Consumul de miere in timpul sarcinii: 7 Sfaturi pentru gravide

Mierea este un produs alimentar sigur pentru femeile insarcinate, care il pot consuma fara probleme, bucurandu-se de beneficiile sale atat timp cat produsul e pasteurizat si folosit in cantitati mici. Desigur, multe dintre gravide cunosc deja faptul ca nou-nascutul nu are voie sa manance miere in primul an de viata si considera ca riscurile ar aparea si pe perioada cand micutul sta cuminte in burtica lor. Contaminarea apare rar, dar este posibila, asa ca va fi nevoie de grija sporita.


Specialistii recomanda gravidelor sa o consume doar daca nu sunt in urmatoarele situatii: au diabet gestational, anomalii gastrointestinale, au urmat recent un tratament cu antibiotic si le e interzis sa manance miere. De asemenea, persoanele imunodeprimate sau cele imunocompromise trebuie sa acorde o atentie deosebita acestui subiect. Mierea insa ramane un rasfat pentru organismului unei viitoare mamici.


Iata 7 sfaturi legate de consumul de miere in perioada sarcinii!

Mierea aduce numeroase beneficii sanatatii, iar aceste lucruri nu pot fi uitate de o femeie insarcinata, care are nevoie de un sistem imunitar de fier pe durata celor 9 luni. Fiecare dintre viitoarele mamici trebuie sa tina cont de ele si sa se bucure de o sanatate maxima si de un nou-nascut puternic.


Beneficiile mierii in sarcina

Inainte de a o consuma, gravida trebuie sa stie exact de ce medicii recomanda sa o foloseasca, astfel incat trebuie sa tina cont de urmatoarele lucruri:

· Mierea e buna deoarece reduce greturile de dimineata in combinatie cu sucul de ghimbir;

· Amelioreaza foarte bine tusea si gripa si reduce senzatia de arsura din capul pieptului;

· Ramane un antibiotic natural de netagaduit;

· Mierea poate fi si un energizant natural deoarece contine glucide si glucoza, iar acestea redau corpului energia necesara si combat somnolenta;

· Faciliteaza digestia cu ajutorul continutului bogat in enzime;

· Contine antioxidanti si are proprietati antibacteriene;

· Se recomanda folosirea cu precautie. Mierea contine spori bacterieni ce ar putea dauna organismului fatului.


Cum si cand se foloseste mierea de albine in sarcina

Pentru ca este speriata de posibilitatea aparitiei unei situatii legate de consumul acestui produs in timpul sarcinii, gravida ar trebui sa tina cont de urmatoarele sfaturi si nu va intampina niciun fel de probleme:

1. Intotdeauna mierea trebuie sa fie pasteurizata, asa ca va renunta la cea cruda, nepregatita. Intr-adevar, se va distruge o parte din compozitia de polen prin acest procedeu. Cand o cumpara, gravida trebuie neaparat sa citeasca etichetele, mai ales atunci cand este vorba despre producatori locali;

2. Daca femeia stie ca este alergica la polen sau la intepaturile de albine, atunci sa renunte din start la ea. Exista risc mare de toxicitate;

3. Cantitatea folosita de o femeie insarcinata, fara alergie la acest produs, este una foarte mica. Ea poate sa indulceasca ceaiul sau sa manance diverse produse pe baza de miere;

4. De asemenea, poate fi folosita in combinatie cu scortisoara ca leac naturist in combaterea starii de raceala;

5. Un mix cu miere de albine si lamaie nu poate fi folosit in cantitati nelimitate. Doar 2 lingurite pe zi sunt suficiente pentru a lupta impotriva infectiilor bacteriene;

6. Este ideala atunci cand gravida se simte somnoroasa si obosita;

7. Un pahar mare amestecat cu o lingurita de miere se bea inainte de micul dejun, iar acest lucru ajuta la prevenirea arsurilor stomacale.

Tu ai consumat miere de albine in sarcina?

Multe gravide au recunoscut ca teama le-a impiedicat sa o consume, crezand ca vor face rau copilului, dar, din fericire, medicii le-au explicat care sunt beneficiile pe care produsul il aduce organismului lor, mai ales atunci cand raceala le-a incoltit si nu mai pot folosi medicamente. Mierea ramane un rasfat pentru papilele gustative si pentru pofticioasele gravide care isi doresc sa fie mereu rasfatate atat cu bunatati, cat si cu alte lucruri, asa ca intra pe site si descopera produsele preferate de ele.

O sarcina presupune relaxare, liniste si un somn odihnitor si niciunei femei insarcinate nu-i poate lipsi o perna de dormit adecvata pentru a avea o pozitie corecta si care sa-i sustina spatele in timp ce doarme. Tratata antialergenic si antibacterian, perna e conceputa special pentru forma capului, a gatului, are memorie si se adapteaza imediat, de cate ori femeia isi schimba pozitia de somn. De asemenea, are o greutate mica si este confectionata din materiale de calitate superioara.

Articole recente: