Termometru infrarosu fara contact
Termometru digital fara contact cu infrarosu
Set termometre Thermokit Mint
Set termometre Thermokit Candy
Termometru digital cu infrarosu
3 remedii pentru enterocolita la copii!
Aceasta afectiune este des intalnita la copii, fiind provocata in principal de bacterii, ciuperci sau virusuri, si se manifesta prin voma, diaree si crampe abdominale, devenind o problema pentru ca duce la deshidratare severa si dezechilibre electrolitice. In afara de aceste simptome, apar si durerile musculare, balonarea, febra, starea generala de rau si oboseala. Enterocolita sau infectia inflamatorie a intestinului subtire, respectiv gros, poate fi determinata si de unele alimente, de apa sau maini murdare.
O mamica responsabila trebuie sa fie foarte atenta la micutul ei pentru a observa aceste simptome si pentru a intelege cu ce se confrunta, iar atunci cand situatia poate sa-i scape de sub control sa apeleze de urgenta la medicul specialist. In cazul enterocolitelor severe se impune internarea, in caz contrar acestea pot pune in pericol viata copiilor.
Iata 3 remedii pentru ameliorarea starii copiilor:
Ar fi bine ca parintii sa previna aceasta afectiune, in asa fel incat situatia sa nu scape de sub control, luand cateva masuri esentiale, precum: spalarea mainilor dupa fiecare scaun, prepararea termica corespunzatoare a alimentelor, consumul unei ape potabile provenite dintr-o sursa sigura, necontaminata.
1. Medicamente admise
Orice tratament de acest fel trebuie sa fie prescris doar de medicul specialist, asa ca parintii vor avea grija sa treaca neaparat pe la cabinetul medical:
- Nu se trateaza cu antibiotice, asa ca este important sa se diferentieze enterocolita virala de cea bacteriana;
- In cazul enterocolitei bacteriene se va face tratament antibiotic, conform antibiogramei;
- Se vor administra la recomandarea medicului: Hidrasec, Smecta, Emetiral, Metoclopramid, Paracetamol, Ibuprofen;
- In casa trebuie sa existe si un termometru Baby Needs pentru ca mama sa stie in orice moment care este temperatura copilului;
- Pentru calmarea durerilor abdominale, medicul va prescrie o medicatie antispastica. De asemenea, va fi oferita si o medicatie antiflatulenta si una antidiareica specifica;
- In cazul enterocolitei parazitare, copilul va necesita tratament antiparazitar in functie de parazitul identificat.
2. Regim alimentar
Atunci cand nu este vorba despre o afectiune severa, parintii pot sa-l trateze pe micut la domiciliu si sa nu-i ofere de mancare sau de baut cateva ore, in functie de recomandarile medicului, apoi sa aiba grija ca bebe sa urmeze un regim alimentar:
- Hidratarea cu ceiuri neindulcite, apa plata, zeama de orez sau de morcovi;
- Evitarea lactatelor deoarece un intestin bolnav nu poate digera complet lactoza;
- Evitarea sucurilor acidulate si a cruditatilor: fasole, brocccoli, mazare, conopida;
- Folosirea unui lapte special pentru bebelusi, adica fara lactoza;
- Dieta trebuie urmata si dupa disparitia simptomelor, acest lucru va permite refacerea intestinelor si sistemului digestiv.
3. Remedii naturale impotriva enterocolitei
Pentru a putea lua deciziile cele mai corecte in legatura cu sanatatea copilului, mama trebuie sa tina legatura in fiecare zi cu medicul, sa aiba grija sa respecte regimul alimentar obligatoriu, hidratarea corespunzatoare si sa nu uite de existenta catorva remedii naturale:
- Uleiul de tea-tree, un veritabil ulei natural, este ideal datorita proprietatilor sale antifungice si antivirale;
- Extractul de seminte de grapefruit poate functiona foarte bine in cazul unui copil bolnav de enterocolita, fiind un antibacterian, antiviral si antifungic cunoscut;
- Extractul de frunze de maslin este eficient in tratarea infectiilor cauzate de ciuperci, virusuri, bacterii;
- Uleiul de oregano contine o substanta bioactiva (carvacol) si are proprietati antiinflamatoare si antioxidante remarcabile (eficient in tratarea episoadelor de diaree);
- Un sfat important pentru mamici este faptul ca aceste remedii se administreaza in cantitati foarte mici (gustul lor este foarte neplacut).
Cum ai reusit sa ameliorezi starea copilului bolnav de enterocolita?
Durata tratamentului acestei afectiuni este de 3, 5 sau chiar mai multe zile, in functie de forma clinica, dar si de modul cum micutul raspunde la medicatie si la regimul alimentar. Unii parinti au recunoscut ca un rol important in ameliorarea starii copilului l-au avut remediile naturale, de exemplu un simplu masaj la talpi cu uleiul de tea-tree amestecat cu putina crema de galbenele. Odihna a fost la fel de buna pentru micut, asa ca mamicile au avut grija ca patutul sa corespunda nevoii de relaxare.
Copilul trebuie sa fie asezat intr-un pat extrem de confortabil. Pentru ca nu se va simti foarte bine pe parcursul acestei perioade, mamica ii va pune la dispozitie un patut, pe care-l poate cumpara de pe https://www.babyneeds.ro/patuturi-copii/, in cazul in care nu este perfect multumita de cel actual, cu un sistem de leganare, dar si unul care sa aiba roti necesare mutarii langa patul cel mare al parintilor. Siguranta copilului va fi oferita de gratiile de plastic, de muchiile rotunjite si de posibilitatea de blocare a balansului.
Articole recente:
Odată cu venirea toamnei, răcelile și alte afecțiuni respiratorii devin mai frecvente, afectând în speci...
Somnul este esențial pentru dezvoltarea armonioasă a copilului, iar o rutină de somn bine stabilită poate face d...
Cuprins: Cuprins: 1. Introducere 2. Importanța scaunelor auto în siguranța copiilor ...
Cuprins: 1. Introducere 2. Înțelegerea crizelor de furie 3. Pregătirea pentru ieșirile...
Cuprins: 1. Introducere 2. Importanța rutinelor sănătoase pentru copii 3. Stabilirea unei ru...