Alimentatia cu Lapte: Cat mananca un bebelus de 3 luni (in ml)

La varsta de trei luni bebe s-a adaptat bine la noua sa viata dincolo de burtica mamei, iar parintii observa schimbari importante in comportamentul sau: sta treaz mai mult timp, nu plange la fel de des, are un program bine stabilit pentru servirea meselor, este foarte interesat de tot ceea ce exista in jurul sau si zambeste din ce in ce mai des. Una dintre grijile constante ale unui parinte este legata de hranirea adecvata a copilului, in asa fel incat sa aiba parte de o dezvoltare fizica si psihica cat mai armonioasa.

Din pacate, este destul de dificil sa se calculeze exact cantitate de laptic de care are nevoie copilul in orice moment deoarece fiecare bebelus are alte nevoi sau bea mai mult sau mai putin. Parintii trebuie sa ii ofere mancare cand cere si sa urmareasca toate semnele ce le arata clar ca este alimentat suficient. De retinut faptul ca bebe trebuie sa bea doar lapte matern sau formula de lapte praf si sa nu i se ofere niciodata lapte de vaca la varsta de 3 luni pentru ca ar avea probleme de sanatate!

Iata cateva informatii utile despre alimentatia copilului la aceasta varsta!

Nu exista mamica in lume care sa nu fie panicata la gandul ca nu ofera suficient lapte bebelusului si ca acesta ar putea suferi de foame. De foarte multe ori, adultii incearca sa respecte totul ca in carte si sa ofere nou-nascutilor 6 mese pe zi a cate 90 de ml fiecare, dar se lovesc de faptul ca, intr-un final, cel care calculeaza exact cat vrea sa manance este chiar copilul. Daca unii dintre micuti sunt mai mancaciosi, altii raman mai rezervati in privinta hranei, asa ca aceste calcule realizate de specialisti nu pot fi categorice.

Cat lapte matern bea un bebelus la trei luni

Alimentul ideal pentru orice bebelus ramane laptele mamei sale, asa ca este important ca micutul sa il primeasca o perioada cat mai indelungata:

· Este cea mai buna si mai completa sursa de nutrienti;

· Este adaptat nevoilor copilului;

· Trebuie sa se tina cont insa ca nu asigura o cantitate suficienta de vitamina D;

· Bebe trebuie alaptat cand da semne ca ii este foame, dar mama trebuie sa-i realizeze si un program de masa;

· Cantitatea oferita copilului la aceasta varsta poate fi cantarita cu ajutorul unui biberon de la Babyneeds care o va ajuta pe mama sa stie exact cat mananca micutul ei;

Daca bebe a baut suficient laptic de la sanul mamei, atunci va lua bine in greutate, 20-30 g/zi, va manca de 6-8 ori pe zi, va uda suficient scutecele, va fi activ si foarte multumit.

 

Cat lapte praf mananca un bebe de trei luni

Daca mamica trebuie sa renunte dintr-un motiv sau altul la alaptarea la san, atunci va alege o formula adecvata in functie de varsta si de starea de sanatate a copilului ei:

· Sfatul medicului ramane util in aceasta alegere, asadar parintii vor tine cont de recomandarile acestuia;

· Un bebe de trei luni trebuie sa aiba cam 5 mese pe zi, o data la 4 ore, fiecare continand 200 ml de lapte praf. Treptat, masa nocturna va disparea, iar mesele din timpul zilei vor fi mai consistente;

· In medie, bebe va consuma 60-90 ml lapte/ 500 g de greutate corporala/ zi. In cazul in care are  greutatea de 6 kilograme, atunci va bea cam 720 de ml lapte/zi;

· Parintii vor tine cont ca aceste cifre raman doar o simpla estimare si ca nu trebuie sa le respecte intocmai, deoarece fiecare micut are propriul sau ritm si se va opri atunci cand va simti ca s-a saturat;

· Foarte folositoare parintilor vor fi un incalzitor pentru biberoanele bebelusului, mai ales pe timpul noptii, si un sterilizator pentru biberoane, tetine, suzete etc.

Tu cati ml de lapte i-ai dat sa bea bebelusului la trei luni?

Cele mai multe dintre mamici au respectat recomandarile medicului pediatru cu privire la cantitatea de lapte matern sau de lapte praf pe care au oferit-o copilului la fiecare masa si s-au declarat multumite de greutatea pe care acesta a avut-o in jurul varstei de 3 luni. Cu ajutorul unui biberon de ultima generatie au cantarit exact cei 90 de ml pe care bebe i-a baut la fiecare masa si l-au hranit confortabil si satisfacator.

Biberonul acesta este usor de tinut in mana datorita formei ergonomice, are o supapa anticolici, un gat larg si este foarte usor de asamblat de catre orice adult. Tetina sa imita forma naturala a mamelonului si faciliteaza altfel posibilitatea mamei de a combina hranirea la san cu cea cu biberonul. Dupa masa copilului i se poate oferi si o suzeta care il va ajuta sa adoarma, astfel descopera aici produsele necesare pentru o perioada de liniste binemeritata.

Articole recente: