TOP 5 tratamente eficiente pentru paduchi la copii!

Viata de parinte vine cu o multime de bucurii, dar si cu unele necazuri. Fiecare mamica isi aminteste de momentele in care micutul avea febra sau tusea grozav, cand a trebuit sa ajunga la pediatru pentru ca a crezut ca a facut oreion sau cand micutul a venit de la gradinita cu parul plin de paduchi. Desi poate parea amuzant ca parintii ar putea fi speriati de faptul ca prichindelul are paduchi, adevarul este ca acestia aduc o noua problema cu care adultii trebuie sa se lupte.

Pediculoza sau infestarea cu paduchi poate afecta absolut pe oricine, dar in special copiii sunt mai predispusi, mai ales cei care stau in colectivitati (crese, gradinite, scoli). Extrem de incomozi pentru ca provoaca mancarime, paduchii pot usor sa ajunga de la copii la adultii din casa sau la alte persoane cu care vin in contact, asa ca este imperios necesar ca in momentul in care se constata prezenta lor sa se inceapa procedurile de indepartare.

Iata cateva tratamente utile pentru a scapa de paduchi!

Paduchii sunt insecte mici, nu mai mari de 3 milimetri, care depun oua (lindini) din care ies in 8-9 zile alti paduchi. De obicei, copiii ii iau usor de la gradinita, asa ca este bine ca mamicile sa ii controleze des in par, dupa ceafa si urechi, pentru ca pediculoza trebuie neaparat tratata. Nimeni nu scapa de paduchi doar asteptand ca ei sa se plictiseasca brusc si sa plece de pe scalp. Chiar daca poate parea ciudat, este important ca parintii sa inteleaga ca netratata, aceasta afectiune poate duce la diverse complicatii.

1. Samponul special impotriva paduchilor

Din momentul in care cei mici au inceput sa mearga in colectivitate, mamicile ar trebui sa se inarmeze cu un sampon la indemana pentru a combate pediculoza imediat ce observa prezenta insectelor:

  • La farmacie sau in magazinele de pe internet se gaseste usor sampon eco pentru copii, deosebit de eficient in lupta impotriva paduchilor;
  • Medicul si farmacistul pot da sfaturi legate de dozarea samponului si de perioada de folosire a acestuia pentru a obtine cele mai bune rezultate;
  • Samponul se aplica pe parul uscat;
  • Dupa ce a fost aplicat, parul copilului nu va fi spalat 1-2 zile;
  • Se repeta tratamentul imediat dupa ce ouale eclozeaza pentru a nu permite aparitia altei generatii de paduchi;
  • Exista posibilitatea ca samponul sa nu functioneze, asa ca cel mai bine ar fi sa se ceara parerea medicului.

2. Otetul alb – lupta eficient impotriva paduchilor

Inca din copilarie, adultii au simtit cand erau spalati pe par de propriile mame un miros patrunzator de otet si se intrebau care era motivul pentru care femeile il aplicau:

  • Se pare ca otetul alb are acizi naturali benefici si ca alunga paduchii;
  • Lichidul va fi neaparat incalzit la o temperatura suportabila si apoi aplicat pe parul umed;
  • Daca copilul simte senzatia de ars pe scalp, atunci mama va indeparta otetul;
  • Poate fi diluat si cu putina apa, dar pentru a avea efect concentratia de apa trebuie sa fie una mica;
  • Otetul trebuie folosit zi de zi pentru ca paduchii sa dispara si lindinii sa fie omorati.

3. Uleiul de masline – ideal impotriva lindinilor

Lindinii pot fi confundati usor cu matreata de necunoscatori, doar ca nu pot fi indepartati de apa si nici suflati de uscatorul de par, insa pot fi eliminati cu ajutorul uleiului de masline, mai eficient decat alte produse din comert:

  • Uleiul de masline se aplica direct pe firele de par si pe suprafata pielii scalpului;
  • Se lasa o ora pentru a actiona cum trebuie;
  • Se perie apoi parul pentru a indeparta ouale sau cojile de oua.

4. Usturoiul – alunga paduchii

Mirosul acestei plante se pare ca are un astfel de efect impotriva insectelor care bombardate zi de zi vor prefera sa paraseasca scalpul:

  • Se folosesc 8 catei de usturoi si 3 linguri de masline;
  • Pasta obtinuta din amestecul acestor ingrediente se aplica pe scalp si se lasa timp de o ora sa actioneze;
  • Se clateste parul cu apa din belsug, se aplica putin balsam si apoi se repeta de mai multe ori pe zi, timp de cateva saptamani chiar.

5. Uleiul de menta – elimina paduchii

Acest ulei se amesteca la randul sau cu cateva linguri de ulei de masline, apoi se aplica pe cap si se lasa sa actioneze o jumatate de ora, dupa care parul se piaptana peste chiuveta pentru a impiedica insectele sa sara inapoi in par.

Tu cum ai tratat pediculoza in cazul micutului tau?

Mamicile au recunoscut ca, in momentul in care s-au confruntat cu aceasta problema, au inceput sa aiba o mai mare grija de igiena copilului facandu-i baie des pe par si corp, uneori chiar si de doua ori pe zi. In acest sens, au avut nevoie de diferite substante pe care le-au cumparat de la farmacie, de paste create chiar de ele in casa, precum si de diferite obiecte de toaleta, precum pieptene si prosoape. Cine are nevoie, descopera modelele aici pentru a lupta cu arme eficiente impotriva pediculozei.

Un prosop de baie cu gluga poate fi util in aceste momente si nu numai. El este confectionat din bumbac organic, iar acest lucru ii ofera copilului o infasurare tandra si foarte placuta. Parintii il pot folosi ca pe un sort si vor fi feriti de stropii de apa aruncati in exces pe durata baitei.

Articole recente: