Primii pasi la bebelusi: Afla 5 trucuri rapide prin care ii poti ajuta sa faca primul pas!

Imediat ce bebe a inceput sa stea in fundulet, orice mamica se gandeste la momentul in care cel mic va incepe sa faca primii pasi. Copiii sunt insa mai rapizi sau mai lenti si fiecare va incepe sa mearga cand a descoperit cum sa-si tina echilibrul si cum sa aiba incredere in fortele proprii.

Littlelife Ham de Siguranta pentru Piept

Mersul se invata pas cu pas si ramane o amintire placuta a parintilor care o vor povesti cu drag prietenilor, rudelor, colegilor de serviciu. Chiar daca exista mamici ce jura ca la varsta de 7 luni, bebe deja mergea sau alerga prin sufragerie, si nu cu ajutorul premergatorului, ci pe propriile picioare, specialistii considera ca varsta la care un bebelus incepe sa mearga este cea de 9 luni, cel mult 15-16 luni (exista si exceptii).

5 trucuri rapide pentru a-l ajuta sa faca primul pas

Copilul va incerca sa mearga de la o varsta frageda, aratand celor din jur ca e gata sa devina independent. Curajos se ridica in picioare tremurand, se sprijina de mobila, dar nu-si da drumul pentru ca ii este teama sa nu cada. Parintii au rolul de a convinge prichindelul ca totul este in regula, ca n-are motiv sa se teama si ca nu va cadea pentru ca ei sunt acolo, gata sa intervina.

Folosirea premergatorului – intre opinii pro si contra

Exista tot felul de pareri cu privire la folosirea premergatorului, dar multi parinti il numesc un ajutor de nadejde in invatarea mersului, printre avantajele sale numarandu-se:

  • Copilul va fi asezat in acest dispozitiv dupa varsta de 6 luni si nu inainte. Desigur se poate intampla ca folosirea lui sa duca la incidente nedorite (bebe va reusi sa ajunga mult mai usor la diverse obiecte din camera), dar aici intervin parintii ce il vor supraveghea continuu (nu inseamna ca acestia au mai mult timp liber la dispozitie, din contra);
  • Premergatorul, care poate fi usor gasit aici https://www.babyneeds.ro/premergatoare/, detine o multime de caracteristici tehnice de ultima generatie, ce protejeaza bebelusul: nu se rastoarna, are frane, este robust, inalt, rezistent si prevazut cu centuri de siguranta;
  • Intr-adevar, bebe merge pe varfuri si nu calca cu toata talpa, dar in acelasi timp isi dezvolta foarte bine musculatura corpului.

Gmini Premergator Monty Verde

Primii pasi si conditiile necesare exersarii lor

Parintii sunt nevoiti uneori sa il ajute pe bebe sa incerce sa se descurce singur si sa faca primii pasi fara nici o interventie din exterior, astfel incat vor lua urmatoarele masuri:

  • Intarirea musculaturii copilului, mai ales a muschilor spatelui;
  • Inainte de acest moment, bebe va fi antrenat sa stea pe spate si apoi pe burta, sa se rostogoleasca, sa apuce cu mainile diferite obiecte;
  • Starnirea curiozitatii micutului pentru explorarea mediului inconjurator va reusi sa il determine sa se ridice in picioruse;
  • In jurul sau nu trebuie sa existe piese de mobilier care sa-l raneasca pe micut.

Mama sau tata – suport fizic si moral in realizarea primilor pasi

Moment memorabil pentru toata lumea, primul pas al copilului reuseste mereu cu sprijinul parintilor, ce trebuie sa manifeste urmatoarea atitudine:

  • Sa-l incurajeze sa se ridice;
  • Sa stea la o distanta mica si sa-l strige sa vina;
  • Sa renunte sa-l mai tina in brate;
  • Sa aleaga un drum cu cateva piese de sprijin pentru bebe;
  • Sa-l felicite in permanenta pentru reusita lui;
  • Sa-l lase sa-si dea drumul singur la mers.

Lorelli Premergator BW-11 Butterfly EB-Blue

Primii pasi si incaltamintea potrivita

Daca cu ceva timp in urma se spunea ca bebelusii au nevoie de o incaltaminte anume pentru a incepe sa mearga corect, lucrurile nu stau de fapt asa:

  • Mersul descult este cel mai indicat atunci cand bebe nu stapaneste suficient tehnica mersului;
  • Daca in casa este o temperatura mai scazuta, atunci copilul poate fi incaltat cu sosetute confectionate din materiale antiderapante;
  • Incaltamintea este buna atunci cand bebe merge afara, dar trebuie sa fie fabricata din material usor si flexibil.

Jocuri haioase pentru a-l convinge pe bebe sa mearga

Uneori parintii trebuie sa recurga la tot felul de lucruri pentru a-l determina pe copil sa faca primii pasi, astfel incat daca unii micuti prefera ca adultii sa se agite in fata lor si sa faca mutrite ciudate, sa aplaude haios si sa starneasca rasul, altii sunt atrasi de diferite activitati:

  • Jocul cu baloane de sapun ar trebui sa trezeasca interesul copilului si sa-l faca sa se ridice pentru a sparge cerculetele parfumate;
  • Antemergatorul ii ofera echilibrul necesar datorita rotilor mari, care il misca si care ii dau incredere copilului ca poate ajunge oriunde;
  • Bebe e asezat langa un scaunel, iar pe altul, la mica distanta, e pusa jucaria lui preferata. Parintii il vor incuraja sa ajunga la ea si il vor felicita la final.

Copilul tau cum a facut primii pasi?

Unele mamici sunt de parere ca un dispozitiv ideal care-l incurajeaza pe bebe sa mearga este hamul de protectie. El ii ofera incredere in fortele proprii, dar si deplina libertate de miscare. Acest produs aduce confort si securitate micutului, dar si control din partea parintilor, este usor de utilizat si ajustabil pe inaltime si latime. Cei mai multi dintre adulti comanda de aici un ham de protectie perfect pentru nevoile oricarui bebelus indraznet, deoarece gasesc performanta si preturi avantajoase.

Articole recente: