Termometrul potrivit pentru bebelusul tau

Termometrul_potrivit_pentru_bebelusul_tau

In primii ani de viata, bebelusii au tendinta sa raceasca foarte des, iar cel mai important aspect este ca pana nu incep sa vorbeasca nu au cum sa te atentioneze decat plangand. Pentru a putea vedea daca bebelusul tau este racit sau nu, trebuie sa ai la indemana un termometru special conceput pentru acesta.

Termometrul este un articol esential in “trusa de prim-ajutor” a parintilor. Pentru bebelusii care au pana in 3 luni, chiar si prezenta unei febre relativ reduse poate fi un semnal de alarma.

Atunci cand vrei sa cumperi un termometru este bine sa alegi unul potrivit pentru varsta la care se afla copilul, dar totodata sa iei in calcul costul si la modul de folosire.

Exista o varietate de termometre disponibile pe piata!


  1. A) Termometre multifunctionale – Pot reda temperatura cu ajutorul unui sensor special. Cu ajutorul acestui tip de termometru poti lua temperatura bebelusului la nivel oral, rectal sau axilar.

  2. B) Termometre rectale - Aceste modele dau cele mai precise rezultate, ceea ce este vital pentru nou-nascuti. Totusi, nu sunt cele mai confortabile. Este bine sa te orientezi catre cele cu varf flexibil si baza mai groasa.

  3. C) Termometru Artera Temporala - Sunt cele mai noi si cele mai scumpe modele. Este dovedit stiintific ca acestea ofera cele mai bune rezultate printr-o metoda non-invaziva. Se folosesc de un scanner infrarosu pentru a putea masura temperatura arterei temporale care se gaseste pe frunte. Este un model recomandat tuturor categoriilor de varsta, dar daca bebelusul este sub 3 luni, este bine sa verifici si cu un termometru rectal.

  4. D) Termometre de ureche –Aceste modele functioneaza tot pe baza unui senzor infrarosu si sunt rapide, sigure si confortabile. Totusi, pentru a putea masura precis temperatura, trebuie introduse exact pe canalul urechii. Sunt recomandate pentru copiii de peste 6 luni.

  5. E) Termometre orale – sunt recomandate pentru copiii cu varste de peste 4 ani.

  6. F) Termometre axilare – cele mai comune, sunt sigure, economice si pot fi utilizate pentru a masura temperatura copiilor la orice varsta.


Din punct de vedere al preciziei, termometrele rectale sunt cele mai bune, fiind urmate de cele artera temporala.

In primii ani de viata se recomanda folosirea termometrelor speciale, iar cele pe baza de mercur trebuie evitate. Acestea se pot sparge usor si nu este bine sa-ti asumi acest risc.

Va prezentam in continuare oferta variata de termometre pentru bebelusi, asigurata de BabyNeeds:


  1. Laica - Termometru digital TH3106 - este un produs sigur, rapid, precis si usor de utilizat pentru a monitoriza temperatura corpului. Acesta este multifunctional, putand fi folosit la nivel oral, axilar sau rectal. Modelul este prevazut cu varf flexibil si prezinta o durata de viata a bateriei destul de ridicata. Pentru mai multe detalii vizitati site-ul BabyNeeds

  1. Miniland Baby – Termometru cu infrarosu Advanced Plus - Modelul este mic si usor de transportat, putand masura in doar 2 secunde temperatura corpului, fara contact direct. De asemenea, poate masura temperatura obiectelor, precum si a hranei lichide sau solide. Termometrul memoreaza ultimele 9 masuratori, inclusive datele suplimentare privind masuratorile (ora, data, locul masuratorii). Pentru a studia in detaliu caracteriziticile produsului te invitam sa vizitezi site-ul nostru

  1. Philips Avent Termometru digital pentru baie si camera - Proiectat ca o jucarie sigura si distractiva cu care copiii de orice varsta sa se poata juca atunci cand fac baie. Termometrul digital pentru baie si camera permite stabilizarea facila a temperaturii din baia sau din camera copilului. Pentru o caracterizare detaliata a produsului acceseaza site-ul nostru


Alte marci importante de termometre pentru bebelusi sunt Bebe Confort, Baby Ono, REER, Scala si BabyMoov.

Articole recente: