Vopsitul Parului in Sarcina - Cand si Cum te poti Vopsi

Foarte multe viitoare mamici se intreaba daca vopsitul parului in timpul sarcinii ar putea aduce vreun prejudiciu copilului ce se dezvolta in burtica lor. Stresate si suparate de schimbarile hormonale sau estetice acestea isi doresc sa aduca o noutate in viata lor, iar cea mai la indemana dintre toate este vopsirea parului intr-o culoare cat mai avantajoasa, care sa le modifice starea de dispozitie.

Studiile in aceasta privinta insa nu sunt edificatoare 100% pentru ca unele dintre ele chiar se contrazic total. Pe cand unii cercetatori sunt de parere ca substantele chimice din vopsea pot dezvolta neuroblastomul, adica forma de cancer la copii, alte studii au infirmat aceste idei, asa ca nimeni nu poate sti exact care este adevarul in aceasta privinta. Medicii recomanda insa tuturor gravidelor sa astepte sa treaca primul trimestru de sarcina si apoi sa se vopseasca daca isi doresc cu ardoare.

Iata cateva sfaturi utile daca vrei sa te vopsesti cand esti gravida!

Chiar daca testele nu au demonstrat ca riscurile sunt mari, mai ales ca doza de chimicale cu care intra femeia in contact este mica, totusi e important ca gravida sa tina cont de parerea specialistilor, dar si de cateva sfaturi extrem de utile in acest sens. Fiecare gravida isi doreste sa se rasfete in aceasta perioada pentru ca vrea sa arate bine si sa se relaxeze, asa ca partenerii lor ar putea sa le ofere fie programari la coafor sau la salon, fie aparate de masaj pentru mamici sau alte lucruri interesante.

Recomandari utile

Femeile se simt mult mai increzatoare atunci cand isi vopsesc parul deoarece cred ca sunt mai frumoase, mai atractive, mai ales cand sunt gravide si trec prin niste schimbari hormonale greu de suportat:

 

  1. Specialistii spun ca pot sa se vopseasca in timpul sarcinii, dar doar din al doilea trimestru, cand fatul a iesit din perioada cu risc sporit de avort;
  2. Vopseaua fara amoniac este ideala pentru o gravida, pe piata existand suficienti producatori care o comercializeaza;
  3. Vopsitul parului acasa se va face intotdeauna tinand cont de recomandarile scrise pe ambalaj si de timpul care trebuie lasat sa se scurga pana la clatire;
  4. Este vital sa fie facut testul pe o zona restransa ca nu cumva sa existe vreo reactie alergica ulterior;
  5. Manusile vor fi folosite mereu pentru ca gravida sa nu intre in contact cu pielea mainilor, iar dupa vopsire parul trebuie sa fie bine spalat si clatit din abundenta cu apa calduta.

Alternative sanatoase la vopseaua sintetica

Vopseaua de par clasica ar fi bine sa fie evitata pe cat posibil, asa ca viitoarele mamici ar trebui sa gaseasca o alternativa corecta:

 

  • Vopseaua vegetala este indicata pe durata sarcinii, dar exista situatii in care ea este combinata de producatori cu unele substante chimice. Trebuie doar atentie la ingredientele scrise pe ambalajul produsului cumparat;
  • Henna este o vopsea vegetala semi-permanenta, considerata foarte buna pentru o gravida, doar ca nuantele pe care le ofera nu sunt pe placul tuturor femeilor. Ea se aplica greu si se curata destul de greu de pe piele, mai ales daca operatiunea se realizeaza acasa;
  • O alternativa buna poate fi si realizarea suvitelor pe par, vopseaua nu va intra astfel in contact cu pielea capului, iar gravida reduce riscul expunerii la substantele chimice.

 

Tu stiai ce se poate intampla daca te vopsesti in timpul sarcinii?

De foarte multe ori, gravidele uita de starea lor si isi vopsesc parul la fel cum o faceau inainte de a ramane insarcinate. Chiar daca studiile nu sunt concludente cu privire la riscurile vopsitului in sarcina, totusi acest procedeu trebuie facut cu precautie, doar dupa primul trimestru de sarcina. Un alt rasfat ar putea fi folosirea unui aparat de masaj pentru viitoarele mamici care au nevoie de relaxare si lipsa stresului din viata lor.

Un aparat de masaj de calitate poate fi utilizat usor in confortul casei. Vibratiile sale reusesc sa ofere un masaj corporal complet, relaxand musculatura, tonifiind acele parti in care celulita a inceput sa-si faca aparitia, chiar sa aduca tonusul dorit de fiecare femeie gravida. Poate fi utilizat doar cateva minute de-a lungul zilei, iar acest lucru alunga stresul si oboseala acumulate mai ales in primul trimestru de sarcina, cand gravidele simt ca ar dormi mereu si ca sunt vesnic fara energie.

Articole recente: