IGIENA NASULUI - Pași pentru un proces corect de eliminare a mucoasei nazale a bebelușilor
Dacă adulții își pot suflă nasul ori de câte ori simt nevoia, bebelușii nu pot face acest lucru, fapt pentru care părinții trebuie să acorde o importanță sporită acestui lucru. Dacă ești pentru prima oară în postura de părinte și nu știi exact cum poți curăța nasul celui mic, atunci trebuie să citești în continuare articolul. Află de aici care sunt metodele de igienizare a nasului la bebeluși.
Cuprins
1. Igiena nasului - Modalitățile prin care poți curăța căile nazale ale copilului
Nu trebuie să citești numeroase cărți despre îngrijirea bebelușilor sau să participi la diferite cursuri, pentru a ști și a învăța cum poți desfunda căile nazale ale copilului tău. Îți trebuie câteva informații esențiale, puțină îndemânare și multă atenție și grijă.
Reține că nu este nimic complicat, de care să te temi, ci este un proces simplu, care poate fi învățat cu mare ușurință.
Igiena nazală a copiilor poate fi făcută prin următoarele metode:
-
Aspirator nazal
Aspiratorul nazal este folosit adesea și în spitale, deoarece este o ustensilă sigură, care poate desfunda foarte ușor și rapid nasul copilului. Acest instrument a devenit foarte popular în ultimii ani, mai ales datorită faptului că poate fi folosit chiar și de către mamele care se află la început pe acest drum.
Există mai multe tipuri de aspiratoare nazale: aspirator tip pară, aspirator cu absorbție umană și aspirator nazal electric.
Chiar dacă poate fi folosit într-un mod extrem de ușor, nu trebuie să faceți abuz de el, pentru a nu sparge vasele de sânge aflate în nasul celui mic. Astfel, este recomandat ca aspiratorul nazal să fie folosit la circa două zile, în funcție de necesități și perioade.
-
Spray nazal
O altă metodă de realizare a igienei nasului la bebeluși constă în utilizarea unui spray nazal, care are scopul de a înmuia mucoasa nazală. Astfel, acest produs este indicat să fie folosit în cazul în care mucoasa nu se desprinde cu ușurință sau dacă nasul bebelușului este foarte uscat.
Nu trebuie să folosești spray-uri nazale medicamentoase, ci doar soluție salină. Reține că nasul unui nou-născut este mult mai mic decât al unui adult, așa că trebuie să utilizezi de fiecare dată o cantitate foarte mică de soluție.
Nu trebuie să te sperii dacă micuțul strănută, fiindcă această reacție este una perfect normală.
Întinde copilul pe spate și pune câteva picături în nas. Așteaptă circa 1 minut, după care aspiră căile nazale cu ajutorul aspiratorului. În unele cazuri, aspiratoarele sunt inutile.
2. Igiena nasului la bebeluși - Sfaturi de ținut minte
Ca să te asiguri că ai cât mai multă grijă de igiena nasului bebelușului tău, atunci trebuie să urmărești cu atenție sfaturile de mai jos. Acestea sunt menite să te ajute cu privire la păstrarea unor căi respiratorii cât mai curate și sănătoase.
-
Folosește un umidificator
Umidificatoarele pot ajuta la inmuierea mucusului celui mic. Poți lăsa aparatul să funcționeze întreaga zi, mai ales în timpul în care bebelușul doarme.
În cazul în care nu deții un astfel de produs, poți da drumul la apă fierbinte în cadă, pentru a realiza aburi calzi în baie. Este suficient să stai doar câteva minute cu copilul în acest mediu, pentru ca nasul său să se desfunde.
-
Baie caldă
În cazul în care micuțul are nasul înfundat, poți alege varianta unei băi calde. Medicii recomandă această practică, fiindcă poate ajuta într-o foarte mare măsură la reducerea congestiei nazale.
-
Pune preț pe calitatea aerului din casă
Dacă deschideți rar geamurile sau foarte puțin, atunci este posibil ca nasul copilului să fie înfundat adesea din cauza aerului de proastă calitate pe care îl respiră. Așadar, deschideți mai des ferestrele casei ori luați în vedere un purificator.
În plus, dacă aveți și un animal de companie, atunci este stringent să aspirați cât de des puteți, pentru a nu pune în pericol sanatatea celui mic.
În cele din urmă, urmează toate aceste sfaturi și metode și, cu siguranță, copilul tău nu va mai plânge din cauza nasului înfundat. Astfel, cel mic va putea respira în voie, fără să facă eforturi în acest sens.
Sursă foto: Pixabay.com
Articole recente:
Odată cu venirea toamnei, răcelile și alte afecțiuni respiratorii devin mai frecvente, afectând în speci...
Somnul este esențial pentru dezvoltarea armonioasă a copilului, iar o rutină de somn bine stabilită poate face d...
Cuprins: Cuprins: 1. Introducere 2. Importanța scaunelor auto în siguranța copiilor ...
Cuprins: 1. Introducere 2. Înțelegerea crizelor de furie 3. Pregătirea pentru ieșirile...
Cuprins: 1. Introducere 2. Importanța rutinelor sănătoase pentru copii 3. Stabilirea unei ru...