Uleiul de bebeluși și beneficiile acestuia - cum îl poți folosi?

Apariția unui bebeluș într-o familie este un motiv de mare bucurie, însă acest lucru înseamnă și o documentare continuă, astfel încât să poți să îi oferi copilului tău tot ceea ce este mai bun. De la alăptat sau lapte praf, tipuri de cărucioare disponibile, tehnici de adormire sau rutina de îngrijire a bebelușului, mereu vor exista nedumeriri, în special la început. Important este să te informezi din surse sigure și credibile. În ceea ce ține de îngrijirea micuțului tău, uleiul de bebeluși este un produs esențial, cu multiple beneficii și întrebuințări, care nu ar trebui să lipsească din kitul niciunei mămici!

Dacă și tu vrei să afli mai multe despre beneficiile și avantajele folosirii uleiului de bebeluși, atunci citește în continuare acest articol!



1. Uleiul de bebeluși și beneficiile acestuia - cum să îl integrezi în rutina de îngrijire a bebelușului tău?


În primii ani de viață, pielea copiilor este una foarte sensibilă, subțire și delicată, predispusă la apariția iritațiilor, eczemelor sau a diferitelor afecțiuni dermatologice.  Ea trebuie să fie îngrijită doar cu produse special create pentru bebeluși, hipoalergenice, testate dermatologic, cu ingrediente sigure, fără parfum, parabeni, alergeni, alcool, conservanți sau coloranți, care pot dăuna epidermei fragile a bebelușilor și pot duce la modificarea pH-ului pielii, contribuind la uscarea acesteia. Un astfel de produs sigur pentru pielea micuțului tău este uleiul de bebeluși, un produs emolient și hidratant, cu multiple întrebuințări și beneficii.

Cel mai important pas din rutina de îngrijire a bebelușului tău este momentul băiței, pentru care vei avea nevoie de:

  • o cădiță specială pentru bebe;
  • termometru pentru măsurarea temperaturii apei - nu trebuie să fie nici prea fierbinte, nici prea rece;
  • un prosop moale și curat;
  • un set de igienă destinat bebelușilor, care conține produse special formulate pentru pielea sensibilă a acestora;
  • ulei de bebeluși pentru masaj, alte creme emoliente sau unguente, în funcție de necesități;
  • scutece;
  • body sau hăinuțe

Uleiul de bebeluși este un produs extrem de versatil și folositor, care poate fi utilizat încă din momentul începerii băiței: apa poate fi uneori mult prea dură pentru pielea sensibilă a bebelușilor, așa că, alege să protejezi pielea micuțului tău turnând câteva picături de ulei de bebeluși în apa în care acesta va fi spălat. De asemenea, dacă cel mic se confruntă cu cojițe la nivelul scalpului, uleiul de bebeluși este un produs indicat pentru tratarea acestei probleme.

Imediat după băița propriu-zisă, este recomandat să aplici pe pielea încă umedă a copilului tău, ulei de bebeluși, deoarece poate absorbi cel mai bine produsele emoliente, menținând totodată, pentru mai mult timp, un grad ridicat de hidratare. Folosește-te de acest moment pentru a-i face bebelușului tău un masaj, activitate extrem de importantă, necesară în fiecare zi, deoarece prezintă numeroase beneficii pentru sănătatea celor mici: mușchii se relaxează, imunitatea crește, pofta de mâncare și digestia sunt stimulare, iar bebelușul reușește să adoarmă mai bine.



2. Beneficiile uleiului de bebeluși - poate fi folosit și de către mămici?


Deși, din denumirea uleiului de bebeluși, ai putea crede că acesta este destinat exclusiv celor mici, află că are numeroase beneficii și pentru pielea adulților, întrucât este un produs emolient și sigur de aplicat la orice vârstă. Fiecare mămică știe cât de complicat și obositor este să ai grijă de bebeluși. De multe ori, femeile tind să uite de ele și de o rutină de îngrijire și înfrumusețare dedicată doar lor. Află din rândurile care urmează cum poți folosi uleiul de bebeluși pentru a te răsfăța cu câteva momente de relaxare doar pentru tine!

La fel ca în cazul bebelușilor, folosește uleiul emolient după ce ieși din baie, pe pielea umedă și masează-l bine, pentru o hidratare corespunzătoare. Îl poți utiliza și pe călcâiele uscate, pe cuticule, pentru prevenirea vergeturilor, dar și pentru calmarea pielii iritate după epilat. De asemenea, machiajul și impuritățile de pe ten pot fi îndepărtate cu ajutorul uleiului de bebeluși însă, nu uita, ca la final, să îți cureți pielea cu un gel de curățare, pentru ca porii să nu se blocheze! 

Dacă observi că părul tău este lipsit de strălucire și are un aspect tern, înseamnă că are nevoie de mai multă hidratare, dar și de o cură de regenerare. Aplică în fiecare zi, pe vârfuri, puțin ulei de bebeluși, iar înainte de a te spăla pe păr, folosește uleiul drept mască intensiv hidratantă, aplicându-l pe lungimi și vârfuri și lăsându-l să acționeze pentru câteva ore. Spală-te apoi în mod normal pe cap, cu produsele tale obișnuite, iar la sfârșit, cu siguranță, vei observa o diferență semnificativă!

În concluzie, uleiul de bebeluși este un produs sigur, emolient, delicat și cu multiple beneficii, atât pentru pielea sensibilă și subțire a bebelușilor, cât și pentru mămicile care își doresc să se bucure de câteva momente de relaxare și înfrumusețare destinate doar lor!

Sursa foto: Shutterstock.com.

Articole recente: