Te supara Balonarea in Sarcina? Iata 3 moduri de a scapa de ea!

Balonarea este o problema destul de neplacuta, cu care se confrunta cele mai multe dintre femeile gravide, chiar si atunci cand sunt in public, si care dureaza de la debutul sarcinii pana la sfarsitul celor 9 luni. Desi bebelusul nu va fi deloc afectat de acest lucru, viitoarele mamici, ce beneficiaza de un nivel de progesteron mult mai ridicat in organism, au o digestie mult mai inceata, alimentele fermentand mai mult in stomac, senzatia fiind de balonare.

Pentru a scapa de senzatia nesuferita, gravidutele incearca sa apeleze la vechile metode pe care le foloseau inainte de a ramane insarcinate, fara sa isi dea seama initial ca medicamentele nu sunt toate permise intr-o astfel de situatie. Lista medicamentelor pe care o gravida le poate lua este destul de mare, dar este preferabil ca fiecare femeie sa consulte medicul inainte de a le lua pentru a nu exista niciun fel de risc asupra bebelusului.

Babymoov -A001117 Robot multifunctional 5 in 1 Nutribaby (+) loft white

Iata cum scapa o viitoate mamica de balonare:

Din nefericire, sarcina aduce cu sine cateva probleme nesuferite, chiar unele mai deranjante decat cele referitoare la kilogramele ce tot apar ca ciupercile dupa ploaie. Corpul femeii trece prin transformari uluitoare, organele interne inghesuindu-se pentru a face loc bebelusului intr-o continua crestere (fapt ce atrage dupa sine inclusiv aparitia problemelor digestive). Chiar daca exista o serie de remedii in acest sens, totusi nimeni nu va scapa definitiv de balonare, ea continuand pe parcusul celor 9 luni.

 

1. Remedii naturiste permise in sarcina

Inainte de a incerca sa foloseasca aceste remedii pe care le stie poate de la bunica, de la mama, de la vreo vecina sau din cine stie ce revista, o femeie insarcinata trebuie sa ia legatura cu medicul pentru ca unele plante pot stimula contractii uterine, altele pot rani fatul, pot duce la avort spontan sau la pierderi de sange:

  • Se prepara o cana de ceai de menta, care se lasa 20 de minute la macerat, apoi poate fi bauta cu inghitituri mici;
  • Ceaiul de papadie este lasat la macerat 20 de minute, apoi baut incetisor;
  • O lamaie zemoasa se stoarce, iar sucul sau se amesteca cu o cana de apa, apoi se bea inainte de fiecare masa;
  • Se mesteca putin patrunjel si se inghite treptat (cateva fire de planta, nu prea multe pentru ca nu este indicat in sarcina).

2. Preventia balonarii

Philips Avent Aparat de gatit cu aburi si blender CEE

Pentru a nu avea probleme de acest fel, o femeie gravida trebuie sa cunoasca in detaliu si cateva masuri de preventie:

  • Alimentele se mesteca incet si se inghit, iar cantitatea de mancare nu trebuie sa fie mare;
  • Alimentele ce baloneaza vor fi evitate (mazare, fasole, varza, brocoli, cartofi, porumb, prajeli, sucuri carbogazoase etc);
  • Se bea multa apa;
  • Nu se fumeaza, acest obicei duce la cresterea aciditatii din stomac;
  • Hainele purtate sa fie putin mai largi pentru a nu strange burtica mamicii;
  • Se evita constipatia;
  • Dupa masa femeia trebuie sa faca mai multa miscare (30 de minute ar fi suficient).

3. Medicul – un ajutor perfect in caz de nevoie

Daca remediile pe care gravida le-a incercat nu dau niciun rezultat, atunci este cazul sa apeleze la specialist:

  • Cand balonarea este persistenta si flatulenta devina o problema grava, atunci medicul personal poate fi cel in masura pentru a rezolva problema;
  • Acesta poate sa prescrie medicamente care sa o ajute in acest sens;
  • Medicul trebuie sunat si in cazurile in care femeia insarcinata trece prin urmatoarele situatii: gazele sunt insotite de crampe foarte puternice, apar dureri de burta sau de spate, stari de voma care nu se amelioreaza, diaree continua, ameteala sau sange in scaun.

Tu ce remedii impotriva balonarii ai incercat pe perioada sarcinii?

Multe dintre mamici au recunoscut faptul ca au reusit sa combata balonarea cu ajutorul carbunelui medicinal, un detoxifiant eficient, recunoscut in lupta pentru combaterea indigestiei, a balonarii, a durerilor de stomac, in afectiuni respiratorii etc. De asemenea, un rol important in acest sens l-au avut si mesele dese si cantitatea mica de alimente ingerata, unele dintre femei recomandand in acest sens achizitionarea unui cantar de bucatarie de la Babyneeds.ro pentru a manca echilibrat in portii optime.

Petit Terraillon Cantar de bucatarie Plum

Cantarul are rolul de a doza cantitatea de alimente pentru fiecare masa in parte si este foarte convenabil pentru mamicile foarte ocupate, care se grabesc. Designul modern, posibilitatea de a fi usor de transportat oriunde, culoarea chic, care se poate potrivi in orice bucatarie, ecranul LCD sunt doar cateva dintre caracteristicile importante ale acestui produs. De asemenea, poate fi usor de depozitat si are picioare anti-alunecare.

Articole recente: