Remedii naturiste pentru diaree la copii

Diareea este o problema cu care se confrunta destul de des prichindeii, asa ca mamicile au nevoie sa cunoasca o multime de informatii utile in acest sens. Consultul medicului pediatru se va impune, cu siguranta, chiar daca diareea rareori pune in pericol viata pacientului, fiind stiut faptul ca o astfel de afectiune implica deshidradarea, care altereaza echilibrul hidroelectrolitic, si ca poate deveni oricand fatala.

Diareea apare din cauze diverse: o simpla indigestie, stresul sau o infectie cauzata de bacterii sau virusuri. Inca de la observarea primelor semne, mamicile incearca sa o trateze dupa ureche, iar primul lucru pe care il fac este sa administreze micutului medicamente. Greseala aceasta poate duce la sporirea starii, asa ca se impune o mare atentie cu privire la acest aspect si folosirea mai degraba a unor remedii naturiste clasice, care sa opreasca greata, scaunele moi, starea de voma sau durerile abdominale.

Iata cateva remedii utile pentru diaree

Mamicile informate sunt cele care reusesc sa aduca confortul in viata copiilor prin cunostintele pe care le-au acumulat si pe care le pot pune in practica despre cum sa stopeze pierderea excesiva de apa din organismul micutului afectat de diaree si cum sa recupereze cantitatea de apa rapid si fara sa ofere doar apa simpla, greu de ingerat. Daca remediile acestea nu amelioreaza starea copilului, atunci problemele pot fi mai grave si va fi necesara vizita la medic.

Ceaiul de menta

Toata lumea isi aminteste de ceaiul pe care bunicile il ofereau nepotilor pe vremuri, atunci cand micutii se confruntau cu o astfel de problema, asa ca si in ziua de astazi se poate bea fara probleme lichidul acesta miraculos:

  • La copii trebuie administrat cu o mare precautie (exista unele efecte secundare);
  • Are efecte calmante pentru durerile de abdomen;
  • Contribuie la normalizarea scaunului si este un antimicrobian;
  • Se prepara usor: se pune o lingurita de planta la 250 ml de apa clocotita, se acopera pentru 15 minute si apoi se consuma.

Mucilagiul de orez

Pe langa ceaiul de menta, un alt remediu pe care bunica il folosea des atunci cand trata diareea nepotilor era o zeama din orez care ii ajuta pe copii sa se dreaga la stomac, astfel incat mamicile moderne nu pot uita un preparat atat de folositor in lupta lor impotriva acestei afectiuni:

  • Se fierbe o jumatate de cana de orez in trei cani de apa pe o durata de timp de 30-40 de minute, apoi se strecoara orezul si se ofera micutului doar zeama;
  • Nu trebuie sa i se dea prea multa cantitate pentru ca altfel va suferi de constipatie;
  • Se poate manca si orezul fiert.

Supa de morcovi

Fiecare dintre mamici stie ca poate apela la acest aliment pentru a trata cu succes un episod de diaree pentru ca morcovul formeaza un fel de pansament in interiorul intestinului:

  • Supa se face din 500 g de morcovi fierti intr-un litru de apa, care apoi se piseaza pentru a deveni un piure. Peste continutul acesta se mai adauga apa pana se ajunge la un litru si o lingurita de sare;
  • Supa se administreaza pe parcursul a 24 de ore, tip de 2-3 zile, cu ajutorul unui biberon cu o tetina mare (partea mai consistenta se ofera cu lingurita);
  • Amestecat cu suc de castraveti, sucul de morcovi devine util in restabilirea vitaminelor si mineralelor pierdute pe parcursul episodului de diaree.

Gingerul

Folosit inca de pe vremea romanilor, gingerul sau ghimbirul aduce o multime de beneficii sanatatii, putand fi folosit cu usurinta si la tratarea cu succes a diareei:

  • Are proprietati naturale, antispastice, antibacteriene si calmante;
  • Previne deshidratarea si reduce greata sau crampele;
  • Amelioreaza scaunele moi;
  • Ceaiul de ghimbir poate fi imbunatatit cu o lingurita de miere (pentru copiii de peste un an).

Tu ce remediu ai folosit cand micutul avea diaree?

Multe dintre mamici au recunoscut ca au folosit ceaiul de menta ca prim tratament si ca acesta a avut un efect benefic inca dupa prima canita consumata. De asemenea, un rol important a reprezentat-o si realizarea unui mediu de trai optim pentru micuti, sporind calitatea aerului din camera acestora folosind un purificator de aer recomandat pentru a reduce sporii de mucegai, mirosurile organice si alergenii.

Cu ajutorul filtrului de aer incepe o lupta apriga cu praful din camera copilului, asa ca mamele nu trebuie sa uite ca este recomandat si pentru reducerea riscului de alergii, ca nu blocheaza aerul cald, ca este utilizabil pentru caloriferele duble tip panel, montandu-se foarte rapid sub rama de protectie.

Articole recente: