Cele mai bune înălțătoare auto

Dacă ești în căutarea celui mai bun înălțător auto pentru copii, este bine să consulți un clasament al acestor tipuri de produse, dar și să te bazezi pe o serie de recomandări, criterii și factori care te pot ajuta să iei cea mai bună decizie. Așadar, pentru a vedea care sunt opțiunile pe care le ai la dispoziție, în continuare vei descoperi un top al celor mai bune înălțătoare auto de pe piață.

1. Cel mai bun înălțător auto – Clasament TOP 3 

Înălțătorul auto este un articol necesar atunci când vine vorba despre confortul și siguranța copiilor aflați într-un automobil. Însă, poate fi dificil să decizi care este varianta perfectă – așadar, dacă vrei să ții cont de o recomandare, cercetează cu atenție acest clasament al celor mai bune înălțătoare auto, pentru a afla care este modelul ideal pentru tine:

Denumirea produsului

Înălțător auto Chicco Quasar Plus, Moon

Înălțător auto Caretero Puma, 15-36 Kg, Gri

Înălțător auto Graco Connext Diablo, Negru/Roșu

Vezi AICI preț

Vezi AICI preț

 

Vezi PRODUSE

Caracteristicile produsului

Este potrivit pentru o greutate cuprinsă între 15 și 36 de kg


Este recomandat pentru copii cu vârsta de 3-12 ani


Are șezut anatomic, realizat din material moale


Este omologat conform reglementărilor specifice pentru grupa ⅔


Prezintă un dispozitiv care ghidează instalarea optimă a înălțătorului


Husa detașabilă și lavabilă la mașină, la 30 de grade


Dimensiuni: 45 x 40 x 20,4 cm


Greutate: 0,95 kg


Include husă și cotiere


Sistem de siguranță în 3 puncte


Tip de montare: Forward facing

Ideal pentru copii cu greutatea cuprinsă între 15 și 36 de kg (grupa 2/3)


Potrivit pentru vârste peste 5 ani


Fixare în 3 puncte


Omologat conform reglementărilor specifice pentru grupa 2/3


Fixare suplimentară cu ISOFIX


Dimensiuni: 36 x 45 x 22 cm și 46 x 45 x 22 (cu sistemul Isofix)


Greutate: 3 kg

Ideal pentru copii cu greutatea cuprinsă între 15 și 36 de kg


Potrivit pentru vârste cuprinse între 3,5 și 12 ani


Este prevăzut cu sistem de conectori ISOCATCH, potriviți pentru sistemul 

Isofix


Poziționarea scaunului se face cu fața spre sensul de mers


Are cotiere pentru brațe


Husă detașabilă și lavabilă în mașina de spălat, la 30 de grade


Omologat conform reglementărilor pentru grupa 2/3


Dimensiuni: 42 x 40,13 x 22 cm


Greutate: 1,36 kg

PRO

Ușor de transportat


Mecanism de ghidare pentru o instalare corectă

Șezut confortabil și cotiere ergonomice


Sistem Isofix

Isocatch securizează fixarea înălțătorului auto de bancheta din spate


Are curea ce reglează înălțimea centurii de siguranță


Sistem Isofix

CONTRA

-

La anumite modele de mașini sistemul Isofix poate lăsa un spațiu prea mare între spătar și scaun

-

2. Cum aleg un înălțător auto bun? 

Un produs bun depinde de mai multe caracteristici, pe care este bine să le iei în calcul înainte de a hotărî care este opțiunea perfectă pentru tine. Înălțătorul auto pentru copii este un obiect necesar, care contribuie la siguranța și confortului copilului în timpul transportului cu mașina. Din acest motiv, sunt numeroase funcții și elemente pe care nu trebuie să le ignori, deoarece ele pot influența, în mod major, experiența pe care o va avea cel mic utilizându-l. Așadar, pentru a putea selecta modelul ideal, specialiștii îți recomandă să ții cont de următoarele lucruri:

  • Vârsta și greutatea copilului

Studiază cu atenție detaliile tehnice, pentru a te asigura că respectivul produs este recomandat pentru categoria de vârstă și cea de greutate din care face parte copilul tău. Acest lucru este foarte important pentru siguranța celui mic și pentru diminuarea riscului de accidentare. Există înălțătoare potrivite pentru copii mici, dar și pentru copii mai mari. Fie că vrei să achiziționezi un model ideal pentru grupa 3-6 ani, fie că ești în căutarea unuia perfect pentru 5-12 ani, trebuie să urmărești specificațiile oferite de producători, pentru a te asigura că înălțătorul ales este conform cu nevoile copilului tău.

  • Brandul producător

Brandul producător îți poate oferi informații importante despre tehnologia folosită și despre caracteristicile produsului. Ținând cont de compania respectivă, vei putea găsi păreri și review-uri ale utilizatorilor și, astfel, vei putea evalua calitatea concretă, dincolo de prima impresie. Acesta poate fi un criteriu util pe parcursul procesului de selecție, deoarece îți poate da detalii folositoare, care vor conta atunci când vei lua decizia finală. De exemplu, dacă brandul este cunoscut pentru calitatea sa și pentru articolele sale rezistente, îți poți reevalua bugetul, luând în calcul acest aspect. Întotdeauna trebuie să găsești un echilibru optim între ceea ce aștepți să-ți ofere produsul respectiv și ceea ce îți oferă el cu adevărat.

  • Materialul din care este alcătuit produsul

Materialul este un element important din mai multe puncte de vedere. În primul rând, acesta poate influența gradul de confort pe care îl simte copilul. Așadar, husa trebuie să fie comodă și să ofere o susținere optimă. În al doilea rând, rezistența este un detaliu esențial. Materialul trebuie să fie calitativ și, mai ales, să poată fi întreținut și curățat în mod periodic, fără să se deterioreze. În general, husele sunt lavabile și pot fi spălate la mașină, însă este bine să analizezi amănuntele tehnice din descrierea produsului, înainte de a lua o hotărâre.

  • Sistemul de fixare

Sistemul de fixare se referă atât la compatibilitatea pe care o are înălțătorul cu tipul de mașină pe care o folosești, cât și la nivelul de siguranță. Copilul trebuie să stea comod, iar înălțătorul trebuie să fie cât mai bine fixat, folosindu-se prinderea în 3 puncte a centurii sau alte sisteme adiacente ori suplimentare (cum este cel de tip Isofix). În funcție de model, poți găsi diferite modalități de a îmbunătăți prinderea clasică, însă trebuie să te asiguri că acestea sunt potrivite pentru mașina ta. Așadar, metoda de fixare este unul dintre factorii de bază pe care trebuie să-i iei în considerare, fiindcă influențează gradul de eficiență, rezistența, dar și comportamentul produsului în cazul unor situații neprevăzute. 

  • Designul și structura

Structura și designul sunt lucruri semnificative, întrucât pot influența poziția copilului și confortul său. De regulă, este recomandat ca înălțătorul să aibă o formă anatomică, dar să fie echipat și cu cotiere (fixe sau reglabile), cu o bază stabilă, dar și cu alte tipuri de puncte de ancorare, de suport sau spații pentru accesorii (precum spațiu de depozitare pentru sticluță, pentru jucării sau pentru alte obiecte mici).  Important este ca postura celui mic să fie una corectă, atât pentru stabilitate, cât și pentru siguranță – el nu trebuie să se simtă nicidecum incomod stând în scaun.

  • Prețul

Prețul este esențial în orice achiziție – de aceea, trebuie să-ți setezi un buget orientativ, pe care să te poți baza în căutările tale. Chiar dacă vei avea un buget ușor flexibil, vei ști către ce variante să-ți îndrepți atenția, având acest prim criteriu ca ajutor de nădejde. Astfel, întâia selecție va fi făcută ținând cont de acest aspect, iar, apoi, vei putea analiza opțiunile în funcție de caracteristici și de celelalte detalii care merită cercetate. 

  • Garanția

Fiind un echipament obligatoriu, care trebuie să dea dovadă de rezistență și calitate, din toate punctele de vedere, poate fi un lucru important să ții cont și de perioada de garanție. Înălțătorul auto este un obiect care poate fi folosit pentru o perioadă mai îndelungată de timp (fiind recomandat, în general,  pentru copii cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani) – de aceea, este bine să iei în calcul acest lucru și să optezi pentru un plan de backup, pe care să-l poți pune în aplicare dacă există defecte sau stricăciuni care nu au depins de tine. 

 3. Mărci recomandate de Babyneeds.ro 

Atunci când vrei să găsești un produs bun, este recomandat să ai în vedere și brandul producător. Experiența în domeniu este un plus atunci când vine vorba despre îmbunătățirea constantă a articolelor – de aceea, iată ce recomandări îți oferă echipa Babyneeds.ro:

 3.1. Marca Chicco 

Brandul Chicco este unul dintre cei mai cunoscuți producători de haine, jucării și echipamente pentru copii, având o istorie care se întinde pe 60 de ani. A fost fondat în anul 1958 de către Cavaliere del Lavoro Pietro Catelli și, la ora actuală, compania își vinde produsele în aproximativ 120 de țări, având peste 160 de magazine în toată lumea. Chicco este o firmă care comercializează atât obiecte utile pentru perioada sarcinii sau a alăptării, dar și alimente, produse de igienă și protecție, articole pentru călătorii, relaxare și odihnă, jucării, îmbrăcăminte și încălțăminte.

3.2. Marca Lionelo 

Este un brand conceput cu pasiune și grijă pentru bunăstarea bebelușilor și copiilor. Înălțătoarele auto sunt testate în cele mai stricte condiții de siguranță efectuate de laboratoarele europene. Produsele Lionelo sunt realizate folosind cele mai noi tehnologii pentru a satisface cele mai înalte standarde de siguranță la cele mai bune prețuri.

4. Cum se folosește un înălțător auto? 

Pentru ca înălțătorul să poată fi folosit în mod corect, trebuie să ai foarte mare grijă la instrucțiunile de instalare și de folosire. Este necesar să studiezi cu atenție ceea ce scrie în manualul de utilizare și să pui în practică toate indicațiile pe care le găsești acolo. De regulă, înălțătorul trebuie orientat în sensul direcției de mers, iar dacă mașina este prevăzută cu sistem Isofix, trebuie să ai în vedere atașarea celor două puncte de ancorare, cu ajutorul unei centuri suplimentare sau a unui picior de suport. 

De asemenea, trebuie să te gândești și la condițiile de păstrare și de întreținere. Anumite materiale se pot decolora la soare, mai ales dacă nu sunt tratate cu filtru UV. Pentru a evita acest lucru, îți poți echipa mașina cu parasolare sau, în cazul în care nu mergi așa de des cu automobilul, poți depozita înălțătorul într-un loc ferit de căldură excesivă. Însă, materialele sunt, de regulă, rezistente și la condiții de temperatură ridicată, așa că nu trebuie să te îngrijorezi prea tare cu privire la acest aspect.

În concluzie, dacă vrei să alegi un înălțător auto ideal, trebuie ca respectivul produs să-ți satisfacă toate cerințele și dorințele. Atunci când vine vorba despre siguranța și confortul copilului tău, nu face rabat la calitate, ci optează pentru cele mai bune variante de pe piață. Ia în calcul orice recomandare sau orice păreri care te pot ajuta în acest sens și fă alegerea perfectă. Cu siguranță vei reuși să găsești modelul care să-ți îndeplinească toate preferințele și să-ți pună la dispoziție un bun raport calitate-preț!

Sursă foto: shutterstock.com, babyneeds.ro

5. Întrebări și răspunsuri frecvente despre înălțătoarele auto 

  • Cum să alegi cel mai bun înălțător?

Pentru a alege cel mai bun înălțător, trebuie să ții cont de toate caracteristicile sale. Fii atent la recomandărilor producătorilor și la toate detaliile tehnice aflate în descrierea produsului.

  • Pentru ce vârstă este recomandat înălțătorul auto?

Există mai multe modele de înălțătoare, însă ele sunt recomandate pentru copii care au vârste cuprinse între 5 și 12 ani. 

  • Ce branduri produc înălțătoare auto bune?

Sunt numeroase branduri care se ocupă cu realizarea acestor articole, însă unele dintre cele mai renumite sunt Chicco și Caretero. 

  • Care e cel mai bun înălțător auto cu Isofix?

Isofix este un sistem foarte util, care oferă un plus de siguranță și de confort copilului tău. Pentru a găsi cel mai bun înălțător cu Isofix, trebuie să iei în calcul și celelalte elemente și caracteristici, pentru a te asigura că produsul este bun din toate punctele de vedere. 

  • Există mai multe tipuri de înălțătoare?

Există înălțătoare diferite ca greutate, înălțime, sistem de prindere, design sau accesorii – studiază cu atenția toate variantele disponibile și alege-o pe cea care ți se pare cea mai potrivită pentru tine. 

Articole recente: