Portocala la bebeluși - Importanța acestui fruct în alimentația celui mic

 

        Pentru bebeluși este foarte importantă alimentația corectă, deoarece el nu poate cere ce are organismul lui nevoie. Așa că, trebuie să-i formezi un regim sănătos încă din primii ani de viață și să introduci în mesele lui cât mai multe alimente bogate în vitamine. Pe lângă beneficiile asupra sănătății sale, trebuie să știi și faptul că alimentația corespunzătoare îl va ajuta pe acesta să stea departe de viruși și răceli, deoarece sistemul lui imunitar va fi unul puternic. 

 

 

1. Când trebuie introdusă portocala în alimentația bebelușului?

        Atunci când vine vorba despre alimentația bebelușilor de până într-un an, părerile despre citrice sunt destul de împărțite. Există numeroase persoane care nu sunt de acord cu introducerea portocalei în mesele copiilor atât de mici, din cauza faptului că ei sunt predispuși la alergii. Așadar, este indicat să aștepți până în momentul în care copilul împlinește vârsta de un an. 

Portocalele sunt unele dintre cele mai utilizate citrice, tocmai datorită numeroaselor vitamine și, mai ales, minerale pe care acestea le conțin. Printre ele, cele mai importante sunt vitamina A, B și C, calciul, magneziul și fierul din categoria mineralelor. Astfel, dacă îți dorești pentru bebe un sistem imunitar cât mai puternic și un organism sănătos, nu ezita să introduci portocala în alimentația lui. 

 

2. Cum să-i servești portocala bebelușului?

          Majoritatea mămicilor se întreabă cum ar putea fi introdusă portocala în alimentația copilului, cum să o pregătească, dar, mai ales, cum să o servească bebelușului pentru a nu fi respinsă de organismul său. Există foarte multe modalități care te pot ajuta dacă ești în căutare de variante. Iată câteva idei pe care le poți pune în aplicare:

  • Sucul de portocale - dacă portocalele sunt dulci, le poți utiliza doar pe ele; în cazul în care acestea sunt mai puțin coapte, automat vor fi mai acre, așa că poți adăuga în blender și câteva căpșune sau banane pentru a-i oferi gustului un plus de dulceață.
  • Piure de portocală - pentru a se forma o pastă cât mai densă și cremoasă, majoritatea mămicilor apelează la adăugarea merelor dulci în compoziția piureului, iar, astfel, acesta va căpăta alt gust, mult mai bun și mai dulce.
  • Portocală simplă - portocala servită goală la masa în care îi dai bebelușului fructe, este și ea o variantă bună; dacă nu vrei să o utilizezi simplă, poți pune lângă ea și câteva fructe dulci, precum mere, banane, căpșune, piersici, caise sau pere.

 

3. De ce este importantă portocala în alimentația bebelușului? 

        Portocala este una dintre cele mai importante fructe din categoria citricelor, deoarece conține numeroase vitamine și minerale de care organismul bebelușului aflat în plină dezvoltare are mare nevoie. Mai mult decât atât, după vârsta de un an, copilul începe să simtă gusturile alimentelor pe care i le administrezi, iar astfel poate începe să distingă gustările bogate în fructe de restul meselor pe care i le oferi. Poți să-i servești un recipient mic plin de diverse fructe din care să aleagă, chiar între mesele principale pe care i le dai. 

Este foarte important să alegi corect portocalele pe care i le vei oferi copilului pentru că trebuie să nu fie acre sau să stea de prea multe zile pe rafturile magazinelor, astfel să își piardă treptat din valorile nutritive. Portocala trebuie să fie tare în momentul în care apeși pe ea și să aibă o culoare cât mai vie. Porii de pe coajă să nu fie prea mari, iar aceasta să nu aibă pete sau lovituri diverse. Îți poți da seama dacă portocala este fresh prin simplul fapt că ea trebuie să fie grea atunci când este ținută în mână. 

        Acum că ai aflat mai multe despre importanța portocalei în alimentația bebelușului, asigură-te că o vei introduce între mesele lui, deoarece are numeroase beneficii asupra organismului celui mic ce este în plină dezvoltare. Modul în care o servești este foarte important, așa că ține cont de gusturile celui mic și prepară portocala după felul în care este acceptată de bebeluș. 

 

Sursa foto: Shutterstock.com 

Articole recente: