Sistemul Isofix - Ce este acesta si care sunt principalele sale beneficii?

 

A fi parinte este cea mai mare implinire pe care o poti atinge in aceasta viata, insa acest rol vine la pachet cu multe provocari si cu uriasa responsabilitate de a-i crea copilului tau un mediu cald si sigur in care sa creasca fericit si echilibrat. Copiii sunt, asadar, fiinte pe cat de fascinante pe atat de vulnerabile, ceea ce inseamna ca noi ca parinti avem datoria de a-l proteja de potentialele riscuri si de a-l invata ca pe masura ce creste sa-si constientizeze limitele si sa stie sa aleaga in md asumat ceea ce e bun pentru el. Si daca in mediul de acasa, copilul este intr-un cocon de iubire si siguranta , odata ce iesim cu el in lume, risucrile apar la tot pasul si e nevoie sa luam masuri suplimentare de precautie. 

 

 

 

1. Ce este sistemul Isofix?

Isofix este un sistem standardizat international de montare si prindere a scaunului pentru copii in autoturismul personal. Acesta are ca scop principal sa ofere o siguranta sporita copilului in timpul deplasarii. Conceput in anul 1997 de compania Volkswagen in colaborare cu Britax Roemer, sistemul de protectie Isofix asigura o fixare stabila, rigida a scaunului, fiind o alternativa mult mai practica decat fixarea scaunului de copil cu centura masinii. Tocmai pentru ca s-a ajuns la conculzia ca centura de siguranta nu este suficienta in securizarea copilului, a aparut inovatia Isofix, care consta, in esenta, in cuplul scaun-masina realizat prin intermediul unor conectori prinsi de inelele de rezistenta.

 

 

Detalii si pret aici →

https://www.babyneeds.ro/scaune-auto/concord-scaun-auto-transformer-xt-isofix-tfm-0901-xt

.html

 

 

 

Detalii si pret aici →

https://www.babyneeds.ro/scaune-auto/jane-scaun-auto-exo-cu-isofix-4555.html

 

Sistemul Isofix mai are in structura sa si un picior de sustinere, care permite ridicarea scaunului in pozitie de forward facing, pentru copiii trecuti de 9 luni si pana la 4 ani. Acestea sunt de mai multe tipuri, fiind adaptate in functie de varsta si greutatea copilului. Cert e ca s-a demonstrat in repetate randuri ca sistemul Isofix este cea mai sigura metoda de a-ti transporta copilul cu masina personala si de a-i oferi, in acelasi timp, tot confortul de care are nevoie.

 

2. Centura de siguranta sau sistemul Isofix?

Sistemul Isofix incorporat in masina reprezinta o alternativa ingenioasa, practica si mult mai sigura de a fixa scaunul pentru bebelus fata de metoda conventionala a centurilor de siguranta. Indiferent de metoda preferata, cel mai important e sa instalati scaunul intr-o pozitie dreapta, prins cat de etans posibil de bancheta, in asa fel incat sa protejeze copilul de eventualele miscari bruste sau accidente.

 

 

Detalii si pret aici →

https://www.babyneeds.ro/scaune-auto/concord-scaun-auto-air-safe-cu-baza-isofix-aicb-0003.html

 

 

 

Detalii si pret aici →

https://www.babyneeds.ro/scaune-auto/concord-scaun-auto-absorber-xt-isofix-ab-01154-tf.html

 

Principalul avantaj al sistemului Isofix este tocmai acela ca reduce riscul pozitionarii incorecte a scaunului de bebelus, oferind o conexiune solida intre scaunul masinii si bancheta, datorita celor doua sine de care se ataseaza tijele metalice ale scaunului si a piciorului de suport din spate, care sustine spatarul. Centurile de siguranta ale masinii, pe de alta parte, impun alegerea unui pozitii pentru scaun in functie de lungimea acestora si de punctul de prindere. Fara o fixare de la baza, scaunul de bebelus este mult mai predispus la bruscari.

 

3. Principalele beneficii ale scaunelor auto cu sistem Isofix

Numeroase cercetarii au demonstrat ca fixarea scaunului de bebelus cu sistemul Isofix de bancheta masinii este cea mai eficienta modalitate de a-ti transporta copilul in siguranta si confort. Sistemul Isofix asigura maxima protectie in caz de impact, franare brusca sau alte incidente neplacute, impiedicand alunecarea sau desprinderea scaunului de bancheta. Citeste mai jos principalele beneficii ale acestui sistem.

 

3.1. Permite fixarea scaunului de bancheta usor si fara efort

Tehnologia sistemului Isofix este conceputa in asa fel incat sa se fixeze ferm de scaunul autovehicului cu doar un singur click de prindere. Aceste are un picior de sprijin si o curea de fixare, care sporeste stabilitatea si postura corecta a copilului. Optional, pot fi adaugate si inaltatoare, pentru ca scaunul sa fie adaptat la greutatea si inaltimea bebelusului. Asadar, nu trebuie decat sa montezi suportul de sustinere Isofix pe bancheta din spate, urmand ca, ulterior, sa atasati, respectiv, sa detasati scaunul auto al celui mic prin sistemul specific de cuplare.

 

3.2. Elimina riscul cu pana la 94% ca scaunul de bebelus sa alunece de pe bancheta

Traficul aglomerat, graba si neatentia fac ca incidentele din tracfic sa fie aproape inevitabile. Fie ca vorbim de o frana brusca, fie de un viraj periculos sau chiar un impact cu alt vehicul, automobilele care dispun de sistemul Isofix au calitatea de a spori securitatea copilului. Acesta este conceput in asa fel incat sa reduca cu pana la 94% riscul ca scaunul sa se detaseze de bancheta, datorita sistemului de ancorare integrat in autoturism prin doua bare metalice de care se prind tijele metalice ale scaunului pentru copil.

 

3.3. Usurinta in manevrare si compatibilitate cu dimensiunile scaunului pentru bebelus

Fiind o parte integrata a banchetei autoturismului, acest sistem ramane permanent in pozitia adecvanta pentru ca scaunul de bebelus sa fie atasat, respectiv, detasat de acesta. Spre desoebire de alternativa fixarii scaunului pentru bebelusi cu centurile de siguranta, Isofix asigura o prindere ermetica, de un cadru rigid, avand, in structura sa, si propriile centuri de securizare a bebelusului.

 

In concluzie, conditiile in care iti transporti bebelusul, atat pedestras, cu caruciorul, cat si cu masina sau alte mijloace de transport, este un aspect extrem de important, pe trebuie sa il tratezi cu maximum de seriozitate si implicare in a alege cele mai bune alternative. In ceea ce priveste transportul cu masina, orienteaza-te catre un model de bacheta cu sistem Isofix incorporat, in asa fel incat sa poti calatori in tihna cu micul tau bebelus, fara a te ingrijora ca ii pui siguranta in pericol. 

 

 

Surse imagini: 

 

Unsplash.com

Babyneeds.ro

 

Articole recente: