelor febrei (citricele, merele, in general fructele acrisoare sunt foarte bogate in vitamina C si nu trebuie sa lipseasca din meniul unei gravide). Femeile care nu prefera aceste fructe se pot orienta catre pepene galben, mango, papaya;
  • Ceapa si usturoiul sunt bogate in antibiotice naturale (consumate mai mult in stare cruda) si ajuta corpul sa se vindece;
  • Afinele sunt bogate in aspirina naturala si alte vitamine, ceea ce contribuie la scaderea temperaturii si la imunitatea generala a corpului;
  • Piperul si ardeiul iute elibereaza sinusurile ajutand corpul sa scape mai repede de microorganismele periculoase care-i dauneaza.

Termometru cu infrarosii pentru tampla si ureche SCALA SC53TM

Alimente neindicate in aceasta problema

Desi tentatia este mare sa se manance la discretie absolut orice ingredient, totusi o gravida care are febra ar trebui sa cunoasca si ce alimente nu ar trebui sa consume acum:

  • Fructe si legume nespalate;
  • Alimente nepasteurizate (pot contine bacteria Listeria);
  • Conservele de peste, pui, ou, sunca, fructe de mare (sunt perisabile).

Tu ce alimente ai consumat sa scapi de febra?

Prezenta febrei in sarcina a insemnat consultul imediat al medicului, mai ales atunci cand nu se banuia cauza exacta a infectiei, dar si modificarea dietei alimentare, consumandu-se mai multe fructe si legume. Gravidele au stiut ca se confrunta cu aceasta problema cand termometrul pe care l-au achizitionat de pe https://www.babyneeds.ro/termometre/, a aratat cu precizie ca temperatura la nivel oral este mai mare de 38 de grade Celsius.

Astfel, o femeie insarcinata trebuie sa aiba un termometru multifuntional la indemana, putand fi folosit si dupa ce bebe vine pe lume. Acest produs este rapid, precis, cu o fiabilitate sporita de tehnologia infrarosu, putand fi utilizat fie prin atingerea fruntii pret de o secunda, fie prin introducerea in ureche. Are o functie de memorare optima si se spala extrem de usor pentru asigurarea igienei perfecte.

Articole recente: