Infasare Bebe - GHID cu PASI, Beneficii & Sfaturi

Infasatul bebelusilor este un subiect dezbatut mult printre mamicile si taticii aflati la inceput de drum. Tehnicile de infasat bebelusi si importanta acestei activitati trebuie aflate inainte de venirea pe lume a nou-nascutului, deoarece lucrurile care trebuie facute in primele luni din viata micutului sunt esentiale pentru cresterea sanatoasa a acestuia.

  

 

1. Infasat bebe- Beneficii

Te intrebi adesea de ce este atat de importanta infasarea bebelusului? Chiar daca pare greu de crezut ca infasatul sugarului intr-o patura are numeroase beneficii asupra sa, trebuie sa stii ca nou-nascutul are nevoie de acest lucru pentru ca ii ofera un somn linistitor si-l tine departe de riscul de a-si zgaria corpul cu unghiile. 

 

Alte beneficii pe care le ofera infasatul nou-nascutului: 

 

  • Calmeaza bebelusii care sufera de colici 
  • Copiii dorm mai mult in acest fel 
  • Mentine copilul pe spate 
  • Invata bebelusii sa se auto-calmeze 
  • Opreste micutii din plans, deoarece se simt protejati, la fel ca in pantecele mamei 

Prin urmare, infasatul bebelusilor are numeroase beneficii atat asupra micutilor, cat si asupra parintilor pentru ca ei se pot relaxa complet in momentul in care nou-nascutul sta infasat intr-o patura, calm si fericit.  

 

Cu toate acestea, nu este recomandat sa tii copilul doar in acest fel in primele luni de viata. Infasatul poate avea si numeroase dezavantaje, mai ales in cazul in care este folosit in mod exagerat sau incorect. Cu alte cuvinte, daca iti doresti un copil sanatos, trebuie sa gasesti un echilibru intre toate activitatile pe care le ai de facut pentru cresterea armonioasa a micutului.

 

2. Infasat bebe- Sfaturi

La prima vedere poate parea extrem de simplu sa invelesti copilul intr-o patura, insa daca iti doresti ca totul sa decurga ca la carte, trebuie sa fii atent la foarte multe aspecte.  

Sfaturi de care trebuie sa tii cont despre infasatul bebelusului: 

 

  • Lasa-i intotdeauna capul descoperit pentru ca micutul sa nu se sufoce 
  • Nu-l infasa prea strans, lasa-i putina libertate de miscare 
  • Alege intotdeauna o patura subtire, care sa permita corpului sau sa respire 
  • Alege paturi din bumbac, usor elastice, pentru ca cel mic sa se poata misca  
  • Cand este vremea calda, imbraca copilul cu hainele potrivite pentru bebe precum doar un body subtire, iar cand este frig, imbraca-l cu o salopeta, pentru ca cel mic sa nu se supraincalzeasca in timp ce doarme 

 

Prin urmare, daca iti doresti sa stai departe de eventualele evenimente neplacute care pot aparea din cauza unei infasari incorecte, este recomandat ca in momentul in care decizi sa faci acest lucru sa urmaresti toate recomandarile de mai sus, astfel incat totul sa iasa perfect. 

 

3. Infasat bebe- Pasi 

Infasatul noului nascut poate da mari batai de cap atat taticilor, cat si mamicilor care se afla pentru prima oara in postura de parinte. Chiar daca este o activitate simpla, care nu smulge mult timp din agenda incarcata a parintilor si nici nu necesita studii in domeniu pentru a putea fi facuta, foarte multe persoane au nevoie de ajutor atunci cand vine vorba despre infasatul pruncului. 

 

Pasi de parcurs pentru infasarea bebelusului rapid si corect: 

 

 

  1. Indoaie una dintre marginile paturii 
  2. Asaza copilul cu capul deasupra paturii, dar cu corpul in interior 
  3. Asaza-i mainile pe langa corp sau incrucisate deasupra pieptului 
  4. Trage intai partea stanga a paturii si pune-o peste copil 
  5. Apuca acum partea de jos a paturii si trage-o peste copil si usor sub el 
  6. Partea de patura care a ramas, trage-o in partea opusa si asaz-o sub copil 

 

Gata! Felictari, ai reusit! Cu acesti pasi simpli reusesti sa devii expert in infasatul copiilor intr-un timp foarte scurt. Nu este greu, insa trebuie sa tii cont de toti pasii daca iti doresti sa ii creezi micutului tot confortul de care are nevoie.  

 

In cele din urma, daca esti pentru prima data parinte si consideri ca nu te descurci la infasat bebelusi, nu trebuie sa-ti faci griji deoarece este o activitate care se poate invata cu usurinta. In cazul in care nici cu pasii prezentati mai sus nu te descurci, cere ajutorul mamei tale, ea cu siguranta se descurca de minune, chiar daca a mai facut acest lucru cu foarte multi ani in urma.  

 

Sursa foto: Unsplash.com, Pinterest.com

Articole recente: