Oare sunt gravida? Primele simptome in Sarcina!

O femeie insarcinata nu isi da seama intotdeauna de prezenta sarcinii, insa organismul ii transmite in scurt timp diferite semnale clare, pe care trebuie sa le ia in considerare. Desi nu pentru toate femeile aflarea unei astfel de vesti inseamna bucurie, totusi viitoarele mamici trebuie sa inteleaga ca orice viata este un miracol si ca, imediat ce si-au dat seama de noua lor situatie, este necesara vizita la medicul ginecolog, care va confirma sarcina.

Simptomele nu apar imediat dupa ce ovulul a fost fecundat sau, daca apar, nu sunt sesizabile de catre femeie. Dupa implantare embrionul incepe sa produca hormoni hCG si un test poate sa depisteze sarcina. Fiecare persoana este diferita, asa ca nu intotdeauna femeile simt aceleasi simptome precoce de sarcina.  

Iata care sunt primele semne ca o femeie este gravida!

Foarte multe reprezentante ale sexului feminin isi doresc sa aiba copii nu doar la 20-30 de ani, ci chiar la peste 40 de ani, asa ca pentru multe dintre ele aflarea vestii nu doar ca le bucura nespus, dar inseamna incununarea rugaciunilor de ani de zile. De multe ori se intreaba care sunt semnele ca sunt insarcinate, asa ca este bine sa se informeze si sa le cunoasca in detaliu pentru a sti exact la ce sa se astepte.

Intarzierea menstruatiei

Primul semn ca sarcina poate fi realitate este lipsa menstruatiei luna urmatoare:

  • Se poate insa ca femeii sa ii intarzie menstra si sa nu fie gravida;
  • Lipsa se mai poate datora stresului sau vreunei boli grave;
  • Exista posibilitatea de a avea menstruatie si in perioada sarcinii, dar este mai slaba cantitativ. 

Greturile in sarcina

Majoritatea gravidelor s-au intalnit cu acest simptom, dar exista si norocoase care afirma ca nu au stiut ce sunt alea greturi in aceasta perioada:

  • Apar in toate momentele zilei, nu doar dimineata;
  • Gravida trebuie sa manance putin, des, dar echilibrat;
  • Impotriva acestor simptome poate utiliza ghimbirul.

Modificarea sanilor

Un semn clar ca in corp se intampla niste schimbari este modificarea sanilor ca forma si aparitia durerii la pipait:

  • Sfarcuri sensibile;
  • Venele sanilor devin mai vizibile;
  • Areolele se inchid la culoare. 

Oboseala continua

In primul trimestru de sarcina femeile se plang foarte des de oboseala si ca au nevoie de cat mai mult somn, practic un alt semnal de alarma ca sunt insarcinate.

Urinarea frecventa

Dupa o saptamana de la momentul conceptiei, viitoarea mamica simte nevoia de a merge la baie foarte des, chiar de mai multe ori pe timpul noptii, iar acest lucru se intampla din cauza hormonului hCG pe care il secreta embrionul si care mareste cantitatea de sange din zona pelvina.

Mirosul foarte fin

Fiecare gravida este diferita, dar multe dintre ele au fost de acord asupra faptului ca si-au dat seama ca sunt insarcinate pentru ca nu au mai suportat mirosul de cafea, de mancare sau fumul.

Acneea

Enervanta problema pentru oricine, dar mai ales pentru o gravida care se confrunta cu numeroase probleme:

  • Sa nu se sperie pentru ca aceste cosuri trec in cateva saptamani;
  • Sa nu le stoarca sau sa aplice creme pe ele pentru ca pot aparea cicatrici sau crema nu e intotdeauna indicata pentru folosirea ei de catre femeile insarcinate;
  • Sa stie ca nivelurile de hormoni se regleaza la un moment dat.

Pofte alimentare

In general, aceste pofte nu sunt deloc periculoase pentru femei, asa ca daca nu vor face exces li se permite sa se mai abata de la dieta specifica unei gravide:

  • Daca au pofte de lucruri care nu sunt comestibile, atunci este o problema grava (boala Pica);
  • Se banuieste faptul ca organismul cere anumite vitamine si minerale, din acest motiv ar exista aceste pofte;
  • Este important ca o gravida sa ia multivitamine.

Crampe

Acestea ar putea anunta si pierderea sarcinii, asa ca sunt niste simptome stresante, mai ales daca sunt insotite si de scurgeri de sange.

Tu cum ti-ai dat seama ca esti insarcinata?

Mamicile au recunoscut faptul ca primul lucru care le-a atras atentia asupra conditiei lor a fost faptul ca se duceau foarte des la baie pentru a urina si ca aveau o somnolenta continua, asa ca se asezau oriunde apucau pentru a trage un pui de somn. Cateva produse destinate rasfatului, usor de gasit pe site-ul BabyNeeds, au fost ideale pentru aceasta perioada din viata lor.

Fotoliul balansoar a reusit sa le ofere odihna de care aveau nevoie, inconjurandu-le trupul ca intr-o imbratisare. Leganarea usoara le-a facut sa adoarma imediat si sa se bucure de cateva ore de somn care le-a readus energia de care aveau atat de mare nevoie.

Articole recente: