Protecția de scări pentru copii, esențială în orice casă

 

Încă de la vârsta de șase luni, când cel mic învață să meargă de-a bușilea, încep să apară în viața sa primele pericole. Acestea îl pândesc la tot pasul, iar multe dintre ele se ascund acolo unde te-ai aștepta cel mai puțin. Vestea proastă este că nici propria locuință nu oferă prea multă siguranță pentru cel mic, ba chiar este trecută pe lista cu cele mai multe pericole.

        Indiferent dacă este vorba despre bucătărie, baie, sufragerie, dormitor, hol sau despre garaj și grădină, toate au nevoie de foarte multă atenție și precauție din partea părinților. Însă, dintre toate, cele mai periculoase pot fi scările, indiferent dacă se află la exterior sau la interior. Tocmai de aceea, specialiștii recomandă părinților să achiziționeze protecții de scări pentru bebeluși, astfel încât cei mici să stea departe de pericol.

 

 

 1. Despre protecțiile de scări pentru copii - informații generale 

        Medicii din secțiile de pediatrie povestesc că cei mai mulți dintre pacienții care vin accidentați, s-au lovit în urma unei clipe de neatenție a persoanei care îi avea în grijă. Iar printre cele mai grave cazuri sunt cele provocate de căzăturile pe scări.  

        Întrucât este imposibil ca cel mic să fie supravegheat în fiecare secundă, comercianții au scos pe piață tot felul de accesorii care să ajute la protecția copiilor.

 

Porți de protecție a scărilor pentru bebeluși

                                       

 

Porțile de protecție au fost create pentru a-i opri pe copii să ajungă într-un loc care ar putea să le pună sănătatea în pericol. Cel mai frecvent, acestea sunt folosite pentru scările interioare și exterioare, dar și pentru piscină. 

 

                                                 

 

În funcție de necesitate, există mai multe variante:

  • Porți de siguranță montate prin înșurubare – aceasta este cea mai sigură variantă, întrucât se realizează o securizare foarte bună cu ajutorul celor patru șuruburi care se prind atât în partea de jos, cât și în cea de sus a peretelui. Datorită sistemului, porțile de siguranță montate prin înșurubare nu au nevoie de cadru de presiune, iar astfel, poarta se va deschide în totalitate, eliminând pericolul de împiedicare.

                                                   

 

  • Porți de siguranță montate sub presiune – această variantă este recomandată să fie achiziționată doar pentru partea de jos a scărilor, întrucât căderea nu poate fi un pericol. Porțile montate sub presiune sunt într-adevăr ideale pentru persoanele care nu vor să găurească pereții, însă, ele nu garantează o susținere atât de mare, întrucât dacă un copil încearcă să le împingă e posibil să reușească și să se finalizeze cu un accident.

                                                         

Atenție, ține cont că porțile pot fi folosite până ce copilul împlinește doi ani pentru că dacă cel mic învață să o deschidă sau să se cațere pe ea, nu mai reprezintă cu siguranță un obiect de protecție, iar părinții NU ar trebui să se mai bazeze pe ele.

 

Gard de protecție al scărilor pentru copii

   

                                           

 

Gardurile sunt foarte asemănătoare cu portițele, însă acestea pot fi folosite doar pentru a-l ține pe cel mic într-un loc închis. Astfel, copilul va fi în siguranță și controlat de la distanță de către părinte, nu va putea să se plimbe prin toată încăperea sau, și mai rău, să ajungă la scări sau într-o altă zonă periculoasă.

        Pentru a te asigura că cel mic va sta în țarcul creat de tine, accesorizează-l frumos și pune-i acolo mai multe jucării și obiecte care să îi țină atenția sub control.

 

2. Alte pericole ascunse în locuință 

Îți dorești ca cel mic să fie cât mai protejat? Atunci identifică pericolele! Iată câteva dintre ele:

  • În bucătărie – sertarele cu furculițe, cuțite și alte obiecte ascuțite; aragazul și cuptorul; detergenții pentru vase.
  • În dormitor – muchiile și colțurile ascuțite ale pieselor de mobilier; patul prea înalt.
  • În sufragerie – cărțile din bibliotecă; prizele fără sistem de protecție; ghivecele cu plante de interior.
  • În baie – gresia udă; aparatul de ras și epilatorul electric; săpunul și gelul de duș.
  • În hol – încălțămintea așezată haotic.

 

Oricât de complicat ar părea, încearcă să ții cont de cât mai multe dintre pericolele existente în casa ta. Nu uita că celor mici le place la nebunie să exploreze și chiar și cel mai ascuns loc s-ar putea să li se pară interesant.

 

Sursă foto: Shutterstock.com, Pinterest.com

 

Vezi detalii aici -

https://www.babyneeds.ro/sisteme-de-protectie/lionelo-poarta-siguranta-truus-slim-grey.html

 

Vezi detalii aici -

https://www.babyneeds.ro/sisteme-de-protectie/noma-poarta-de-siguranta-noma-easy-fit-presiune-75-82-cm-metal-alb-n93439.html

 

Vezi detalii aici -

https://www.babyneeds.ro/sisteme-de-protectie/fillikid---poarta-alba-cu-autoblocare-usa-scari-44240.html

 

Vezi detalii aici -

https://www.babyneeds.ro/sisteme-de-protectie/noma-poarta-de-siguranta-extensibila-din-aluminiu-si-lemn-noma-ikon-noir-62-104-cm-n94085.html

 

Articole recente: