Cele mai bune biberoane anticolici
Topul cu cele mai bune biberoane anticolici este aici pentru a te sprijini în această alegere importantă pe care trebuie să o faci. Fiecare părinte își dorește ca micuțul lui să beneficieze de cele mai calitative biberoane, iar ca acest lucru să fie posibil, trebuie să te asiguri că achiziționezi întotdeauna produsele potrivite.
Cuprins:
1. Cele mai bune biberoane anticolici - Clasament TOP 3
Vrei să știi ce păreri au avut alți părinți despre biberoanele anticolici și care sunt preferatele lor? Ei bine, ți-am pregătit un TOP cu cele mai bune produse pentru bebelușul tău, care să îi faciliteze o creștere frumoasă și armonioasă.
1.1. Cele mai bune biberoane anticolici din sticlă
Dacă îți dorești să găsești o recomandare de biberon anticolici din sticlă, aici ai ocazia să descoperi cele mai bune produse și branduri în care poți avea încredere. Aceste modele au nenumărate avantaje, printre care și faptul că nu au în compoziția lor polimeri chimici, cunoscuți pentru efectul negativ pe care îl au asupra dezvoltării bebelușilor. Unul dintre minusuri constă în greutatea sticlei, dar și în faptul că se poate sparge. Totuși, nu trebuie să îți faci griji pentru că ai mai jos un top cu produse rezistente la temperaturi extreme și la șocuri!
Chicco - Biberon Natural Feeling PureGlass, 150ml, tetină silicon, flux normal, 0luni+, 0%BPA
Acest model este în fruntea topului de biberoane anticolici, datorită tetinei de silicon și a fluxului normal, care susține hrănirea cu lapte matern, în concordanță cu fiecare etapă de dezvoltare a bebelușului. Produsul este fabricat din sticlă borosilicată, igienică și sigură, rezistentă la șocuri termale. De asemenea, dispune de un design unic și inovator, datorită tetinei care ia forma sânului mamei. Valva dublă specială anticolici poziționată pe tetină previne riscul apariției acestora.
Nuk - Biberon Nature Sense Sticla 240 ml, tetina silicon, orificiu M, 0-6 luni, Roz
Cel mai bun biberon anticolici pentru mamele care nu pot alăpta, din diferite motive. Acesta are mai multe găuri, la fel ca sânul mamei, un flux optim și o prindere naturală. Sistemul de ventilație anticolici permite evitarea înghițirii aerului, pentru ca cel mic să nu se confrunte cu acest disconfort. Astfel, Nuk Nature Sense îi dă șansa bebelușului să se bucure de un sentiment familiar, chiar dacă este hrănit la biberon.
Lorelli - Biberon cu tetină anticolici din Sticla 240 ml
Acest model dispune de tetină anticolici din silicon moale şi capac ergonomic. Biberonul se bucură de rezistență termică, capac ce împiedică vărsarea conținutului, gradație și culori vesele, care îi atrag pe copii. De asemenea, este produs din sticlă şi polipropilenă, non toxică şi non alergică.
1.2. Cele mai bune biberoane anticolici din polipropilenă
Biberoanele din polipropilenă sunt cea mai sigură alternativă la cele care au în compoziția lor plastic cu BPA, un compus chimic care îi sperie pe majoritatea părinților. De asemenea, sunt foarte ușoare ca greutate, iar manevrabilitatea lor este simplă.
Philips Avent - Biberon , cu dispozitiv Air Free din Polypropilena (Pp) 260 ml, Multicolor
Biberonul dispune de o tetină cu debit lent, care ține laptele în interior și aerul afară, mai ales pentru hrănirea în poziție verticală. Acest lucru reduce refluxul, făcând masa mai confortabilă. Dispozitivul AirFree trage aerul din tetină, iar acest lucru poate reduce problemele alimentare comune, colicile sau gazele.
Tommee Tippee - Biberon Closer to Nature Ursuleți Panda din Polypropilena (Pp) 340 ml
Biberonul Closer to Nature face trecerea cât mai ușoară de la hrănirea la sân, la hrănirea cu biberonul. Forma tetinei este unică, pentru că imită flexarea, întinderea și mișcarea sânului mamei. Valva anticolici oferă bebelușului o masă ușoară și confortabilă.
Lulabi Biberon gât îngust 240 ml Lulabi 8135200
Acest biberon cu gât îngust dispune de o tetină anticolici cu flux rapid, fiind recomandat începând cu vârsta de 6 luni. De asemenea, este realizat din polipropilenă de calitate înaltă, fabricat dintr-un material ușor și plăcut la atingere, cu un design simpatic și colorat. Valva anticolici permite aerului să intre în sticlă, nu în burtica bebelușului.
2. Cum aleg un biberon anticolici bun?
Pentru a găsi produsul perfect ai nevoie de recomandări de biberoane anticolici și câteva sfaturi despre cum să faci alegerea potrivită. Există o mulțime de modele disponibile pe piață, care îi pot pune în dificultate pe tinerii părinți, din cauza diversității enorme cu care se pot întâlni atât în mediul online, cât și în cel offline. De aceea, noi venim în ajutorul tău și îți arătăm care sunt principalele caracteristici după care trebuie să te ghidezi în alegerea biberonului perfect.
ÎN FUNCȚIE DE MATERIAL - poți alege biberoane din sticlă, din plastic sau polipropilenă. Fiecare dintre acestea are avantaje și dezavantaje. De exemplu, cele din sticlă pot fi destul de grele, însă sunt mult mai igienice și se curăță mai rapid, spre deosebire de cele din plastic.
ÎN FUNCȚIE DE FLUX - fluxul de hrănire se alege în funcție de vârsta bebelușului. În primele luni de viață este recomandată folosirea unui biberon cu flux lent, iar cu înaintarea în vârstă, cel rapid este mai potrivit.
ÎN FUNCȚIE DE TETINĂ - este foarte important ca tetina să imite cât mai bine sânul mamei, pentru ca bebelușul să nu sesizeze diferența dintre cele două. În plus, ea trebuie să permită aerului să intre în sticlă ȋn timpul hrănirii și nu în burtica celui mic, pentru a limita apariţia colicilor.
ÎN FUNCȚIE DE MODEL - în primele luni de viață, cel mic nu va sesiza dacă biberonul are o anumită culoare sau desene pe el. Totuși, odată ce crește va începe să aibă preferințe. Optează întotdeauna pentru un produs care să îl atragă vizual.
ÎN FUNCȚIE DE PRODUCĂTOR - brand-ul este foarte important, pentru că el determină calitatea biberonului, accesoriilor lui și a materialelor folosite în fabricare.
3. Mărci recomandate de Babyneeds.ro
Pentru că există o mulțime de producători de biberoane, alegerea modelului perfect pentru mămică și copil poate fi o provocare serioasă. De aceea, trebuie să cunoști cât mai bine istoricul unui brand, viziunea lui despre produsele pe care le comercializează și inovația care o aduce acestora. Astfel, noi venim în ajutorul tău cu mărci de încredere, care se bazează pe calitate.
3.1. Marca Philips Avent
Philips este una dintre cele mai cunoscute companii din România, care comercializează și produse pentru bebeluși. Acestea sunt confecționate din materiale extrem de calitative, care îndeplinesc toate standardele de sănătate. Brandul se bazează pe fabricarea unor biberoane care să aducă un plus de confort bebelușilor, dar și mămicilor și de a îmbunătăți sănătatea micuților.
Prețul produselor este unul ușor ridicat, tocmai datorită faptului că asigură o dezvoltare corectă și armonioasă a copiilor, încă din primele zile de viață și sunt destinate tuturor etapelor de creștere.
3.2. Marca Tommee Tippee
Tommee Tippee are misiunea de a le oferi bebelușilor posibilitatea de a folosi biberoane calitative, premium, încă de la naștere. De asemenea, părinților le oferă produse de încredere, realizate din materiale sigure, care se bazează pe tehnologii inovatoare. Designul este un plus pe care brandul îl are în vedere întotdeauna, acesta facilitând posibilitatea ca cel mic să accepte biberonul.
Prețul brandului este foarte accesibil pentru toate bugetele, fără să facă rabat de la calitate și funcționalitate.
3.3. Marca Dr. Brown's
Compania a fost înființată în 1996, când un doctor a inventat biberonul Dr. Brown's care are un sistem de ventilație intern, ce ajută la păstrarea vitaminelor A, C și E, fără ca laptele matern sau formula să se oxideze. Principiul lor de bază este acela de a oferi bebelușilor experiența unei hrăniri asemănătoare cu cea la sân.
În ceea ce privește prețul, aceste produse sunt extrem de accesibile.
4. Cum se folosește un biberon anticolici
Biberonul, chiar dacă pare un produs ușor de utilizat, are nevoie de atenție sporită din partea părinților pentru ca cel mic să se bucure de o hrănire corectă. Trebuie să te asiguri că optezi pentru tetina potrivită și o supapă anticolici. De asemenea, dacă vrei să alternezi alăptatul la sân cu biberonul, asigură-te că tetina este concepută după modelul mamelonului.
Înainte de fiecare utilizare, ai grijă ca biberonul să fie complet curat. Acest proces se face obligatoriu după ce adultul s-a spălat pe mâini. Totodată, nu uita să verifici temperatura formulei sau a laptelui înainte de a-l hrăni pe cel mic. Ia în considerare și faptul că un singur biberon nu este suficient și că vei avea nevoie de mai multe.
După sterilizare, urmează prepararea laptelui, conform instrucțiunilor de pe cutie. Dacă cel mic nu a mâncat tot, conținutul trebuie aruncat, pentru că bacteriile se formează foarte rapid, chiar și în frigider.
Așadar, acestea sunt recomandările pentru biberoane anticolici de care poți ține cont în viitoarele tale achiziții!
Sursa foto: Shutterstock.com, Babyneeds.ro
5. Întrebări și răspunsuri frecvente despre biberoanele anticolici
Care este cel mai bun biberon anticolici pentru 0+ luni?
Pentru a alege cel mai bun biberon anticolici pentru nou născuți, este recomandat să te orientezi către modelele care au un flux lent sau moderat.
Ce biberoane anticolici să cumpăr?
Optează pentru biberoane anticolici care sunt potrivite pentru nevoile bebelușului tău. Le alegi în funcție de model, tetină, material, dimensiuni, greutate, gradații, sistem de ventilație și flux.
Cum se curăță un biberon anticolici?
Pentru a curăța un biberon anticolici, vei avea nevoie de o perie specială, apă și detergent. În caz contrar, după clătire, se poate folosi sterilizatorul sau metoda clasică, prin fierbere.
Ce biberon anticolici este bun pentru copiii mai mari?
Pentru vârsta mai mare de 6 luni, poți alege modelele de biberoane anticolici cu un flux mai rapid, dar și pe cele din materiale mai grele, cum este sticla.
Cum trebuie să fie tetina biberonului anticolici?
Este important ca tetina biberonului anticolici să semene cât mai mult cu sânul mamei, să fie moale și să permită aerului să intre în biberon, nu în burtica celui mic.
Articole recente:
Pe măsură ce zilele devin mai lungi și mai călduroase, copiii abia așteaptă să iasă din ...
Primăvara este aici, iar zilele călduroase ne îndeamnă să petrecem mai mult timp afară, bucurându-ne de ...
Sezonul rece vine cu provocări pentru părinți, deoarece copiii sunt mai predispuși la răceli și alte boli sezoniere....
Sezonul rece vine cu provocări suplimentare pentru părinți, iar îngrijirea bebelușilor și copiilor mici &i...
Pe măsură ce temperaturile scad și iarna își face simțită prezența, protejarea bebelușului devine o prioritate...