Parafimoza la bebelusi: simptome, cauze si tratament

Daca in unul din articolele precedente am vorbit de fimoza la bebelusi, astazi discutam despre parafimoza, o afectiune la nivelul organelor genitale barbatesti care pune la fel de multe probleme. Parafimoza la bebelusi trebuie urmarita, deoarece este o urgenta medicala si o afectiune care necesita tratament.

1. Ce este parafimoza?

Parafimoza este o afectiune ce survine ca urmare a curatarii locale a penisului sau in urma unei interventii chirurgicale, atunci cand preputul este retras si prins. Practic afectiunea se manifesta prin umflarea penisului ca urmare a presiunii locale, si prin vascularizatia scazuta la acest nivel, lucru care conduce in timp catre necrozarea tesutului. 

2. Ce cauzeaza parafimoza la copii?

Una din cauzele de baza ce poate conduce catre parafimoza o constituie infectiile locale, repetate. Pentru a evita acest lucru, este indicat sa se stabileasca o igiena riguroasa a zonei, astfel incat acumularea de smegma la nivelul preputului si implicit aparitia infectiilor sa fie reduse cat mai mult cu putinta. 

3. Complicatii parafimoza copii

Infectiile repetate pot conduce catre complicatii, iar dintre acestea cele mai cunoscute sunt balanita si balanopostita. Balanita este caracterizata ca fiind inflamatia ce se manifesta la nivelul glandului, fiind o afectiune prezenta si in cazul fimozei, iar postita reprezinta afectiunea localizata la nivelul preputului. Atunci cand inflamatia este prezenta atat la nivelul glandului penisului, cat si la nivelul preputului, afectiunea poarta denumirea de balanopostita.

Aceste afectiuni trebuie tratate rapid, si mai apoi prevenite, pentru a nu se crea o sensibilitate a organelor genitale la aparitia acestora si pentru a preintampina aparitia de probleme mai acute in timp. Necrozarea tesutului este o complicatie a parafimozei si de asemenea recurenta aparitiei bolii poate fi considerata si ea o complicatie de luat in seama. 

4. Metode de tratament in cazul parafimozei la copii

Parafimoza este o afectiune dureroasa, iar interventia in vederea eliberarii de presiune a zonei se face manual, fara anesteziere. In general,  metodele de tratare se fac manual si pot include atat impingerea penisului prin orificiul preputial, fie apelarea la punctii sau extrageri a unei cantitati de sange, care sa elibereze de presiune zona strangulata. In ultima instanta, daca aceste metode nu au succes, se poate realiza o circumcizie de catre medicul urolog.

In discutia cu privire la fimoza si parafimoza trebuie luat in calcul si aspectul educarii. Igiena corecta zilnica ar trebui sa fie explicata parintilor de baieti, pentru a putea preintampina aparitia cazurilor de parafimoza. Fimoza este normala, fiziologica pana la varsta de 3 ani. Se poate incerca curatarea locala a zonei de smegma, insistand pe retragerea glandului, insa totul trebuie sa se efectueze natural si nu fortat, pentru a nu aduce prejudicii zonei. Practic inelul preputial nu trebuie sa stranga penisul ci trebuie sa se dilate suficient de mult incat sa permita decalotarea facila. Daca acest lucru nu poate fi realizat, este de preferat ca parintii sa se adreseze medicului, care poate stabili riscurile ce pot deriva din situatia unui orificiu preputial prea ingust. 

Daca totusi decalotarea se face cu usurinta, atunci igiena zilnica trebuie sa aiba in vedere curatarea temeinica, astfel incat sa se reduca riscurile de aparitie a infectiilor. 

Fimoza si parafimoza sunt afectiuni carora trebuie sa le aratam importanta cuvenita deoarece orice actiune intreprindem in copilarie, cu privire la organele genitale ale copiilor, se va rasfrange mai apoi in viata de adult. De aceea, grija fata de sanatatea lor ar trebui sa primeze, iar medicul ar trebui sa le fie cel mai bun prieten. Cand le faceti baita, folositi o cadita pe care sa o igienizati mereu, scutece si produse dermato de calitate.

5. Produse recomandate pentru igiena copilului in cazul parafimozei

Detalii si pret aici ➠ http://bit.ly/2y6pkfo

 

Detalii si pret aici ➠ http://bit.ly/2M8LFks

 

Detalii si pret aici ➠ http://bit.ly/2Og5eKq

 

Detalii si pret aici ➠ http://bit.ly/2SyJW9y

Articole recente: