Cele mai bune balansoare pentru bebeluși
Vrei să ai parte de puțină liniște cât timp doarme bebe și să nu devii stresată că se va trezi și vei fi nevoită să-l legeni din nou? Vrei să poată dormi relaxat sau să se joace și să se distreze copios? Un balansoar poate fi prietenul care la nevoie se cunoaște, care îl va liniști ca prin minune când plânge, așa că este important să faci puțină cercetare în acest sens și să descoperi un produs de calitate.
Mai jos vei descoperi un top al balansoarelor necesare celor mici, vei afla care sunt cele mai bune produse în funcție de vârsta acestora, dar și cum vei putea să faci cea mai bună opțiune, în așa fel încât să ai parte de un raport calitate - preț excelent. Nu vor lipsi nici recomandările specialiștilor, numeroase detalii utile despre cum să folosești optim un astfel de produs, precum și câteva răspunsuri la întrebările pe care și le pun mămicile ce se gândesc să facă o astfel de achiziție.
Cuprins
1. Cele mai bune balansoare pentru bebeluși - Clasificare TOP 3
Balansoarul este un accesoriu util pentru bebe, care oferă mișcare ritmică pentru a se calma, relaxa sau pentru a adormi ușor. Există diferite modele pe piață, unele simple, altele mai complexe, dar și balansoare multifuncționale, care pot fi transformate în șezlong, spațiu de joacă, loc de dormit. De asemenea, ele pot fi electrice sau manuale, simplu de montat și de transportat oriunde e nevoie.
1.1. Cele mai bune balansoare pentru bebeluși cu vârsta de 0-6 luni
Printre cele mai populare balansoare sunt cele potrivite vârstei de 0-6 luni, această perioadă fiind considerată de majoritatea părinților ca fiind ideală pentru utilizarea unor astfel de accesorii care reușesc rapid și lejer să adoarmă bebelușul, care îi oferă posibilitatea de a se distra liniștit, de unul singur, lăsându-le și lor puțin timp liber pentru a presta diferite activități gospodărești cât timp micuțul este legănat de acest dispozitiv.
Lionelo - Fotoliu balansoar electric Ruben Stone, spatar reglabil
Leaganul este prevazut cu 5 trepte de reglare a vitezei de leganare, 12 melodii menite special pentru a-l linisti pe cel mic si 4 nivele de volum. Mecanismul silentios asigura o functionare lina si aproape silentioasa a dispozitivului, ceea ce faciliteaza adormirea copilului, iar plasa de tantari atasata produsului protejeaza in mod eficient copilul in timpul recreerii in aer liber.
Tiny Love - Sezlong 3 în 1 Aproape de mine, Negru
Balansoarul este un produs 3 în 1, ajustabil pe înălțime, cu centură de siguranță în 5 puncte. Dimensiunile produsului sunt 50 x 63 x 81 cm. Are o greutate de 7,8 kg.
Tiny Love - Leagăn Meadow Days
Produsul este recomandat de la nașterea copilului, are arcadă cu jucării ce poate fi îndepărtată, vibrații care calmează, centură de siguranță în 5 puncte și dimensiuni 61.5 x 72.5 x 70 cm.
Ecotoys - Scăunel Balansoar electric cu vibrații
Balansoarul este recomandat de la 0 la 18 luni, are 6 melodii, bară cu 2 jucării, scaun și funcționează pe baterii. Dimensiunile dispozitivului sunt 40 x 68 x 56 cm.
1.2. Cele mai bune balansoare pentru bebeluși cu vârsta între 6-12 luni
Foarte mulți copii adoră balansoarul chiar și după ce învață să meargă, așa că părinții vor avea nevoie de un dispozitiv mai rezistent, cu o greutate mai mare pentru a reuși să ofere stabilitate și siguranță.
Jane - Balansoar aluminium Fold T01, Portocaliu
Produsul este pliabil, cu structură din aluminiu 100%. Are greutatea de 2,9 kg, spătar reglabil pentru somn, husă din materiale de calitate (poliester, bumbac), pernuță din bumbac 100%, despărțitor de picioare, ham de siguranță reglabil, cu prindere în 3 puncte, bară de jucării detașabilă și garanție 6 luni.
BO Jungle - Balansoar cu vibrații Bej pentru bebeluși cu arcadă de jucării
Produsul are arcadă pentru jucării, greutatea de 6 kg, 3 poziții de înclinare a spătarului. Poate fi utilizat până la greutatea maximă de 18 kg.
InGenuity - Comfort&Harmony-Leagăn Portabil Kendrick
Balansoarul este portabil, dotat cu diferite tehnologii inovatoare, perniță suplimentară, șezut reglabil în 2 poziții, timer, 6 melodii haioase, bară de jucării, funcție de oprire automată a melodiilor, centură de prindere în 5 puncte.
1.3. Cele mai bune balansoare pentru bebeluși cu vârsta de peste un an
Pe măsură ce trec de vârsta de 1 an, vechiul accesoriu nu mai este potrivit pentru că micuții doresc tot mai mult să exploreze mediul înconjurător, așa că ar fi mult mai util un alt tip de balansoar, unul care să le permită să evadeze ori de câte ori vor și să obțină independență în mișcări.
Balansoarul este confecționat din lemn și plastic, fiind recomandat după ce bebe împlinește vârsta de 1 an. Are o greutate de 4 kg.
MyKids - Leagăn pentru copii Bariera, Roșu
Produsul poate fi montat în interior și exterior, fiind potrivit de la vârsta de 1 an a copilului. El poate să suporte o greutate de 20 de kg. Balansoarul se pliază, iar scaunul se poate regla.
BabyGo Balansoar cu sunete, Buburuza cea Frumoasă
Balansoarul are dimensiuni 61 x 32 x 53 cm, greutate de 4 kg și poate susține o greutate a copilului de până la 40 kg. Baza sa este confecționată din lemn.
2. Cum alegi cel mai bun balansoar pentru bebeluși
Un produs adecvat trebuie ales doar după ce se vor culege numeroase informații utile, vor fi luate în considerare recomandările specialiștilor și părerile altor clienți care au achiziționat și folosit diferite modele de balansoare. Oferta de pe piață este una generoasă în această privință, așa că părinții sau cei care vor să ofere un cadou unei familii cu copii mici trebuie să țină cont de diferite criterii importante. Dintre acestea merită menționate cele de mai jos:
-
Vârsta. Este un criteriu vital pentru că există produse potrivite pentru nou-născuți sau pentru copii mai mari și nimeni nu vrea să investească într-un produs care ar fi nepotrivit. În plus, după o anumită perioadă cel mic este din ce în ce mai curios și va dori să exploreze mediul înconjurător de unul singur. Astfel, ar fi mult mai potrivit ca adulții să se gândească de la început, în special, la acele produse care acoperă prima parte a copilăriei;
-
Confort. Uneori bebe ar putea să adoarmă în balansoar, iar acest lucru obligă părinții să achiziționeze un produs silențios, cu funcție de balansare ce se poată regla, cu spătar care poate fi pus în diferite poziții, în așa fel încât să acopere cu succes toate nevoile;
-
Accesoriile. Acestea sunt amplasate, de regulă, deasupra scaunului, în așa fel încât bebe să le vadă și să le poată accesa de câte ori vrea să se joace. Părinții nu trebuie să uite faptul că dispozitivul este destinat relaxării și că nu este bine să prefere un produs cu jucării zgomotoase, care l-ar trezi brusc pe bebe sau care i-ar întrerupe moțăială plăcută de după amiază;
-
Siguranța. Cele mai bune balansoare sunt cele cu o bază stabilă, robustă, înzestrate cu diferite tipuri de centuri care să nu le permită celor mici să cadă și să se rănească. Cu cât este mai scump, cu atât sistemele de siguranță sunt mai complexe;
-
Durabilitate. Într-adevăr, durata pentru care este folosit balansoarul este, de obicei, destul de mică, însă rezistența în timp a produsului contează foarte mult, putând fi utilizat pentru următorul copil sau să fie transmis nepoților.
3. Mărci recomandate de Babyneeds.ro
Mulți părinți preferă să țină cont, atunci când achiziționează un astfel de produs, de părerile altor clienți mulțumiți, dar și de recomandările specialiștilor, precum și de producătorii renumiți pentru calitățile balansoarelor fabricate. Astfel, magazinul nostru vine în întâmpinarea dorințelor tuturor cu numeroase branduri celebre, printre care pot fi amintite 4Moms, BabyBjorn, Eurobaby, Bright Starts, Caretero, Chipolino.
3.1. Marca 4Moms
4Moms este un brand înființat în 2005 de către Henry Thorne și Robert Daley, produsele sale fiind folosite fără probleme de la nașterea copiilor și până în momentul în care aceștia merg la școală. Tehnologia modernă, designul deosebit, creativitatea și grija permanentă față de copii și părinți sunt doar câteva dintre elementele definitorii ale acestui brand de succes.
3.2. Marca BabyBjorn
Această marcă este o companie de familie înființată în 1961, în Suedia, care fabrică și comercializează produsele pentru copii. A apărut din dorința de a simplifica viața familiilor cu prichindei, de a oferi celor mici posibilitatea de a se distra copios, de a satisface curiozitatea, precum și alte nevoi ale acestora. În anul 2012 fondatorul a fost răsplătit de Casa Regală cu un premiu pentru contribuția semnificativă la dezvoltarea industriei suedeze.
3.3. Marca Lionelo
Este un brand conceput cu pasiune și grijă pentru bunăstarea bebelușilor și copiilor. Face parte din Brandline Group cu sediul în Polonia și Olanda, realizând produse speciale pentru bebeluși și copii. Produsele Lionelo sunt realizate folosind cele mai noi tehnologii pentru a satisface cele mai înalte standarde de siguranță la cele mai bune preturi.
4. Cum se folosește un balansoar pentru bebeluși
Ideal pentru toată familie, mai ales atunci când bebe plânge sau este morocănos, balansoarul trebuie montat doar după ce au fost citite instrucțiunile producătorului. În plus, este mult mai ușor de instalat după ce persoana în cauză a aflat tot ceea ce trebuie să știe în acest sens.
După ce au fost puse cap la cap toate piesele, dispozitivul va fi așezat pe podea, niciodată pe masă sau în pat, din motive lesne de înțeles. Copilul va fi pus în balansoar și prins cu ajutorul centurii de siguranță, dar nu va fi lăsat singur în cameră, ci supravegheat în permanență.
Periodic, după folosire balansoarul trebuie igienizat corespunzător. Părțile din plastic, lemn sau metal vor fi șterse de praf sau de alte substanțe cu ajutorul unei lavete umede și a unui detergent care să nu atace în vreun fel calitatea produsului. Materialele textile, ce se pot detașa, pot fi spălate de mână sau la mașina automată (este menționat pe eticheta produsului sau în manualul de utilizare).
Așadar, înainte să achiziționezi un astfel de produs pentru prichindelul tău, ține cont de sfaturile enumerate mai sus, pentru a te asigura, și de această dată, că faci cea mai bună alegere pentru copilul tău.
Surse foto: Shutterstock.com, Babyneeds.ro
5. Întrebări și răspunsuri frecvente despre balansoarele pentru bebeluși
-
Cum alegi cel mai bun balansoar pentru bebeluși?
Cel mai bun produs pentru cei mici va fi ales în funcție de părerile altor clienți mulțumiți, de recomandările specialiștilor, dar și de unele criterii importante, cum ar fi materialul din care este fabricat, vârsta și greutatea copilului, accesoriile, siguranța, confortul, prețul.
-
Care sunt avantajele unui balansoar pentru bebeluși?
Există numeroase avantaje ce merită a fi menționate. Pentru bebe, produsul oferă posibilitatea de a se relaxa, de a se juca, de a moțăi sau de a dormi legănat pe ritmurile unei melodii atractive. Pentru părinți, balansoarul poate să le pună la dispoziție câteva minute să-și odihnească brațele obosite, de a face diferite treburi gospodărești sau de a se relaxa, pur și simplu.
-
Cum se folosește un balansoar pentru bebeluși?
Acest dispozitiv se utilizează doar după ce au fost citite cu atenție instrucțiunile producătorului. Balansoarul se poziționează pe podea, niciodată pe pat sau pe masă, altfel s-ar putea întâmpla incidente nedorite, iar bebe s-ar putea răni serios. Părintele trebuie să-l supravegheze în toată această perioadă.
-
De la ce vârstă se recomandă un balansoar pentru copil?
Balansoarul poate fi întrebuințat încă de la naștere, ținând cont de vârsta și greutatea bebelușului. De altfel, cu cât este mai mic, cu atât va accepta să stea aici, mai târziu dorind să exploreze mediul înconjurător și fiindu-le mai greu părinților să-i obișnuiască.
-
Ce tipuri de balansoare există pe piață?
Pe piață există o gamă largă de astfel de produse ce sunt diferențiate în funcție de modul în care sunt puse în funcțiune (electric sau manual), de vârsta copilului, de greutatea balansoarului, de design.
Articole recente:
Nimic nu este mai fragil decât pielea bebelușilor. În mod natural, aceasta este mai fină decât...
Ce poate fi mai frumos decât nașterea copilului tău? Odată ce micuțul a venit pe lume îi oferi ...
Apariția unui bebeluș într-o familie este un motiv de mare bucurie, însă acest lucru înseam...
Copiii sunt plini de energie și dețin o enormă capacitate de a asimila informațiile care vin din mediul în...
Vrei să oferi copilului distracție garantată, dar în același timp și un mijloc ideal pentru a experimenta ...