Spălarea biberoanelor: cum să sterilizezi în mod corespunzător biberonul micuțului tău
Îți dorești ca bebelușul tău să crească sănătos, într-un mediu steril și sigur? Îți dorești ca mâncarea lui să fie întotdeauna curată și să aibă efecte benefice pentru dezvoltarea sa? Pentru a reuși să îi oferi o creștere echilibrată și sănătoasă, este nevoie să speli și să sterilizezi biberoanele, astfel încât să fie imaculate și lipsite de germeni.
Cuprins:
1. Spălarea biberoanelor: cu ce și cum se curăță biberonul în mod corect și sigur
Pentru început, trebuie să îți speli mâinile cu apă și săpun, astfel încât să nu mai rămână impurități pe mâinile tale. După, separă toate elementele componente ale biberonului și clătește-le cu apă caldă.
Așază toate articolele într-un recipient curat destinat exclusiv spălării obiectelor pentru sugar. Nu le spăla direct în chiuvetă, deoarece acel mediu poate să conțină germeni care ar putea contamina obiectele copilului. Recipientul trebuie să fie umplut cu apă fierbinte și săpun. Spală componentele folosind o perie curată (utilizată, de asemenea, exclusiv spălării articolelor pentru hrănirea sugarului). Pentru a te asigura că biberonul este complet curat, pune presiune pe el și lasă apa să curgă prin orificiile tetinei.
Așază părțile componente ale sticlei, recipientul și peria utilizate pentru curățare pe un prosop curat, neutilizat, într-o zonă ferită de murdărie și praf. Lasă-le să se usuce natural. Nu folosi un prosop de vase pentru a tampona sau a usca articolele, deoarece acest lucru poate transfera germeni pe articolele bebelușului tău.
Clătește ustensilele utilizate pentru spălarea obiectelor sugarului și lasă-le să se usuce la aer după fiecare utilizare. Acestea trebuie să fie spălate la fiecare câteva zile, fie într-o mașină de spălat vase cu apă fierbinte și un program de uscare încălzit (în cazul în care obiectele bebelușului sunt potrivite pentru mașina de spălat), fie cu apă și săpun. Dacă bebelușul tău are mai puțin de 3 luni, s-a născut prematur sau are un sistem imunitar slăbit, aceste ustensile trebuie să fie spălate zilnic, indiferent dacă sunt sau nu utilizate.
- Produse speciale pentru spălarea biberoanelor
Nou-născuții și bebelușii au sisteme imunitare în continuă dezvoltare, iar mediul în care cresc și se dezvoltă este vital. Este esențial să te asiguri că atât mediul, cât și articolele copilului tău sunt întotdeauna lipsite de germeni utilizând o serie de produse speciale pentru curățarea obiectelor din casă.
Pentru a te asigura că biberoanele sugarului sunt curate și că nu există germeni care să îi afecteze sănătatea, este recomandat să utilizezi produse speciale pentru curățarea biberoanelor. Detergentul de vase conține substanțe chimice care pot lăsa urme de săpun și care pot dăuna sănătății micuțului tău.
Produsele utilizate pentru spălarea biberoanelor trebuie să fie hipoalergenice (astfel încât să nu provoace bebelușului vreun disconfort) și să nu conțină substanțe cancerigene. Este preferabil ca produsele să nu aibă parfum. Lipsa parfumului denotă faptul că nu există substanțe chimic adăugate care să irite pielea copilului tău. Soluția nu ar trebui să conțină ingrediente toxice sau periculoase (precum phthalates, parabeni, parfum sintetic, conservanți sintetici, ethoxylates, alcool sau sulfat de sodiu) și să nu conțină ingrediente care pot provoca reacții alergice (precum alunele sau soia). De asemenea, colorantul artificial trebuie să fie evitat, deoarece are la bază substanțe petrochimice care pot afecta dezvoltarea copilului tău.
2.Sterilizarea biberoanelor: cum se sterilizează în mod corespunzător biberonul
Pentru a te asigura de faptul că biberoanele nu au germeni pe ele, acestea pot să fie sterilizate. Acest proces se poate realiza cu ajutorul unor sterilizatoare speciale pentru astfel de situații. În funcție de bugetul de care beneficiezi și de nevoile copilului tău, acestea pot să aibă diverse caracteristici specifice de care să te bucuri în momentul în care le utilizezi. Chiar și așa, există câteva caracteristici de bază care facilitează o mai bună desfășurare a activităților casnice.
Câteva dintre cele mai importante caracteristici ale unui bun sterilizator sunt:
- Capacitate ridicată (se pot steriliza un număr mai mare de biberoane în același timp);
- Utilizarea simplă și eficientă a sterilizatorului (proces simplificat);
- Existența unei avertizări sonore în momentul în care procesul de sterilizare s-a finalizat;
- Existența unui clește pentru colectarea articolelor sterilizate;
- Proces rapid (care să nu dureze câteva ore).
Curățarea atentă a biberoanelor este o sarcină foarte importantă pentru părinți. În momentul în care folosești soluția nepotrivită sau nu speli suficient de des ustensilele utilizate pentru acest proces, sugarul poate să aibă de suferit (atât pe termen lung, cât și pe termen scurt). Așadar, este nevoie de o atenție deosebită pentru aceste elemente extrem de importante pentru creșterea armonioasă a copilului tău.
Sursă foto: Shutterstock.com.
Articole recente:
Odată cu venirea toamnei, răcelile și alte afecțiuni respiratorii devin mai frecvente, afectând în speci...
Somnul este esențial pentru dezvoltarea armonioasă a copilului, iar o rutină de somn bine stabilită poate face d...
Cuprins: Cuprins: 1. Introducere 2. Importanța scaunelor auto în siguranța copiilor ...
Cuprins: 1. Introducere 2. Înțelegerea crizelor de furie 3. Pregătirea pentru ieșirile...
Cuprins: 1. Introducere 2. Importanța rutinelor sănătoase pentru copii 3. Stabilirea unei ru...