Aparat aerosoli: beneficii - află ce trebuie să știi despre tratamentul cu aerosoli

Atunci când copilul tău este bolnav, tratamentul pentru problemele respiratorii constă, de regulă, într-unul medicamentos sau o cură de aerosoli. Cum nu întotdeauna poți merge la mare pentru ca cel mic să se bucure de aerosolii naturali și de briza mării mai multe zile consecutive, astfel încât să își facă efectul, aparatul de aerosoli artificiali își face la fel de bine treaba și îmbunătățește starea micuțului tău în scurt timp.

Aparatele de aerosoli au o serie de beneficii tare interesante, pe care, cu siguranță, mulți părinți și-ar fi dorit să le cunoască de când copilul lor era mai mic. Probabil te-ai întrebat la ce este bun aparatul de aerosoli, așa că rândurile următoare cu siguranță îți vor aduce mai multă claritate în informații.

 

1. La ce și când se folosește aparatul cu aerosoli?

Indiferent că ne dorim sau nu, copii vor avea parte, mai devreme sau mai târziu, de mici răceli sau afecțiuni respiratorii ce trebuie ținute sub control, astfel încât complicațiile să nu își facă apariția. Un aparat cu aerosoli este binevenit în casa oricărui părinte care își dorește să fie pregătit și să îi ofere copilului său toate resursele pentru a se face mai bine.

Când cei mici se luptă cu infecțiile respiratorii, cu pneumonii, probleme de tip ORL sau chiar cu astmul bronșic, aerosolii sunt cel mai folosiți și recomandați. Administrând medicamentele pe cale inhalatorie, acestea se vor duce direct în căile respiratorii și, implicit, recuperarea va fi mult mai rapidă.

Bineînțeles, sfatul medicului este extrem de important, iar introducerea unui aparat de aerosoli, precum și a medicamentelor folosite, trebuie să fie prescrise de el. Cea mai bună parte la acest aparat este că, odată avut în casă, orice tratament va putea fi urmat fără a vă mai plimba între diverși medici și clinici. Poate fi făcut din confortul casei, iar acest lucru îl va liniști atât pe copil, cât și pe tine.

De ținut minute, atunci când cel mic urmează un tratament cu aerosoli, și nu numai, ai grijă și de igiena nasului său. Astfel, mucoasa nazală va fi îndepărtată corect și tratamentul va putea fi inhalat la capacitate maximă.

2. Care sunt beneficiile aparatului cu aerosoli?

Folosirea unui aparat cu aerosoli vine cu o serie de beneficii atât pentru sănătatea copilului tău, cât și pentru uzul casnic. Pe piață găsești o mulțime de modele, de la firme diferite, însă cel mai bine este să te ghidezi după caracteristicile sale, precum și după numărul de accesorii, greutatea aparatului, tipul de zgomot pe care îl face, precum și modul în care arată. Vei râde, dar sunt șanse ca micuțul tău să nu accepte nebulizatorul și să îl sperie dacă are un design prea robust. De aceea, pe lângă aceste criterii, este important să creezi și o mică poveste pentru a-l face mai plăcut de cel mic.

Printre beneficiile cele mai importante pe care un aparat de aerosoli le are, se enumeră următoarele:

  • Tratamentele medicamentoase uzuale, cele care se iau pe cale orală, pot veni cu o serie de efecte adverse asupra corpului, deoarece pastilele interacționează în mod direct cu întregul organism. Pe când tratamentul cu aerosoli ia contact doar cu tractul respirator, iar șansele de a apărea efecte secundare sunt minime; 
  • Acest aparat modifică medicamentul din stare lichidă în vapori, pentru a fi mai ușor de inhalat. Astfel, pentru o vindecare completă, nu mai este nevoie ca substanțele medicamentoase să ajungă în corp, deoarece pe calea respiratorie recuperarea este mult mai sigură și rapidă;
  • Aerosolii ajută la creșterea imunității și la întărirea sistemului de apărare a organismului;
  • De regulă, aparatele sunt mici și compacte, ușor de transportat și folosit. Modelele de aerosoli se împart în două categorii: cele care cântăresc între 60 grame și 200 grame, și cele care cântăresc între 600 grame și 1 kilogram. Cele din urmă sunt cele mai complexe, mult mai performante, însă acest lucru le face mai greu de transportat în călătorii;
  • Un mare plus pe care îl au majoritatea aparatelor este că multe dintre ele au un set de accesorii atât pentru copii, cât și pentru adulți. Iar acest lucru îl transformă într-un dispozitiv numai bun pentru toți membri familiei;
  • Elementele dispozitivului se pot curăța și steriliza fără a depune prea mult efort;
  • Multe aparate din prezent sunt silențioase și nu fac zgomot puternic (te poți ghida după aparatele de aerosoli cu ultrasunete).

În concluzie, orice părinte trebuie să aibă în casă un aparat de aerosoli pentru tratarea anumitor răceli sau infecții respiratorii. Consultă-te cu medicul înainte de a face orice alegere și introdu aerosolii în rutină abia după confirmarea acestuia, împreună cu medicamentele prescrise.

Sursa foto: Shutterstock.com.

Articole recente: