Pastele pentru bebeluși - ideale pentru diversificarea alimentației după vârsta de 8 luni

 

Diversificarea mâncării este un moment care bulversează puțin viața mămicii și a bebelușului ei. Dacă, până acum, bebe era doar alăptat și nu era atât de mult de muncă în ce privește hrana lui, după vârsta de 6 luni, totul începe să fie mult mai greu. Fructele și legumele sunt primele alimente oferite, apoi sunt introduse și celelalte. Pastele din porumb, grâu sau orez sunt foarte bine acceptate de micuți, pentru că îi pot oferi numeroase nutrienți și gusturi, cu ajutorul combinațiilor făcute cu ou, brânză și legume. Fiind sănătoase, aceste făinoase pentru copii reușesc să stârnească pofta, dar și imaginația culinară.

 

În articolul de mai jos, vei descoperi câteva informații despre beneficiile pe care pastele le aduc în viața copiilor, despre momentul când ele pot fi oferite fără grijă celor mici, dar poți învăța și câteva rețete ușoare, pe care le poți pregăti imediat. 

 

 

 

1. Pastele și beneficiile lor pentru bebeluși

Diversificarea alimentației copilului începe după vârsta de 6 luni, acesta fiind momentul în care micuțul face cunoștință treptat cu tot felul de gusturi și mirosuri. Pastele devin unele dintre alimentele extrem de iubite de prichindei, pentru că sunt gustoase în combinație cu alte ingrediente și pentru că au forme diferite.

 

 

Beneficiile pastelor pentru copii sunt numeroase și pot fi amintite următoarele:

  • cresc energia și starea de bine;
  • au grijă de inimă, pentru că sunt sărace în sare și colesterol;
  • au un gust foarte bun, mai ales dacă sunt îmbogățite cu diferite arome, ceea ce le transformă într-o masă savuroasă pentru cei mici;
  • au puține calorii și un indice ridicat de sațietate;
  • sunt foarte amuzante.

 

1.1. Când se introduc pastele în alimentația pentru copii

 

După vârsta de 8 luni, pastele pot fi introduse fără probleme în alimentația celor mici, mai ales din momentul în care aceștia încep să mănânce cu mâna. Ajunși la această vârstă, sunt tot mai tentați de tot ceea ce mănâncă mama și tata, așa că sunt pregătiți pentru a încerca diverse alimente noi. 

Pastele pentru bebeluși pot fi preparate diferit de cele pentru adulți, pentru că micuții nu au voie să ingereze substanțe și arome artificiale, sosuri și diferite condimente. 

Copiii pot fi așezați la masă alături de adulți, pentru a participa la viața de familie și a deveni o normalitate acest lucru. Cu ajutorul unui scaun potrivit pentru bebe, mămicile pot să le ofere o experiență plăcută. 

 

1.2. Constipația la copii și pastele

Uneori, mămicile se plâng de faptul că pastele oferite bebelușului au ajuns să-l constipe. Tranzitul lui a devenit tot mai lent, frecvența redusă și eliminarea - extrem de dificilă. Într-adevăr, femeile trebuie să fie atente la combinațiile pe care le fac. 

De exemplu, asocierea dintre aceste făinoase și brânză nu este reușită, dacă vor să-l hrănească pe cel mic mai mult de o dată pe săptămână cu aceste ingrediente. Este foarte important ca pastele pentru bebeluși să fie moi, bine fierte, să nu fie prost combinate și să nu fie oferite foarte des. 

De asemenea, pentru a fi bine primite de copil, ele pot fi pasate bine și introduse într-un biberon sau să fie oferite într-un bol colorat, cu un imprimeu amuzant. 

 

 

2. Pregătirea rețetelor cu paste perfecte pentru bebeluși

Pregătirea pastelor pentru bebe trebuie să țină cont de instrucțiunile care există deja pe pachetul acestor produse, fiind menționate de către producător. Pentru început, mămicile pot încerca unele fără gluten (de exemplu, cele de porumb), pe care trebuie sa le taie foarte mărunt, chiar să le paseze cu blenderul și puse alături de umplutură, fie că este vorba despre legume, carne, fie despre brânză sau fructe.

 

 

  • Pastele cu brânzică de vaci sunt delicioase pentru orice bebe. Se fierb bine de tot 100 g din acest ingredient, apoi se așază într-un vas uns cu puțin unt, se adaugă 100 g de brânză, 2-3 linguri de smântână, un gălbenuș și puțin lapte. Compoziția trebuie să fie moale. Se va ține la cuptor circa 15-20 de minute;

 

  • Pastele pentru bebeluși pot fi gătite cu legume într-un mod foarte simplu. Se fierb 100 de g de făinoase și, separat, mai multe legume (dovlecei, morcov, ardei gras, broccoli, ceapă verde, praz, țelină, mazăre, usturoi). Se prepară un sos din 2 roșii bine coapte și 2-3 linguri de iaurt. Apoi, se așază în straturi și se introduce la cuptor pentru 15-20 de minute;

 

  • Pastele dulci cu fructe rămân o gustare savuroasă pentru cei mici. Practic, acesta este un desert și trebuie preparat mai rar, pentru că va conține zahăr. Se fierb 100 g de paste, se ia un măr și se taie în felii foarte mici, apoi în cubulețe și se înmoaie într-un amestec de apă și zahăr. Aceste ingrediente se vor pune într-un vas de yena și se introduc la cuptor pentru 15 minute, la foc mic. 

 

 

În concluzie, mămicile responsabile trebuie să nu uite să introducă și pastele în alimentația copiilor, pentru că sunt gustoase, sunt îmbogățite cu vitamine și minerale, dar și pentru că au forme amuzante, care îi va determina să le mănânce cu mare poftă. 

 

surse foto:

shutterstock.com

pinterest.com

Articole recente: