Apa minerala in sarcina: ai voie sa o consumi?

 

Sarcina este una dintre cele mai frumoase perioade din viata unei femei, insa pe cat este aceasta de minunata, pe atat de multe semne de intrebare ridica ea. Principalele intrebari de graviduta au legatura in prima faza chiar cu starea de fapt, dar si cu felul in care actiunile din timpul sarcinii pot influenta micuta faptura din burtica. O intrebare frecventa este cea care vizeaza consumul de apa minerala in sarcina si efectele pe care aceasta le poate avea.

1. Hidratarea - un aspect esential in sarcina

In timpul celor noua luni de sarcina (si nu numai, dar cu precadere acum) este important consumul de apa. Hidratarea are efecte benefice pentru mama, dar si pentru bebelus si de aceea recomandarea de a consuma cel putin 2 litri de apa pe zi este una  cat se poate de clara.  Apa plata cu siguranta este sigura pentru consum, insa cum ramane cu apa minerala? Este apa minerala interzisa in sarcina?

Din fericire nu, pentru ca apa minerala in sarcina nu creaza neajunsuri bebelusului si nici mamei. Totusi, pentru ca discutam despre apa minerala carbogazoasa in timpul sarcinii, este bine de stiut faptul ca pentru mama acest lucru poate crea o senzatie de disconfort abdominal si o usoara senzatie de balonare. Poate ca in mod normal aceste caracteristici ar fi mai usor de gestionat inafara hormonilor de sarcina, insa in timpul sarcinii disconfortul abdominal este deja prezent, chiar si in absenta apei minerale. Ultimul trimestru de sarcina poate fi cu adevarat dificil, iar acest lucru il poate certifica orice viitoare mamica.

2. Calitatea apei consumate in sarcina

In timpul sarcinii, si mai tarziu in timpul alaptarii, organismul mamei va avea nevoie de mai multa apa pentru hidratare. Reactiile fiziologice normale si consumul de energie vor determina gravida sa consume cat mai multa apa. In plus pentru dezvoltarea normala a bebelusului, este nevoie de un aport semnificativ, iar acesta poate consta chiar in apa pe care gravida o consuma. 

Fireste, cu precadere in timpul sarcinii gravida trebuie sa fie atenta la ce tip de apa consuma, la calitatea acesteia, la puritate, tocmai pentru a fi sigura ca sanatatea ei nu este pusa in pericol. Apa consumata este un purificator al organismului, deoarece prin urina sunt eliminate toxinele si in plus apa hidrateaza celulelele vii, prevenind deshidratarea. Pentru bebelus, apa inseamna o multitudine de nutrienti ce traverseaza placenta si ajung la el, asigurandu-i astfel cresterea si dezvoltarea. 

3. Beneficiile apei minerale in sarcina, dincolo de hidratare

Apa minerala si sarcina pot face “casa buna impreuna” mai ales daca organismul gravidei o permite. Interesant de stiut este faptul ca apa minerala in timpul sarcinii poate aduce si beneficii dincolo de hidratare, deoarece poate functiona si ca anti-vomitiv, reducand senzatia de greata. Cateva inghitituri de apa minerala reduc de asemenea si din aciditatea gastrica cu care se confrunta femeia insarcinata, mai ales in ultimul trimestru de sarcina, atunci cand compresia organelor poate determina aparitia unui reflux gastric. 

4. Trucuri care sa te ajute sa te hidratezi cat mai bine in sarcina:

- Incearca sa dozezi cantitatea de apa consumata, urmarind in mod constant cat ai consumat. Foloseste un recipient gradat pentru a masura, sau chiar sticle de dimensiuni mici. 

- Bea apa si atunci cand nu iti este sete. Nu este nevoie de o aplicatie care sa iti reaminteasca in mod constant de acest lucru. O poti face si tu, impunanda-ti spre exemplu ca de cate ori mergi in bucatarie, sa te delectezi cu un minunat si hidratant pahar cu apa.

- imbogateste gustul apei folosindu-te de arome naturale. Poti crea o limonada delicioasa adaugand lamaie si miere, sau poti face un sirop adaugand suc concentrat natural de fructe. Aici te poti folosi de un storcator pentru fructe, iar pentru a crea reteta perfecta foloseste-te de cantare de bucatarie pentru cantitatea optima de fructe. Nu uita si de blendere in cazul in care vrei sa folosesti si pulpa fructului.

- hidrateaza-te consumand fructe si legume din belsug, deoarece ele au in componenta tot apa.

5. Produse recomandate pentru a-ti face hidratarea mai usoara:

Detalii si pret aici ➠ http://bit.ly/2JnEBO6

 

Detalii si pret aici ➠ http://bit.ly/2YAMOoo

 

Detalii si pret aici ➠ http://bit.ly/2YwRnQF

 

Organismul uman este alcatuit in proportie de 75% din apa. Suntem asadar apa si avem nevoie permanenta de hidratare, chiar si dincolo de sarcina. Apa carbogazoasa in sarcina nu este interzisa, insa trebuie urmarit cat de bine este tolerata aceasta de catre organismul mamei si care sunt efectele pe care le poate avea.

Articole recente: