Top 7 jocuri inedite de iarna pentru copiii energici

Frumusetea anotimpului rece nu poate fi trecuta cu vederea nici de copii, nici de parintii ce abia asteapta sa inceapa bulgareala cu zapada pufoasa si racoroasa.

Temperaturile scazute cu mult sub zero grade Celsius tind uneori sa inspaimante pe unele mamici care aleg brusc sa nu-i mai scoata afara pe micuti ca nu cumva sa se imbolnaveasca. O atitudine total gresita pentru ca prichindeii au nevoie de aer curat, de distractie, de socializare si de bucuria de a privi minunatiile unui anotimp atat de provocator.

Solutia este imbracarea cu haine groase, adecvate sezonului rece, din care sa nu lipseasca tesaturile calduroase, precum bumbacul, dar nici geaca de fas impermeabila , ce nu lasa sa treaca umezeala sau frigul. Iar din acest moment este ideal sa inceapa spectacolul inedit al iernii pe care cei mai multi dintre micuti si-l amintesc cu placere odata ajunsi la maturitate.

Ce jocuri nu vor rata iarna copiii?

Parintii trebuie sa aiba putina imaginatie si sa le aduca in fata celor mici bucuriile iernii pe care si ei le-au trait la randul lor. Din acest motiv nu ar trebui sa lipseasca mersul la sanius, patinajul, bataia cu bulgari, concursul de figurine pe zapada, realizarea de ornamente pentru copacii de afara, crearea unei bucatarii de iarna pentru fetite gospodine sau ridicarea de cazemate.

Baby Merc Sanie Black Variety graphite

Mersul la sanius

Cel mai popular dintre toate jocurile pentru cei mici, saniusul reprezinta distractia perfecta a copilului, dar si o amintire placuta pe care acesta o va pastra in memoria sa toata viata.

Pentru ca acest joc sa nu aduca niciun fel de disconfort micutilor, este obligatoriu ca parintii sa ia cateva masuri:

· Imbracarea copilului cu haine adecvate, in asa fel incat frigul sau precipitatiile sa nu ii puna in pericol sanatatea;

· Jucariile trebuie sa fie rezistente si sigure, pentru ca mersul la sanius sa nu se transforme brusc intr-o vizita de urgenta la spital;

· Gasirea unui prieten de joaca pentru ca saniuta se imparte extrem de bine cu inca un partener, iar distractia va fi cu atat mai mare;

· Achizitionarea unei saniute care sa se potriveasca cu varsta copilului (tip bob, cu volan, tip plansa, in forma circulara, dotate cu sac ), dar si cu gradul acestuia de experienta: saniutele pentru bebelusi pot fi usor manevrate de parinti, saniutele pentru incepatori sau cele pentru experti.

Gmini Protectie roz pentru sezonul rece

Patinajul

O experienta deosebita, care poate duce la aparitia unui campion, asa poate fi caracterizat patinajul. Parintii trebuie sa cumpere patinele tinand cont de varsta, de marimea piciorului si de dorinta copilului de a face un sport elegant si gratios.

Bataia cu bulgari

Cea mai interesanta modalitate de a imbunatati mersul la sanius este ca parintii sa-i invete pe cei mici cum sa inceapa o bataie pe cinste cu bulgari de zapada. Impreuna vor invata cum sa realizeze bulgarii mici si rotunzi, cum sa tinteasca adversarul, dar sa tina cont de cateva reguli esentiale pentru buna desfasurare a unui joc:

· Sa nu loveasca niciodata fata oponentului;

· Sa nu introduca gheata in bulgari pentru ca l-ar putea rani;

· Sa nu uite sa rada cat mai mult.

Concursul de figurine pe zapada

In prima zi de zapada, atunci cand neaua este moale si pufoasa, dar intr-un strat abundent, a scoate copiii afara va fi o adevarata placere pe care cei mici o vor savura ca pe o prajitura. Este momentul oportun ca acestia sa invete sa faca celebrii ingerasi, dar si alte figurine interesante pe care le pot obtine cu ajutorul unor bucati de carton decupate in forma de urme de pasari, de animale, de astre etc.

Concursul se poate desfasura intre parinti si copii, dar daca exista si alti micuti in aceeasi zona de distractie, atunci cu adevarat va putea fi initiata o adevarata competitie cu premii atractive: prajituri, o ora de desene animate etc.

Realizarea de ornamente pentru copacii de afara

Extrem de interesanta aceasta optiune de joaca pentru cei mici, mai ales ca acestia au observat ca arborii sunt cam golasi de cand a sosit iarna. Cu ajutorul unor castronase cu apa in care s-au adaugat o multime de bilute, inimioare, floricele, dar si o bucatica de sfoara, se pot crea adevarate globuri sau diverse alte forme pe care cei mici le pot agata dupa inghetarea apei pe crengile copacilor.

Adbor Saniuta Duo Complet

Crearea unei bucatarii de iarna

Fetitele, mai ales, adora sa se joace de-a gospodinele, asa ca de ce sa nu li se implineasca dorintele chiar si in sezonul rece? Este nevoie de o masa, de cateva ustensile specifice bucatariei si de zapada din belsug. Rezultatele vor uimi pe toti cei prezenti: ciorbita din zapada, salata din zapada, un tort mare si frumos din zapada, decorat cu tot felul de accesorii inedite.

Realizarea unei cazemate

Un interesant joc al copilariei poate fi si acesta. Un copil are nevoie de lopatica, galetusa si diverse figurine, exact la fel ca vara cand pe plaja realiza acele castele de nisip fabuloase.

Impreuna cu parintii joaca in anotimpul rece devine o adevarata binecuvantare pentru cei mici, absolut incantati de misterul unui sezon care li se dezvaluie zi de zi. Pentru dezvoltarea armonioasa fizica si psihica in bune conditii a unui copil, mamicile trebuie sa aiba imaginatie, sa creeze jocuri, sa se implice in activarea micutului in asa fel incat acesta sa se bucure mereu de ceva nou.

 

 

Articole recente: