TOP 5 Metode Simple de a OPRI Saliva in Exces la Copii

Parintii se intalnesc cu tot felul de situatii, uneori alarmante, alteori care le ridica tot felul de intrebari ingrijoratoare. O chestiune care-i supara deseori este cea legata de saliva in exces a bebelusilor pentru ca duce la murdarirea repetata a lenjeriei de pat, a hainutelor sau chiar a persoanelor cu care acestia vin in contact. Oare de ce saliveaza atat de mult copilul? Este o intrebare banala la care toti parintii asteapta un raspuns cat mai clar.

Salivatia bebelusilor insa este, in general, foarte normala, chiar daca ramane deranjanta din punct de vedere estetic. Se pare ca ea apare cam in jurul varstei de 3 luni si este stimulata si de tendinta pe care o au micutii de a-si baga manutele in gurita si de a le molfai cu pofta. Bebe nu stie sa inghita, asa ca saliva incepe sa-i curga din gura si sa irite mamicile si taticii care nu pot intelege deloc ce se intampla cu frumusetea lor de copil.

Bertoni Set 7 bavete bbc. 2955

Iata cele mai simple metode de a opri saliva in exces:

O cantitate mare de saliva nu este tocmai un lucru rau, orice specialist poate sa explice foarte usor mamicilor acest lucru subliniind beneficiile salivei: ajuta la curatarea gingiilor, a dintilor, enzimele sale contribuie la digerarea carbohidratilor, joaca rol de lubrefiant al aparatului digestiv. Cateodata insa se intampla din diverse motive (eruptia dentara, intarzierea in dezvoltare) ca saliva sa fie din ce in ce mai abundenta si asta sa ingrijoreze pe drept cuvant.

1. Bavetica – ajutorul perfect pentru orice mamica

Primul prieten al parintilor in aceasta aventura, de a-l face pe bebe sa nu mai saliveze atat de mult, este nimeni alta decat bavetica indispensabila, ce trebuie:

  • Sa fie curata si uscata atunci cand este folosita;
  • Sa protejeze optim hainutele micutului atat de picaturile de lapte sau de mancare care pot cadea, cat si de saliva excesiva;
  • Sa fie asortata cu imbracamintea pentru ca mamicile isi doresc ca bebelusii lor sa fie fashion.

Compresa pentru gat copii Gruenspecht 161-00

2. Oferirea unui tratament special in perioada eruptiei dentare

S-a observat ca salivarea excesiva debuteaza uneori chiar si cu o luna inainte de aparitia primilor dinti si de aceea este destul de greu de identificat, dar cu putina atentie situatia poate fi tinuta sub control:

  • Parintii sa stie exact perioada in care copilului ii vor iesi primii dinti;
  • Un calmant ii va lua durerea bebelusului, dar nu va insemna ca opreste salivarea;
  • O jucarie speciala pentru dentitie joaca un rol important in stoparea durerii si a salivarii excesive din aceasta cauza;
  • Se pare totusi ca este un mit conceptia potrivit careia salivatia excesiva la bebelusi este datorata dentitiei, tot mai multi specialisti fiind de aceasta parere.

Mommy Care Crema de fata pentru Bebelusi

3. Pozitia confortabila in timpul somnului scade cantitatea de saliva produsa

Pentru a pune in practica aceasta metoda, parintii trebuie sa aiba in vedere urmatoarele lucruri:

  • Bebe va dormi pe spate;
  • Capul va fi putin mai ridicat decat corpul;
  • Folosirea suzetei pe timpul noptii este contraindicata, aceasta ducand la salivarea abundenta.

4. Incetarea administrarii unor medicamente care duc la salivatie excesiva

Parintii grijulii, care constata ca prichindeii lor saliveaza abundent in timp ce urmeaza un anumit tratament medicamentos, trebuie sa consulte imediat un specialist:

  • Acesta va determina alta doza a medicamentelui oferit copilului;
  • Poate sa dispuna incetarea tratamentului sau inlocuirea medicamentului in cauza;
  • Poate sa isi dea seama in timp util daca nu exista cumva un alt motiv pentru care bebe saliveaza abundent. Daca cauza salivarii excesive este vreo infectie, atunci gaseste aici cele mai bune accesorii pentru igiena copilului;
  • Se poate intampla si vreun caz nefericit in care micutul este otravit cu iod, mercur sau pesticide, ceea ce duce la salivatie abundenta (in acest caz, copilul trebuie dus urgent la spital).

5. Oferirea unor tratamente naturiste

De obicei, medicamentele nu trebuie sa fie oferite decat in cazuri de complicatii in ce priveste starea de sanatate a oamenilor, asadar pot fi avute in vedere si diverse tratamente de alta natura, care pot fi oferite si copiilor dupa ce in prealabil a fost consultat un medic:

  • Se ofera alimente bogate in vitamina din complexul B;
  • Se evita condimentele de catre mama care alapteaza si se consuma foarte multe lichide;
  • Unii specialisti au descoperit ca sucul de ananas si de papaya, in cazul copiilor mai mari de 6 luni, reuseste cu brio sa stopeze saliva in exces.

Tu cum ai reusit sa stopezi saliva abundenta a copilului tau?

Multe mamici recomanda folosirea unor creme care protejeaza cu succes pielea bebelusului de saliva, acest lichid fiind, de multe ori, iritant. Ingredientele naturale ale cremei (galbenele, lanolina, ulei de masline) reusesc sa apere fata copilului si sa previna iritatiile, hranind si hidratand pielea micutului. Recomandarea tuturor parintilor in acest sens devine site-ul https://www.babyneeds.ro/dermato-cosmetice/ care isi doreste a fi un ajutor de nadejde.

Articole recente: