TOP 11 Proprietati pe care le are MANGO in Sarcina!

Foarte multe viitoare mamici sunt ingrijorate cu privire la regimul alimentar pe care ar trebui sa-l urmeze in perioada sarcinii. Ele isi doresc sa aiba o sarcina ferita de probleme, iar fatul sa se dezvolte frumos in burtica. Specialistii recomanda ca din momentul in care femeia ramane insarcinata sa inceapa o viata sanatoasa si sa renunte la alimentele care ar putea sa dauneze intr-un fel sau altul. Fructele si legumele insa nu trebuie sa lipseasca de la nicio masa pe perioada celor 9 luni.

Dintre toate fructele ce se gasesc pe piata din Romania, mango reuseste cu succes sa devina o mica vedeta a meselor gravidelor pentru proprietatile si beneficiile aduse sanatatii. Din fericire, in ziua de astazi poate fi mancat foarte des, chiar in orice perioada a anului, asa ca viitoarele mamici l-ar putea consuma oricand le va fi pofta, fara nicio problema. Medicii considera ca in aceasta perioada femeia trebuie doar sa aiba grija sa faca totul cu moderatie, astfel riscurile se vor micsora.

Iata ce beneficii are fructul de mango in sarcina!

Bogat in antioxidanti, vitamine si minerale, sarac in calorii, acest fruct cucereste orice persoana prin gustul deosebit si prin proprietatile sale. Suculent, aromat, pofticios, mango poate fi consumat de o gravida doar curatat deoarece in coaja exista unele substante ce ar putea sa dauneze sarcinii. Exista insa unele studii in domeniu care au demonstrat faptul ca si in coaja fructului exista numeroase vitamine si antioxidanti, dar femeile insarcinate totusi ar trebui sa-l curete si sa manance doar pulpa.

11 proprietati in sarcina

Fiecare viitoare mamica isi doreste sa aiba o nastere usoara, iar bebelusul sa fie sanatos, asa ca nu trebuie sa uite ca fructul de mango poate sa-i ofere o multime de beneficii:

 

  1. Problemele legate de instalarea anemiei in cazul unei gravide sunt destul de intalnite, iar medicii recomanda tuturor sa consume suplimente de fier. Este util de stiut faptul ca mango contine fier si poate fi un aliat important al gravidei in aceasta lupta;
  2. Poate preveni sau ameliora constipatia pentru ca este bogat in fibre. Mango reuseste sa faciliteze digestia, iar femeile insarcinate vor putea profita din plin;
  3. Continutul bogat in magneziu si de vitamina E duce la reducerea riscului de preeclampsie;
  4. Are calitatea de a imbunatati functionarea creierului;
  5. Este ideal pentru reducerea riscului de formare a calculilor renali;
  6. Are un puternic efect impotriva stresului;
  7. Stimuleaza activitatea bilei;
  8. Fructul de mango contine electroliti (potasiu, magneziu, calciu, sodiu), iar acestia ajuta la mentinerea echilibrului fluidului corporal;
  9. Contine vitamina A si acest lucru duce la cresterea imunitatii si reduce riscul de complicatii pentru mama, iar pentru fat ajuta la formarea sistemului osos si a anumitor organe esentiale;
  10. De asemenea, contine si vitamina B6 care ajuta viitoarea mama sa scape de starile de greata din sarcina;
  11. Aduce 96% din cantitatea zilnica recomandata de vitamina C, asigura sanatatea pielii si este ideal pentru gravidele care vor sa-si satisfaca nevoia de dulce fara sa se gandeasca la probleme deoarece un mango are cam 31 de grame de zahar.

 

Cum poate fi consumat acest fruct?

Mango este un adevarat deliciu la orice masa, dar gravida nu trebuie sa uite ca orice aliment in exces poate sa-i dauneze, asa ca va urma cu atentie indicatiile specialistilor:

 

  • Poate sa-l manance in primele doua trimestre pentru ca substantele chimice utilizate pentru maturarea rapida pot sa dauneze sarcinii avansate;
  • Nu se va consuma in cantitati exagerate pentru ca ar putea duce la instalarea diabetului gestational sau la diaree;
  • De preferat, gravidele il vor curata de coaja si il vor manca in stare cruda, sub forma de piureuri, in salate sau garnitura la unele mancaruri;
  • Poate fi gustarea perfecta intre mese pentru ca un singur fruct are 130 de calorii.

 

Tu ai mancat mango cand ai fost insarcinata?

Mamicile marturisesc ca acest fruct le-a fost un adevarat prieten in primele doua trimestre de sarcina si ca au avut grija doar sa nu exagereze in a-l consuma. Dupa ce bebelusul a implinit 6 luni si a trecut la diversificarea alimentatiei, mango a fost primit pe lista de finger-food pentru ca micutul il putea manca usor si singur. Un rol important in aceasta perioada l-a avut scaunul de masa de la BABY Needs, usor de instalat in bucatarie sau in orice alta camera si-au dorit parintii.

Scaunul de masa are un design modern, este viu colorat, se poate regla pe 7 pozitii diferite, vine cu spatar reglabil in 5 pozitii si centura de siguranta. Pentru un plus de securitate, acest scaun de masa are un separator anatomic pentru picioare si inchidere compacta, simpla.

Articole recente: