STRUGURII in Sarcina: 9 efecte NESTIUTE!

Consumul de legume si fructe in timpul sarcinii este ideal pentru mentinerea unei sanatati optime a femeii deoarece aceste produse naturale sunt bogate in vitamine si minerale atat de necesare organismului gravidei. Evident ca fatul din burta are si el de castigat de pe urma alimentelor pe care viitoarea mama le mananca si in functie de acestea se va dezvolta fizic si psihic cat mai armonios.

Poftele femeilor insarcinate sunt celebre, iar dulcele nu lipseste din dieta zilnica, din pacate. Pofticioasele insa ar trebui sa se retina in a manca foarte multe bomboane, prajituri, produse de patiserie si sa le inlocuiasca cu fructe delicioase. In general, nu exista restrictii cu privire la consumul de fructe, ci doar la cantitatea pe care pot sa o manance zilnic.

Iata ce efecte nestiute poate avea consumul exagerat de struguri pe durata sarcinii!

Moderatie este cuvantul pe care trebuie sa-l invete viitoarele mamici cand vine vorba despre struguri. Evident ca au numeroase beneficii pentru organismul uman fiind bogati in vitamine si minerale, dar pot avea si efecte negative. Inainte de a manca orice fruct, gravidele se vor informa cu privire la problemele pe care ar putea sa le intampine din aceasta cauza. In acest sens pot intreba medicul personal, pot citi diferite articole pe bloguri de specialitate sau sa urmareasca emisiuni de profil.

Beneficii pentru organism

Pentru inceput, femeile insarcinate vor cunoaste efectele pozitive ale consumului acestui fruct, asa ca trebuie sa tina cont de urmatoarele informatii utile:

 

  • Strugurii imbunatatesc starea fizica si psihica pe durata sarcinii;
  • Previn si trateaza anemia deoarece contin foarte mult fier;
  • Stimuleaza metabolismul gravidei;
  • Contin vitamina E despre care se spune ca ar usura foarte mult travaliul mamicilor ce aleg sa nasca natural;
  • Intaresc imunitatea datorita prezentei antioxidantilor;
  • Previn aparitia unor eventuale infectii;
  • Reduc nivelul colesterolului;
  • Contribuie la sanatatea inimii prin prezenta potasiului si a magneziului;
  • Pot preveni aparitia hemoroizilor si a edemului;
  • Pot trata afectiuni venoase cronice;
  • Ofera gravidei o stare de bine, contribuind efectiv la disparitia senzatiei de oboseala si a stresului;
  • Uneori neutralizeaza bacteriile din gura si reduc riscul aparitiei cariilor cu ajutorul calciului pe care il contin;
  • Datorita continutului de apa si de fibre reusesc sa reduca riscul de constipatie, o stare dificila cu care se confrunta deseori femeile insarcinate.

 

Efecte nestiute ale consumului de struguri

Specialistii in nutritie recomanda femeilor insarcinate consumul moderat de struguri si le avertizeaza cu privire la unele aspecte negative:

 

  1. Contin resveratrol ce influenteaza negativ balanta hormonala;
  2. Contin pesticide toxice pentru mama si fat. Ar fi indicat sa fie consumati mai ales toamna cand sunt culesi proaspat;
  3. Pot provoca dureri de cap, dar si arsuri stomacale;
  4. Coaja strugurilor negri este mai greu de digerat, iar stomacul trebuie sa faca fata unei aciditati mai mari, ceea ce ar putea duce la instalarea unor stari de greata si chiar a varsaturilor;
  5. In timpul sarcinii ar putea contribui la cresterea nivelului de zahar din sange, iar acest lucru este periculos pentru mama;
  6. Se pare ca ar contribui la sporirea kilogramelor mamei daca sunt consumati in ultimul trimestru de sarcina. Nasterea propriu-zisa va fi mai grea din aceasta cauza;
  7. Consumul mare de struguri rosii si negri poate duce la aparitia unor simptome neplacute, precum diaree, dureri abdominale, arsuri in stomac, regurgitatii;
  8. Bogati in calorii, strugurii contribuie la acumularea de kilograme in plus si ar putea declansa astfel unele boli precum diabetul;
  9. Trebuie sa fie consumati mai ales sub forma de suc, asa ca este ideala achizitia unui storcator pentru sucuri naturale ce va usura munca in bucatarie a gravidei. De preferat, sucul de struguri poate fi consumat dimineata, dar nu mai mult de un pahar.

 

Tu ai consumat struguri in sarcina?

Cele mai multe dintre mamici au recunoscut ca au mancat des struguri, dar ca nu au exagerat pentru ca stiau ca acestia pot avea unele efecte negative asupra corpului lor. Altele, mai putine la numar, au marturisit ca nu au consumat deloc deoarece sufereau de diabet, aveau alergie, pentru ca erau obeze, supraponderale sau ca au suferit de diferite probleme legate de digestie.

Indiferent de fructele consumate insa, acestea au mentionat si faptul ca un rol important in viata lor in aceasta perioada l-a avut storcatorul deoarece le-a redus timpul petrecut in bucatarie. Cu functii multiple, nu doar de stoarcere a fructelor si legumelor, acest produs a reusit cu brio sa prepare spaghete, sosuri, piureuri, sa macine condimente etc. Creat cu o tehnologie revolutionara si confectionat din materiale de ultima ora, storcatorul poate fi utilizat continuu 30 de minute.

Articole recente:

  Produsul a fost adaugat in cos