Leacuri pentru febra la copii

Fiecare parinte simte o panica fantastica in momentul in care isi da seama ca micutul tocmai are febra. Primul pas pe care-l face este sa incerce disperat sa scada temperatura ridicata, fara sa stie ca aceasta este un aliat foarte important impotriva bolii si un semn ca organismul a inceput lupta impotriva infectiei. Medicii spun ca febra devine periculoasa in momentul in care depaseste 40 de grade Celsius, asa ca mamicile si taticii trebuie sa nu se panicheze, ci sa trateze situatia cu calm.

Ei trebuie sa stie si cum sa lupte eficient, asa ca se vor informa cu privire la tratamentele medicamentoase fie sub forma de supozitoare, fie de siropuri, la impachetari sau bai calde, la celebrele sosetute imbibate cu otet recomandate de bunica sau de o ruda mai batrana, la remediile naturiste sau cele homeopate. Cu ajutorul acestora, parintii vor sti exact ce solutie se potriveste perfect copilului.

Shnuggle Cadita bebelusi Alb perlat cu protectie spate Roz

Iata cum se tratateaza usor si rapid febra la copii

Medicii sunt de parere ca febra nu este un lucru rau atat timp cat nu produce diferite complicatii si nu afecteaza starea generala a micutilor, dar in functie de varsta acestora, parintii trebuie sa ia cele mai bune masuri, in asa fel incat temperatura sa nu creasca mai mult de 38 de grade Celsius pentru ca atunci apare riscul convulsiilor febrile. In astfel de momente un rol important il are un termometru pentru copii, instrument de nelipsit din orice casa.

Medicamentele

Mamicile au acasa un colt farmaceutic in care gasesc pastilutele minune ce reusesc sa aline durerile sau disconfortul copiilor, asa ca pentru a combate episoadele de febra acestea trebuie sa doteze trusa medicala cu:

  • Siropuri sau supozitoare cu acetaminofen (paracetamol);
  • Ibuprofen (nu e indicat sa se acorde in acelasi timp cu paracetamolul decat la indicatiile medicului);
  • Metamizol (algocalmin);
  • Cateva sfaturi importante atunci cand parintii ofera medicamente copiilor sunt urmatoarele: sa ceara mai intai parerea medicilor, sa faca dozajul in functie de greutate si de varsta copilului, sa nu depaseasca dozele maxime admise, sa nu le incerce in acelasi timp, sa supravegheze permanent micutul si sa nu ii ofere cumva aspirina (are efecte adverse grave).

Vital Baby Termometru digital de baie si camera Nurture, 0+

Remedii naturiste

Daca mamicile sunt reticente in ce priveste tratarea acestei probleme cu ajutorul medicamentelor, atunci pot apela la solutii alternative, pe baza de plante, asa ca e bine sa cunoasca cateva remedii naturiste:

  • Ceaiul este foarte bun in acest sens, dar nu orice plante reusesc sa lupte cu febra, ci doar socul, macesul, menta, coada soricelului, ghimbirul (se va evita ceaiul din scoarta de salcie pentru ca e periculos pentru copii);
  • Usturoiul, un antibiotic natural, este ideal pentru astfel de momente. Mama trebuie sa puna intr-o cana cu apa fierbinte cativa catei de usturoi, apoi sa lase cateva minute si sa o dea copilului sa o soarba;
  • Compresele din cartofi cruzi sunt ideale (cartofii cruzi, dati prin razatoare, fara sa fie storsi, stropiti cu putin otet);
  • Cateva cepe taiate marunt se pun in sosetele cu care se incalta copilul. Peste acestea se mai adauga inca o pereche, cu care micutul va dormi pana dimineata, iar febra va scadea ca prin minune;
  • O lamaie taiata felii se pune intr-un bol cu apa calduta, apoi lichidul se va aplica cu ajutorul unui tampon pe corpul bebelusului;
  • In cazul in care bebe are probleme de acest gen, atunci devine obligatoriu ca parintii sa se adreseze unui medic si sa nu isi puna toate sperantele in remediile naturiste.

Remedii locale

Unele trucuri pentru scaderea febrei nu trebuie uitate de mamicile ingrijorate pentru ca sunt foarte eficiente in acest sens:

  • Se face o baita calduta copilului care nu are o febra complicata. In cadita se pune putina apa calda (nu prea rece pentru ca altfel incepe sa tremure, iar temperatura va creste), iar mama umezeste cu buretele corpul, evaporarea apei de pe suprafata pielii ducand la scaderea temperaturii;
  • Impachetarile sunt la fel de eficiente in acest caz, dar parintele trebuie sa fie atent ca apa folosita sa fie la temperatura camerei;
  • Frectiile cu alcool sunt extrem de intalnite la romani ca forma de tratare a febrei, dar pentru micuti pot fi extrem de periculoase, asa ca medicii nu le sustin.

Remedii homeopate

Pentru a lupta cu efectele adverse ale medicamentelor clasice, foarte multi parinti apeleaza la homeopatie, asa ca pot lua legatura cu un medic specialist ce le va recomanda urmatoarele remedii:

  • Belladona CH9;
  • Aconit CH9;
  • Bryonia CH9;
  • Arsenicum album CH9;
  • Chamomilla CH9;
  • Eupatorium perfoliatum CH9.

Tu ce tratament ai folosit sa-i reduci febra copilului tau?

Mamicile care au trecut prin aceasta situatie marturisesc ca primul lucru pe care l-au facut a fost sa impiedice deshidratarea micutilor, incurajandu-i sa bea cat mai mult lichide, supe sau sucuri naturale. De asemenea, o baita calduta folosind o cadita speciala precum sunt cele de pe pagina aceasta de internet: https://www.babyneeds.ro/cadite-suporturi-cadite/ a reusit cu brio sa reduca febra.

Jane Cadita gonflabila

O cadita pentru bebelusi trebuie sa fie confortabila, sa aiba o dimensiune redusa pentru ca parintii sa o poata manevra cu usurinta, sa poata fi lejer de depozitat si sa ofere spijin copilului pe durata baitei, mai ales atunci cand cel mic sufera de diverse afectiuni.

Articole recente: