Petreceri tematice de neuitat: Cum sărbătorești primul an din viața copilului tău!

 

 

 

Ziua de naștere a copilului tău se apropie cu pași repezi. Nu este, însă, cazul să intri în criză de timp cu privire la organizarea unei petreceri aniversare, deși presiunea este mare: împlinește 1 an, iar un astfel de eveniment va rămâne pentru totdeauna în memoria celor prezenți. Mai mult, peste ani și ani, când copilul de acum va fi adult în toată regula, va privi cu drag, ori de câte ori va simți nevoia, la pozele și la filmulețele făcute cu această ocazie. Așadar, trebuie să organizezi ceva special, ceva tematic, ceva care să iasă din banalul petrecerilor obișnuite. 

Citește în continuare, câteva sugestii și idei de organizare a unei petreceri unice, de neuitat!

1. Tematica petrecerii pentru aniversarea vârstei de 1 an

Împlinirea vârstei de un an este un moment măreț pentru întreaga familie. Copilul nu-și va aduce aminte de această minunată clipă, iar din acest motiv, părinții trebuie să fie foarte atenți la modul în care organizează petrecerea pentru a avea ce-i povesti copilului când va întreba, peste ani și ani, cum a fost sărbătorit la împlinirea vârstei de 1 an.

Așadar, în primul rând, trebuie aleasă tematica petrecerii. Pentru acest lucru este nevoie să se țină cont de sexul copilului.

1.1. Petreceri tematice pentru fetițe

Micuța voastră tocmai a trecut de primul ei an din viață și este momentul pentru a sărbători acest eveniment cum se cuvine. Dacă decideți să-i organizați fetiței o petrecere acasă, atunci trebuie să decorați camera în care va avea loc surpriza cu ghirlande și baloane în culori cât mai vesele și potrivite unei micuțe domnișoare - roz, roșu, mov, galben sau portocaliu. Apoi, pentru masă, aveți nevoie de pahare, farfurii și tacâmuri personalizate cu personajele ei preferate din desene animate sau din povești. O adoră pe Minnie sau pe Albă ca Zăpada? Tematica petrecerii va fi stabilită în funcție de preferințele micuței. Chiar dacă are doar un an, sigur are o jucărie preferată de care nu se dezlipește niciodată, iar aceasta vă poate inspira în alegerea tematicii petrecerii. Meniul poate fi și el personalizat, în funcție de tematică - sandvișuri și gustări în forma personajelor preferate din desene animate. 

 

1.2. Petreceri tematice pentru băieței

Pentru voinicul vostru care tocmai a împlinit un an, trebuie să alegeți o tematică ceva mai diferită. Acasă sau la restaurant? Nici nu contează. Decorul pentru petrecerea unui băiețel va fi în nuanțe mai închise - albastru, verde sau maro. Obiectele decorative, meniul propriu-zis și tortul se vor alege în funcție de pasiunile sarbătoritului. Este mic, dar sigur preferă un anumit mod de a se juca sau are o plăcere aparte pentru un anumit tip de jucării - o mașină de poliție, o macara, soldăței, dinozauri sau roboți.

 

1.3. Petreceri tematice unisex

Dacă în cazul petrecerilor pentru fetițe sau băieți lucrurile sunt destul de clare, ce tematică alegeți în situația în care aveți gemeni - fată și băiat? Ei bine, petrecerile tematice unisex îmbină elementele specifice ambilor micuți în aceeași poveste de neuitat. În lumea copiilor, imaginația nu are limite, așa că, de data aceasta, Albă ca Zăpada se va simți neașteptat de confortabil în preajma roboțelului din Star Wars sau a înfricoșătorului T-Rex. Cât despre culori, decorațiuni și meniu, ele trebuie să fie complementare, cât să aducă în prim-plan câte ceva din personalitățile ambilor copii.

 

2. Momentele speciale și surprizele

Detalii și preț aici →https://www.babyneeds.ro/kit-uri-amprenta-mulaj/

Organizarea unei petreceri tematice pentru aniversarea vârstei de 1 an nu presupune doar stabilirea meniului și decorarea spațiului în care se va desfășura frumosul eveniment. Mai este nevoie și de întocmirea listei cu invitați, de pregătirea unui playlist potrivit unui astfel de moment și de alegerea ținutei festive pentru sărbătorit / sărbătorită. De asemenea, trebuie desemnată o persoană care se va ocupa pe tot parcursul petrecerii de poze și de înregistrarea clipelor memorabile. În plus, mai trebuie pregătite surpriza pentru invitați - o mică amintire pe care să o poată lua acasă (o poza cu copilul, câteva cuvinte frumoase scrise pe o mică felicitare, un mic obiect simbolic asortat cu tematica petrecerii etc.).

 

În concluzie, organizarea unei petreceri tematice pentru copilul tău nu este o sarcină chiar atât de complicată pe cât credeai. Cu puțină imaginație, poți transforma petrecerea aniversară a copilului tău care tocmai a împlinit un anișor într-un eveniment excepțional, de neuitat!

 

sursa foto: shutterstock.com

 

 

Articole recente: